Μια γνωριμία με τους Trail Runners της Ελευθερούπολης Παγγαίου,τους ''Eleftheroupoli Runners''

Από 18 Φεβ 2019

Η Ελευθερούπολη, είναι κωμόπολη και πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου στον Νομό Καβάλας. Χτισμένη στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας και με πληθυσμό περίπου 5.500 κατοίκους. Η τοποθεσία της, προσφέρει στους λάτρεις του τρεξίματος (ορεινού και μη), αμέτρητες επιλογές για τις καθημερινές προπονήσεις τους, σε ποικιλόμορφα τερέν, αλλά και επιλογές για απαιτητικές προπονήσεις στο όρος Παγγαίο με την υψηλότερη κορυφή του ‘’Μάτι’’ να βρίσκεται στα 1.956 μέτρα.

 

 

Η ιδέα ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμη το δρομικό κίνημα δεν βρισκόταν στο ‘’ζενίθ’’ του. Η αγάπη για το τρέξιμο και κυρίως η αγάπη για το ορεινό τρέξιμο, τα βουνά και την περιπέτεια οδήγησε τους πρωτοπόρους να πάρουν την απόφαση για την δημιουργία της ομάδας.

 

 

Πλέον η ομάδα αποτελείται από δέκα περίπου, ίσως και περισσότερα, ενεργά μέλη με πάρα πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο, στις μεγαλύτερες πανελλαδικώς διοργανώσεις κυρίως Ορεινού τρεξίματος, με διακρίσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο (με τελευταία διάκριση σε ‘’ομαδικό’’ την κατάκτηση της 3ης θέσης στον τοπικό αγώνα την Δράμας ‘’Βαλδίρκεια”).

 

 

Οι ‘’Eleftheroupoli Runners’’ προσκαλούν, όλους τους φίλους του αθλήματος να επισκεφτούν την κωμόπολη της Ελευθερούπολης και να γνωρίσουν τον όμορφο αυτόν τόπο καθώς και να έχουν μια επαφή με τον ατελείωτο ορεινό όγκο του επιβλητικού Παγγαίου.

 

Θα τους βρείτε στην σελίδα τους στο facebook, καθώς και στους περισσότερους εγχώριους αγώνες.

 

 

Ορισμένα από τα ονόματα των πρωτοπόρων και μελών της Ομάδας είναι : Ηρακλής Δειμερτζίδης / Αλέξανδρος Οικονόμου / Ιωάννης Τσέλιος / Νίκος Ευαγγέλου / Βασίλης Περικλέους / Ευάγγελος Τσεκουράκης / Ιωάννης Χατζησάββας / Κώστας Πετράκης / Κώστας Χωλίδης / Ιωάννης Ντουμάνης καθώς και αρκετές γυναίκες (Αλεξάνδρα Γαβριηλιώτου,Βασιλική και Σταματίνα Αμιάδου), που έχουν συμμετάσχει και τερματίσει σε τοπικούς αγώνες, ορεινούς και μη όπως το ‘’Paggaio Trail Race 10k’’,Kavala ‘’Night City Run’’,Kavala Trail Run κ.α.

 

 

Οι Αθλητές της ομάδας στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει και τερματίσει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αγώνες την χώρας μας(ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ‘’Περικλέους Βασίλης’’/ROC/ROUT/FAETHON O.M./Olympus Marathon/URSA trail/Zagori Mountain Running,αλλά και αγώνες στο εξωτερικό όπως το UTMB.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ομάδα για την φετινή χρονιά θα την αντιπροσωπεύσουν αθλητές της σε πολλούς αγώνες όπως : Olympus Mythical Trail / Faethon Olympus Marathon / Olympus Marathon / URSA trail / Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ / Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών κ.α.

 

 

Ιωάννης Ντουμάνης

*** Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική ομάδα του ADVENDURE για την τιμή που μας έκανε να μας φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!

Η βιασύνη είναι κακός οδηγός!

Ταξιδέψτε στις ξερολιθιές της Άνδρου!