Την Κυριακή 27/11 το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022 - Όλες οι πληροφορίες!

26 Νοε 2022
Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν στις ετοιμασίες και θα δώσουν στη διάρκεια του αγώνα τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι εθελοντές και η Οργανωτική Επιτροπή, και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα προσφέρουν στους trail runners από όλη την Ελλάδα έναν ορεινό αγώνα υψηλών προδιαγραφών στο 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022.


Οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κατά τουλάχιστον 50% αυτές της περσινής χρονιάς!

Το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022 θα γίνει με την σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του συλλόγου που γράφει ιστορία εδώ και 33 χρόνια. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 
Η πρόβλεψη του καιρού είναι ικανοποιητική, με σχετικό κρύο και με πιθανό ψιλόβροχο.

Χώρος συνάντησης, εκκίνησης - τερματισμού : οι πρόποδες του λόφου Γορίτσας Βόλου, δίπλα από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου, (στο ίδιο μέρος βρίσκονται επίσης το κολυμβητήριο, το σκοπευτήριο και οι πρόσκοποι).

Η σηματοδότηση που συνεχίζεται επί 4 ημέρες συμπεριλαμβανομένης αυτής που θα γίνει αύριο Σάββατο, είναι σχολαστική. Με οικολογικό τρόπο όπως σε κάθε διοργάνωσή μας, κάνουμε τη σηματοδότηση και του 3ου ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail. Η σήμανση γίνεται με φωσφοριζέ πορτοκαλί ειδικό χρώμα που θα ξεβάψει-εξαφανιστεί σε λίγες ημέρες. Ανά 20 ως 50 μέτρα τοποθετήσαμε στις διαδρομές κορδέλα.
 
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ : Αν όταν τρέχετε περάσετε 50 ή 100 μέτρα χωρίς να έχετε δει κορδέλα, και χωρίς να βλέπετε κάποια πιο μπροστά σας, σημαίνει ότι πηγαίνετε σε λάθος διαδρομή και πρέπει να επιστρέψετε στο τελευταίο σημάδι για να πάτε στη σωστή.

Την Κυριακή 2 ώρες πριν τον αγώνα εθελοντές θα τρέξουν τη διαδρομή για να βεβαιωθούν ότι τα πάντα είναι σωστά!

Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα αφαιρεθούν από τους εθελοντές, μαζί και τα απορρίμματα που δεν σχετίζονται με τη διοργάνωση, με συνέπεια τα μονοπάτια του λόφου μας από τα οποία περνά ο αγώνας, να παραδοθούν πιο καθαρά από ποτέ! Τα υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα του ΣΔΥΒ, είτε στη Γορίτσα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση!

Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα Μαντζίρης | Μόνωση - Δόμηση - Χρώμα, Μαγνήτων 115 με Ιωλκού Βόλος τηλ 2421059759, site: mantziris.gr, των δρομέων μας Χαράλαμπου Μαντζίρη, Ελισσάβετ Μουλά, για τη διάθεση για ακόμη μία φορά, όλων των υλικών που χρειαστήκαμε για τη σηματοδότηση!

Ώρες εκκίνησης :

16.5 χιλιόμετρα trail / ώρα έναρξης 10.00
6 χιλιόμετρα trail / ώρα έναρξης 10.20
Ανάβαση Γορίτσα road 2,1 χιλιόμετρα / ώρα έναρξης 10.10
Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρα / ώρα έναρξης 12.00


Φωτογράφηση επαγγελματικού επιπέδου θα γίνει από εθελοντές, και κάθε αθλητής θα έχει από την Κυριακή το απόγευμα τις δικές του φωτογραφίες, φυσικά δωρεάν!


Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές όλων των αγώνων όπως καταγράφηκαν στο gps:

16.500 μέτρα TRAIL (υψομετρική ~ 650 μέτρα)

καταγραφή νο 1 https://www.strava.com/activities/6011440455

καταγραφή νο 2 https://www.strava.com/activities/6007585776

6.000 μέτρα TRAIL (υψομετρική ~ 240 μέτρα)

https://www.strava.com/activities/5932230155

Κατεβάστε τα παρακάτω αρχεία gpx ώστε να μπορείτε να κάνετε τις διαδρομές στις προπονήσεις, αλλά και την ημέρα του αγώνα, ανεξάρτητα από την σχολαστική σήμανση που θα υπάρχει!

αρχείο gpx 16,5χλμ.

αρχείο gpx 6χλμ.
 

Ο αγώνας των 6 χιλιομέτρων αποτελείται από φουλ μονοπάτι, σε ποσοστό 98% και προσφέρει πανέμορφες εικόνες και θέα. Ο αγώνας των 16,5 χιλιομέτρων επεκτείνεται από τη Γορίτσα προς το Κατηχώρι και την Άλλη Μεριά, και έχει και χωματόδρομο. Πανέμορφη είναι η θέα στη διαδρομή, ενώ εκκλησάκια δεσπόζουν στον λόφο της Γορίτσας και στην Άλλη Μεριά.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται LIVE στο RunningNews.gr, και στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου.
Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η πλήρης υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας την Κυριακή στο 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνει ο ΣΔΥ Βόλου.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627. Εναλλακτικά στη διοργάνωση στον Κώστα Παλάντζα στο 6993953012.

Παράδοση αριθμών - 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022.

Η παράδοση των αριθμών, t-shirts κλπ θα γίνει στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 έως 19:00.

Για τους αθλητές εκτός Μαγνησίας, η παράδοση των πακέτων θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τις 8.30 στον χώρο της εκκίνησης.
 
Η διοργάνωση ανακοινώνει ότι διαθέτει ακόμη 20 αριθμούς για εγγραφές για όσους θέλουν να τρέξουν.

Η Κλινική ΕΛΠΙΣ, Άνθιμου Γαζή 118, τηλ 2421094000, site : elpishospital.gr , θα συνδράμει με ασθενοφόρο στο 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail για την ασφάλεια όλων.

Μέγας χορηγός του αγώνα : Όμιλος Ηρακλής


Χορηγός επικοινωνίας: RunningNews.gr

 
Η ΕΨΑ θα είναι και στο 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run!

Όπως σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, έτσι και την Κυριακή η ΕΨΑ θα ξεδιψάσει τους δρομείς με τα γευστικά αναψυκτικά της!
 
Παγωμένες μπύρες FIX άνευ αλκοόλ που θα δοθούν δωρεάν στους ενήλικες συμμετέχοντες!

Το κατάστημα Pharmnet pharmnet.gr/ είναι πολύτιμος χορηγός της διοργάνωσης.
 

Σταθμοί υδροδοσίας
 
16.5 χιλιόμετρα trail : στα χιλιόμετρα 4, 8, 12 (για εξοικονόμηση πλαστικού, στο 12ο χιλιόμετρο οι δρομείς μπορούν να παίρνουν νερό από τη δημοτική βρύση),
6 χιλιόμετρα trail : στο 3ο χιλιόμετρο.


Από την Οργανωτική Επιτροπή του 3ου ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022 και από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας βόλου, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!