
ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
Πάνω από 500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο αναμένεται να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, που φιλοξενείται τον Οκτώβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα και φιλοξενείται από εθελοντική οργάνωση, γεγονός που αναδεικνύει αφενός την αναγκαιότητα για ενίσχυση της ορεινής διάσωσης στη χώρα μας και αφετέρου το ρόλο των εθελοντών στην υποστήριξη των επιχειρήσεων που διενεργούνται σε ορεινό πεδίο.
Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ορεινής διάσωσης, τόσο σε επίπεδο τεχνικών και διαδικασιών όσο και σε αυτό των υλικών, των καινοτομικών τεχνολογιών και της προνοσοκομειακής φροντίδας και Πρώτων Βοηθειών. Η στατιστική των ατυχημάτων και η ανάλυση των περιστατικών κατέχει ένα σημαντικό μέρος στις παρουσιάσεις. Για το 2020 η θεματική των εργαστηρίων εστιάζει στην έρευνα και διάσωση από χιονοστιβάδες.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace από τις 13 έως και τις 17 Οκτωβρίου 2020.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που είναι μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διάσωσης (ICAR) από το 2007.
