Olympus Grand Slam: Το 2ο μέρος ξεκίνησε δυνατά με τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου!

© Inov-8 Greece © Inov-8 Greece

Δεν το κρύβω πως η κούραση μετά το επιτυχημένο πρώτο μέρος του Olympus Grand Slam ήταν μεγάλη. Στο διάλλειμα που θα ακολουθούσε έπρεπε να επανέλθω σωματικά και ψυχικά. Για να συνεχίσω θα χρειάζονταν να ισορροπήσω κάπου μεταξύ της ξεκούρασης και της διατήρησης της φυσικής μου κατάστασης. Αυτό αποδείχτηκε πολύ δύσκολο μιας και η περίοδος του καλοκαιριού ευνοούσε την ξεκούραση και την χαλάρωση. Είδα την πολύ καλή μου φυσική κατάσταση να χάνεται και να κάνω αγώνα τις τελευταίες εβδομάδες για να την ξαναβρώ. Τα θετικά μηνύματα από σώμα και πνεύμα ήρθαν μόλις μια εβδομάδα πριν τον αγώνα και με έπεισαν ότι μπορώ να τα καταφέρω να συνεχίσω το Olympus Grand Slam με το ίδιο σθένος.

Έτσι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 επέστρεψα εκεί που άρχισαν όλα 30 χρόνια πριν, στήθηκα στην εκκίνηση για πρώτη φορά στον ιστορικότερο αγώνα της χώρας τον Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου. Γεμάτος συγκίνηση με τον συμβολικό αριθμό 30 στο στήθος σε μία σημαντική επέτειο τόσο για εμένα όσο και για τον αγώνα.

 

Ο αγώνας γεννήθηκε το 1986, όταν μία παρέα από μέλη του ΕΟΣ-Θ οραματίστηκαν μία ορειβατική διοργάνωση με πεδίο το αγαπημένο βουνό όλων των ορειβατών και περιηγητών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γιορτή, η οποία συμπληρώνοντας 30 χρόνια ζωής, αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες βουνού.

 

 

Ο αγώνας μου ξεκίνησε πολύ καλά, γρήγορα αλλά ελεγχόμενα. Ο καιρός από την αρχή έδειξε πως θα είναι προς το μέρος μας. Έφτασα με καλή διάθεση και αρκετά ξεκούραστος στην κορυφή στην τέταρτη θέση. Ήξερα μετά από τόσες φορές πως αν αρχίσω την πίεση από τόσο νωρίς δεν θα μου έβγαινε σε καλό και θα το χρεωνόμουν στην συνέχεια μέσα στον Ενιπέα. Ο ρυθμός που ακολούθησα φαίνεται πως ήταν λίγο αργός για τα δεδομένα του αγώνα και είδα αθλητές να με προσπερνούν με ιδιαίτερη ευκολία. Άργησα να μπω στο κλίμα της διεκδίκησης, το έκανα μόνο στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Ίσως δεν ήταν η μέρα μου αλλά η κατάκτηση της 5ης θέσης με επίδοση 4ώρες και 31λεπτά μου αφήνει γλυκόπικρα συναισθήματα αλλά με πρέπει να είμαι ικανοποιημένος μιας και το Olympus Grand Slam δεν τελειώνει εδώ.

 

Επέλεξα να αγωνιστώ με τα Inov-8 Race Ultra 270 που ίσως δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν θα έτρεχα αποκλειστικά και μόνο αυτόν τον αγώνα μιας. Τα έχω συνηθίσει τόσο πολύ όμως που δεν ήθελα να ρισκάρω μιας και η συνέχεια επιβάλει ακέραια πέλματα. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τα νέα μου Inov-8 Trailtalon αυτή την εβδομάδα που υπόσχονται πολλά περισσότερα.

 

Είχαν την χαρά όλοι οι αθλητές να δοκιμάσουν τα gel της Hammer Nutrition καθώς ήταν ένας από τους χορηγούς του αγώνα. Ιδανική περίπτωση για εμένα να βρίσκω τα προϊόντα που εμπιστεύομαι και χρησιμοποιώ σε σταθμούς τροφοδοσίας. Χρησιμοποίησα περίπου 2 gel και 2 Endurolytes ανά ώρα.

 

Τι με περιμένει? Δύο βδομάδες μετά η μοίρα με φέρει στο Lost Trail, έναν καινούριο αγώνα στο καλεντάρι που πέρυσι απέσπασε τις καλύτερες κριτικές τόσο για την ομορφιά του αφού περνάει από μερικά άγνωστα στους περισσότερους μονοπάτια όσο και για την δυσκολία των 56 χιλιομέτρων του και της 4.240 μέτρων υψομετρικής διαφοράς του.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ