Πρωτιά του Δημήτρη Θεοδωρακάκου και της Salomon στην Κίνα! Κύριο

Η ομάδα της Salomon μετά τον τερματισμό! Η ομάδα της Salomon μετά τον τερματισμό!

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος αγωνίζεται το Σάββατο 18 Μαΐου, σε έναν ιδιαίτερο και εξαιρετικά όμορφο αγώνα στην μακρινή Κίνα, το Great Wall Marathon. Πεδίο δράσης, ένα κορυφαίο ιστορικό μνημείο της ανθρωπότητας, το Σινικό Τείχος. Ο Δημήτρης μίλησε με το Advendure, παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας που αντιμετωπίζει στην Κίνα (όπως μας είπε, το facebook δεν λειτουργεί κανονικά καθώς και αρκετές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το youtube για παράδειγμα), δίνοντας μας κάποιες πληροφορίες για τον αγώνα και την κατάσταση του.

 

(update 18/05/2013): Λάβαμε πριν λίγο την ανταπόκριση του Δημήτρη Θεοδωρακάκου από την Κίνα, αμέσως μετά την εξαιρετική του εμφάνιση και την πρώτη θέση στην οποία τερμάτισε μαζί με τους άλλους δύο αθλητές της Salomon, τον Jonathan Wyatt και τον Jorge Maravilla!

Ο Δημήτρης βρέθηκε σε μια καταπληκτική μέρα, όπως μας περιγράφει, και έκανε επίδοση 3:09:18, ενώ έσπασε - μαζι με τους άλλους δυο αθλητές της ομάδας της Salomon - το ρεκόρ διαδρομής κατά 9 λεπτά! Να τονίσουμε ότι η διαδρομή των 42.2 Km έχει περίπου 1.200 μέτρα υψομετρική. Τα συνολικά αποτελέσματα βρίσκονται εδώ. Το συνολικό pace του 4.29/km είναι εξαιρετικό για μια διαδρομή με 9.000 σκαλιά και τόσα σκαμπανεβάσματα!

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και αυτό λειτούργησε θετικά μιας και η ζέστη ήταν μεγάλη (το θερμόμετρο έδειχνε κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου).

Η ομάδα της Salomon αποσπάστηκε με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές και υπήρξε κοινή απόφαση να τερματίσουν όλοι μαζί, γεγονός που ο Δημήτρης το χαρακτηρίζει μια πολύ όμορφη εμπειρία που την μοιράστηκαν ως ομάδα.

Η αίσθηση του, με βάση την κατάσταση που βρέθηκε αλλά και την απόφαση του κοινού τερματισμού με ότι συνεπάγεται αυτό, είναι ότι μπορούσε να κάνει κάτω από το τρίωρο. Παρόλα αυτά η ομάδα κέρδισε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση.

Αναμένουμε το επίσημο βίντεο της Salomon, ώστε να πάρουμε μια οπτική γεύση του αγώνα σε αυτό το εκπληκτικό ιστορικό μνημείο και της εξαιρετικής εμφάνισης του Δημήτρη.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη, που εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στην μακρινή Κίνα, και καλή επιστροφή!

 

(update 16/05/2013): Μας έστειλε επίσης μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες από τις προπονήσεις του στο Σινικό Τείχος στην διαδρομή του αγώνα, η οποία όπως μας δήλωσε είναι ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερη αλλά και αρκετά δύσκολη. Ο καιρός είναι ανάλογος με την Ελλάδα αυτήν την εποχή. Όπως περιγράφει ο Δημήτρης, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δυσκολίας του αγώνα είναι τα πάρα πολλά σκαλιά που θα ανεβοκατέβουν οι αθλητές στην διαδρομή, τα οποία υπολογίζει περίπου στις 9.000!

 

Επίσης, η διαδρομή έχει και αρκετά στενά μονοπάτια, αλλά και επίπεδα (flat) κομμάτια, και ο Δημήτρης θεωρεί ότι κλειδί για την απόδοση του στον αγώνα θα είναι το πώς θα είναι η κατάσταση των ποδιών του μετά από τόσα σκαλοπάτια ώστε να τρέξει δυνατά – όπως γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε – τα επίπεδα κομμάτια.

 

Όπως μας περιγράφει, ο αγώνας ξεκινάει και τελειώνει σε ένα φτωχικό αλλά γεμάτο ζωή, χωριό 2 ώρες από το Πεκίνο. Το σκηνικό και η γενικότερη ατμόσφαιρα θυμίζουν ταινία του Τσάκι Τσαν της 10ετίας του 1980, όπως μας είπε χαριτολογώντας.


Οι διοργανωτές δεν είναι Κινέζοι, αλλά μια ομάδα-παρέα-συνεργάτες από Αυστραλία, Δανία και ίσως κάποια ακόμη χώρα που έχουν φτιάξει ένα-δυο πακέτα για τους δρομείς που έρχονται από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της σχεδίασης του ταξιδιού είναι λυμένο. Όπως λέει ο Δημήτρης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι στην Ευρώπη και τα πάντα στην Κίνα λειτουργούν διαφορετικά. Εύκολα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί κάποιος μιας και ελάχιστοι μιλούν την αγγλική γλώσσα. Στο πακέτο οποίο είναι πλήρες,  περιλαμβάνονται εισιτήρια, διαμονή, ξεναγήσεις, μετακινήσεις κτλ.

 

Θα προσπαθήσει όπως μας είπε να στείλει τα αποτελέσματα άμεσα όταν μπορέσει να έχει σύνδεση, όπως και πληροφορίες για το πως έζησε τον αγώνα.

 

Ο Δημήτρης στέλνει τους χαιρετισμούς του από την μακρινή Κίνα, σε όλη την δρομική κοινότητα στην χώρα μας.

 

Εμείς, ως Advendure, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα, να απολαύσει άλλη μια εξαιρετική εμπειρία και γιατί όχι να πάρει άλλη μια πρωτιά!

 

 

 

 

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo ©:Jonathan Wyatt


Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ