11ος Ημιμαραθώνιος Παΐκου στις 5 Νοεμβρίου 2023!

21 Οκτ 2023

Ο 11ος Ημιμαραθώνιος Παΐκου και ο 4ος αγώνας μήκους 5 χιλιομέτρων με την ονομασία «Καστανόδασος Παΐκου» έρχονται ξανά στον πανέμορφο προορισμό του Παΐκου στο Νομό Κιλκίς.

 

Η ιστορία αυτού του αγώνα ξεκίνησε με τον στόχο της ανάδειξης του φυσικού πλούτου της περιοχής και της προστασίας του από τις καταστροφικές επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Σήμερα, βρισκόμαστε στην 11η διοργάνωση αυτού του αγώνα, που αφιερώνεται και πάλι στην προστασία της φύσης και του πολύτιμου τοπίου μας.

Ονειρευόμαστε ένα Παΐκο που θα είναι πόλος έλξης για αθλητές, περιπατητές, ποδηλάτες και θεματικούς επισκέπτες, όπου θα απολαμβάνουν το οξυγόνο, τα μονοπάτια, τα μικρά χωριά και τα μοναστήρια. Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε το Παΐκο ζωντανό, ώστε να μην γίνει απλώς ένα "νεκρό" βουνό με υδροηλεκτρικά και ανεμογεννήτριες.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά και ένα μήνυμα υποστήριξης στον αγώνα «ΞΕΣΚΟΥΡΙΑ…ΖΩ» που διοργανώνεται στον Κάκκαβο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους κατοίκους που αγωνίζονται για τη σωτηρία του τόπου τους και χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες ανάδειξης και προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας μας με ανάλογες εκδηλώσεις.

Το Παΐκο διαθέτει πλούσια ομορφιά και παρθένες εκτάσεις, που οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν καθώς θα τρέχουν και θα περπατούν στα μονοπάτια του αγώνα. Τα πανέμορφα καστανοδάση της περιοχής, τα χωριουδάκια και τα μοναστήρια αποτελούν αξεπέραστα τοπία που θα αφήσουν αξέχαστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.

Τα δρομικά μας γεγονότα είναι ανοικτά σε όλους, και προσκαλούν ανθρώπους από διάφορες κοινότητες να γνωρίσουν και να αγαπήσουν αυτήν την μαγική περιοχή.

Στοιχεία αγώνα:

- Ημιμαραθώνιος: Ο αγώνας αυτός διαδραματίζεται σε ορεινά μονοπάτια και δασικούς δρόμους συνολικού ύψους από 900μ έως 1350μ, καλύπτοντας συνολικά 1100μ υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή ακολουθεί νέα μονοπάτια, διασχίζοντας παρθένες περιοχές του Παΐκου που δεν έχουν προσβληθεί από ανθρώπινη παρέμβαση. Η συμμετοχή απαιτεί προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες, καθώς και σεβασμό προς τη φύση.

- 5χλμ: Ο αγώνας ξεκινά από τον προφήτη Ηλία και διασχίζει το φημισμένο καστανόδασος της περιοχής, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε την ομορφιά του Παΐκου.

Ελάτε και εξερευνήστε τη φυσική ομορφιά του Παΐκου μαζί μας! Η διοργανωτική επιτροπή σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε αυτήν τη γιορτή της φύσης, της υγείας και της ενότητας.

Ελάτε να τρέξουμε, να ανακαλύψουμε και να προστατεύσουμε τον Παΐκο!

Κάντε την εγγραφή σας εδώ:

https://event.athletopia.com/imimarathoniospaikou2023

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ