Στις 29 Οκτωβρίου 2023 ο Ορεινός αγώνας λίμνης Νευρόπολης!

03 Οκτ 2023

Ο Ορεινός αγώνας λίμνης Νευρόπολης είναι γεγονός! Θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιοχώρι Δωριέων στις 29 Οκτωβρίου 2023. Το πιο ανατρεπτικό αθλητικό γεγονός της περιοχής μας επιστρέφει!

Οι προσφερόμενες διαδρομές είναι οι εξής:

Στις 29 Οκτωβρίου:

  • Ημιμαραθώνιος NMR 21 χλμ
  • Αγώνας NMR 10 χλμ

Στις 28 Οκτωβρίου

  • Αγώνας 1 χλμ NMR, για τους μικρούς μας αθλητές. Είναι μια ευκαιρία για παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων να αγωνιστούν στο υπέροχο Παλαιοχώρι Δωριέων και να ανακαλύψουν τη χαρά του αθλητισμού. Η εκκίνηση δίνεται στις 16:30 μμ.

Το Παλαιοχώρι Δωριέων είναι ένας οικισμός που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Ένας μαγευτικός τόπος γεμάτος φυσική ομορφιά και ιστορία.

Η λίμνη αποτελεί, ταυτόχρονα, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πεζοπορίες και ποδηλατοδρομίες είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ευδοκιμούν στη λίμνη. Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις Νεβρός= ελαφόπουλο και Πόλη, αφού σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις η περιοχή ήταν γεμάτη με ελάφια.

Βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου του Δήμου Λαμιέων και 12 χλμ από τις ιστορικές Θερμοπύλες και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα φυσικής ομορφιάς και κομμάτι του φυσικού πλούτου του Όρους Καλλιδρόμου.

Μοναδική στο είδος της για όλο τον ορεινό όγκο της Στερεάς Ελλάδας, ορμητήριο για τα πιο μαγευτικά μέρη του Καλλιδρόμου αλλά και όαση ξεκούρασης και δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη. Το βουνό έχει ποικιλία βλάστησης ενώ η βόρεια πλευρά του, συμπεριλαμβανομένης και της λίμνης Νευρόπολης, είναι χαρακτηρισμένη ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η έντονη παρουσία του νερού με πηγές, ρυάκια και χείμαρρους συμβάλλει στη δημιουργία μεγάλης ποικιλότητας ενδιαιτημάτων και ενός ιδιαίτερα όμορφου τοπίου.

Σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν τη μεγάλη δρομική γιορτή και να ανακαλύψετε τη μαγεία της λίμνης Νευρόπολης!

Καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, κάντε την εγγραφή σας σήμερα για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στον ορεινό αγώνα Λίμνης Νευρόπολης πατώντας εδώ:

 

https://event.athletopia.com/limninevropoli2023