Δράσεις Orienteering από το Ios Adventure στις 20 & 21 Ιουνίου!

16 Ιουν 2020

Tο orienteering είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο συνδυάζει την καλή φυσική κατάσταση, με την πνευματική εγρήγορση. Περιλαμβάνει την πλοήγηση σε έδαφος διαφορετικής μορφολογίας και δυσκολίας και την εύρεση σταθμών ελέγχου (control points). Πρόκειται για ατομικό άθλημα, νικητής του οποίου είναι εκείνος που βρει τα σημεία στο δυνατότερο λιγότερο χρόνο. Ο αγωνιζόμενος υποχρεούται να επιλύσει πολλά προβλήματα προσανατολισμού ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να διατηρήσει ένα γρήγορα ρυθμό τρεξίματος προκειμένου να ολοκληρώσει τον αγώνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

 

Το orienteeting απαιτεί χάρτες οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένα πρότυπα, στους οποίους έχουν επισημανθεί σημεία, τα οποία καλείται ο αθλητής να εντοπίσει στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Ο κάθε αθλητής επιλέγει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το ένα σημείο στο άλλο, με βάση τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητα του στον προσανατολισμό.

Μπορεί να περπατήσει, να τρέξει ή να ευχαριστηθεί τη διαδρομή και τη φύση, καθιστώντας το ένα άθλημα κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα.

Το άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού είναι αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και πολύ διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη. Πρώτη μας επαφή με το άθλημα πραγματοποιήθηκε το 2019, κατά τη συμμετοχή μας στο σεμινάριο αγωνιστικής τοπογραφίας που πραγματοποίησε το Μάϊο του 2019, η ΕΟΜΟΠ.

Έχοντας ήδη επαφή με το αντικείμενο της τοπογραφίας  λόγω επαγγέλματος και έχοντας δημιουργήσει αρκετούς στίβους τοπογραφίας για διάφορες ομάδες, αποφασίσαμε να χαρτογραφήσουμε το νησί μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στους αθλητές του Ios Adventure να γνωρίσουν το άθλημα αυτό.

Το εγχείρημα μας, αρκετά δύσκολο, λόγω της πυκνής δόμησης της Χώρας, στέφθηκε με επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως ο αγώνας που έχουμε σχεδιάσει θα σας εντυπωσιάσει.

Στα πλαίσια εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις “κυνήγι θησαυρού”, για μικρούς και για μεγάλους, το Σάββατο 20 Ιουνίου στην παραλία του Μυλοπότα (περιοχή Far Out) και την Κυριακή 21 Ιουνίου, στη Χώρα, με δωρεάν συμμετοχή.

Το αθλητικό event Ios Adventure, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και του Δήμου Ιητών, ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι αγώνες του Ios Adventure 2020 θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Latest Tweets

"Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί", αναγνώριση, βαρύτητα, πρόληψη, θεραπεία: https://t.co/XqQuDtiMRk https://t.co/SuS5M5FXL9
Ζώνη τρεξίματος & soft flask @nitecore, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/my6UUDbOfi https://t.co/IbYNIbyjXw
Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί!

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!