To Advendure στο Grossglockner Ultra Trail 2018! Συνέντευξη με τον επικεφαλής της διοργάνωσης, κ. Hubert Resch!

Τον Ιούλιο του 2016, είχαμε συμμετάσχει σε έναν νέο, συναρπαστικό και σκληρό αγώνα ultra-trail, το Grossglockner Ultra-Trail,  το οποίο μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο οργανωτικά, όσο φυσικά και για την καταπληκτική διαδρομή του γύρω από το ψηλότερο βουνό της Αυστρίας. Φέτος το Advendure επιστρέφει στο “Μαύρο Βουνό” και στα μονοπάτια του, βρίσκοντας την διοργάνωση στον 4ο χρόνο της, με την προσθήκη ενός ακόμη αγώνα 75 χιλιομέτρων, αλλαγές στον μεγάλο αγώνα των 119 χιλιομέτρων, πολλούς αθλητές από περισσότερες από 40 χώρες (και φυσικά από την Ελλάδα), μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του ορεινού τρεξίματος, αλλά με το ίδιο πάθος και την οικογενειακή ατμόσφαιρα που είχε η διοργάνωση τότε που την γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Διαβάστε σήμερα στο Advendure, μια αποκλειστική συνέντευξη του  κ. Hubert Resch - επικεφαλής του GGUT – η οποία ρίχνει φως σε όλα τα θέματα που αφορούν την φετινή διοργάνωση (27-29 Ιουλίου 2018), αλλά και το ορεινό τρέξιμο γενικότερα.

 

[Advendure]: Όταν είχαμε επισκεφτεί το Kaprun to 2016, είχαμε μείνει εντυπωσιασμένοι από την “ζεστασιά” και το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε από όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση, τους εθελοντές, τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και τις αρχές του τουρισμού, που έβλεπαν στο Grossglockner Ultra Trail μια ευκαιρία για ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Τώρα που η διοργάνωση μεγάλωσε σημαντικά, παραμένει αυτό το όμορφο κλίμα και ο ενθουσιασμός; Συνεχίζει η ευρύτερη περιοχή να αγκαλιάζει με την ίδια θέρμη τον αγώνα;

[Hubert Resch]: Το GGUT μεγαλώνει σταθερά και - τα τελευταία χρόνια - με γοργούς ρυθμούς! Κατά συνέπεια, η διοργάνωση μονίμως προσαρμόζεται και αλλάζει, πράγμα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Για παράδειγμα, η ομάδα δημοσίων σχέσεων που δραστηριοποιείται το σαββατοκύριακο του αγώνα έχει φτάσει πλέον τα 20 άτομα (μεταξύ των οποίων το δικό μας GGUΤ-Studio, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, κ.λπ). Επίσης η διαχειριστική ομάδα έχει μεγαλώσει. Στην ομάδα διαχείρισης του αγώνα είμαστε πλέον 9 φίλοι, που δουλεύουμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάνουμε τακτικές συναντήσεις. Εκτός από την φιλία που μας ενώνει, δίνουμε έμφαση και στην ποικιλότητα: από τους 9, οι 3 είναι γυναίκες, ενώ το ηλικιακό εύρος είναι από 29 έως 62 ετών. Διατηρούμε το ίδιο πάθος και κέφι, αλλά και τον φιλικό και οικογενειακό χαρακτήρα του αγώνα μας!

Η συμμετοχή και στήριξη από τις περιφέρειες μας αυξάνεται συνεχώς, μεταξύ άλλων γιατί αναγνωρίζουν ότι η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος αποτελείται από πολύ καλούς ανθρώπους. Η βασική ανάπτυξη της διοργάνωσης προέρχεται από τους ντόπιους και την ανάθεση έργων, κυρίως σε τοπικές επιχειρήσεις.

 


[Advendure]: Φέτος υπάρχουν αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι, με την ώρα έναρξης του μεγάλου αγώνα των 119Κ αγώνα να μετατίθεται μια ώρα νωρίτερα (22.00), να γίνονται πιο σφικτά τα όρια στις πόρτες, αλλά να προστίθεται και άλλος ένας αγώνας 75Κ με 4.000m θετική υψομετρική. Αναλύστε μας την φιλοσοφία αυτών των αλλαγών, καθώς και την προσθήκη ενός ακόμη πολύ δυνατού αγώνα στο μπουκέτο του GGUT 2018.

[Hubert Resch]: Το 2018 προσθέσαμε έναν νέο αγώνα στην "οικογένεια" του GGUT, το Grossglockner Trail 75Κ. Βασικά η ιδέα ήταν να γεμίσουμε το κενό ανάμεσα στο ΚΤΤ 50 και το GGUT 110. Αναγνωρίσαμε τον στόχο που έχουν αρκετοί δρομείς, να κάνουν ολόκληρο τον γύρο του Grossglockner τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αλλά το βήμα από το ΚΤΤ 50 στο GGUT 110 φαίνεται κάπως μεγάλο, οπότε το GGT 75 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα πριν το GGUT 110. Αφετέρου, το GGT 75 αποτελεί μία μεγάλη και όμορφη πρόκληση για έμπειρους δρομείς των οποίων το καλεντάρι είναι πολύ φορτωμένο για να μπορέσουν τα τρέξουν τα 110 χλμ.

Οι υπόλοιπες τεχνικές μικροαλλαγές, η ώρα εκκίνησης που μετατέθηκε νωρίτερα, και οι αυστηρότερες πόρτες, είναι στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης. Για ολόκληρη τη διοργάνωση, η 2η νύχτα στο πολύ εκτεθειμένο έδαφος του Kapruner Törl στα 2.639 μέτρα, και το ακραία τεχνικό τερέν, αποτελούσε ρίσκο για τους δρομείς και για τους διοργανωτές, ιδιαίτερα εάν οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.  Φαντάζομαι το θυμάσαι αυτό το κομμάτι, Δημήτρη J. Έτσι, οργανώσαμε τις πόρτες έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να έχουν περάσει αυτό το κομμάτι όταν πέφτει η νύχτα, και έπρεπε να τις περικόψουμε λίγο στο Kals και να βάλουμε πιο γενναιόδωρες πόρτες στο 2ο κομμάτι του αγώνα. Έτσι, ο αγώνας εξακολουθεί να ολοκληρώνεται στις 3 το πρωί της Κυριακής, και ο συνολικός διαθέσιμος χρόνος παραμένει 29 ώρες, σε αντιστοιχία με άλλους παρόμοιους αγώνες, όπως ο TDS. Επίσης έχουμε αναλύσει τους ενδιάμεσους χρόνους στο Kals, και αν είχαμε εφαρμόσει την τακτική αυτή πέρσι, θα είχαν κοπεί 10-15 δρομείς. Αυτός ήταν ένας συμβιβασμός που έπρεπε να γίνει. Και πάλι πρέπει να είναι κανείς πολύ καλά προετοιμασμένος όταν θέλει να κάνει ολόκληρο τον γύρο.

 


[Advendure]: Πως πάνε μέχρι στιγμής οι εγγραφές στους αγώνες της διοργάνωσης; Υπάρχουν κάποιοι αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας που θα τρέξουν φέτος στο “Μαύρο βουνό”;

[Hubert Resch]:  Κάθε χρόνο ο αγώνας μας μεγαλώνει, και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τις εγγραφές που έχουν γίνει ως τώρα, περιμένουμε 1500 δρομείς από πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ολοένα και περισσότεροι Έλληνες!

Έχουμε προσελκύσει πάρα πολλούς κορυφαίους δρομείς: Θα γνωρίσετε διεθνείς αστέρες όπως οι Gediminas Grinius, Pau Capel, Andrea Huser, Juliette Blanchet, Kristin Berglund, Peter Kienzl, Tom Farbmacher, Janosch Kowalczyk, Marjan Zupancic, Lukas Naegele, Sacha Devillaz, Petru Muntenasu, και τους προηγούμενους νικητές του GGUT, Markus Amon και Klaus Gösweiner.

Επιπλέον, ο μεγάλος χορηγός μας, η DYNAFIT, θα στείλει αρκετούς σημαντικούς δρομείς, μεταξύ των οποίων η Johanna Erhart (2 φορές πρώτη νικήτρια του Weissee Gletscherwelt), ο Markus Stock (2 φορές πρώτος νικητής του KTT 50 k), ο Michael Geisler, και οι δύο πρωτάρηδες Hannes Namberger και Maria Koller. Μαζί τους στις γραμμές εκκίνησης θα βρεθούν και οι αθλητές της Salomon Sandra Koblmüller, Matthias Baur, Markus Schoiswohl, και πολλοί άλλοι κορυφαίοι Γερμανοί και Αυστριακοί δρομείς.

 


[Advendure]: Έχοντας αποκτήσει πλέον εμπειρία, αλλά ακούγοντας και τους εκατοντάδες αθλητές που έχουν τερματίσει το Grossglockner Ultra Trail, ποια είναι τα δύσκολα σημεία των διαδρομών των αγώνων της διοργάνωσης, αλλά και του Grossglockner Trail 75K που κάνει ντεμπούτο φέτος;

[Hubert Resch]: Η βασική πρόκληση σε όλους τους αγώνες εξακολουθεί να είναι το υψόμετρο, τα ψηλά περάσματα, οι απότομες και παρατεταμένες ανηφόρες και κατηφόρες, και το τεχνικό τερέν. Πάνω από το 70% του GGUT 110 διεξάγεται σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων, με 4 περάσματα πάνω από τα 2500 μέτρα. Έτσι, θεωρούμε ότι ο εγκλιματισμός στο υψόμετρο είναι σημαντικότατος παράγοντας πριν από τον αγώνα. Κατά το ίδιο ποσοστό, οι διαδρομές κινούνται σε πολύ τεχνικό τερέν. Εκτός από την εμπειρία σε τεχνικό έδαφος, η αυτοσυγκέντρωση και η δυνατή θέληση είναι άκρως απαραίτητα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται εμπειρία στο ορεινό τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Αναφορικά με το GGT 75, ο αγώνας ξεκινάει απευθείας με ανάβαση από τα 1300 μέτρα στα 2800 μέτρα, οπότε θα είναι σημαντικό να ξεπεραστεί αυτό το στάδιο χωρίς να "καεί" ο αθλητής.

 


[Advendure]: “Αυτό που οι δρομείς δεν πρόκειται να ξεχάσουν είναι το σούρουπο και η χαραυγή του ηλίου εκεί πάνω – θα εντυπωσιαστείς Δημήτρη!” … αυτά τα λόγια ηχούσαν μέσα μου όταν το 2016 βρέθηκα με την αυγή της ημέρας στο πέρασμα Untere Pfandlscharte στα 2.663 μέτρα υψόμετρο. Θυμάμαι έντονα το βαθύ και ζεστό κύμα συγκίνησης και εσωτερικής ενέργειας που ένιωσα εκεί ψηλά. Έχοντας τρέξει αλλά και αρθρογραφήσει για τον αγώνα των 119Κ, γνωρίζω προσωπικά το πόσο εντυπωσιακά τοπία – σαν αυτό που ανέφερα -διασχίζει. Εσείς ποια σημεία της διαδρομής θεωρείται ότι είναι πραγματικά μοναδικά όσο αφορά την ομορφιά τους και τα βιώματα που θα νιώσει ο αθλητής περνώντας από εκεί;

[Hubert Resch]:  Σίγουρα η περιοχή από το Untere Pfandlscharte (km 30) κατά μήκος του Grossglockner έως το Kals (km 62), είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Άλλο όμορφο κομμάτι είναι το Dorfertal (km 65) πάνω από το Rudolfshütte και έως το Kapruner Törl, με τις ήπιες πλαγιές, πάνω από το Dorfersee και το Weissee, φτάνοντας στο άγριο αλπικό τοπίο με τους μεγάλους βράχους και τους παγετώνες.

 


[Advendure]: Τα τελευταία χρόνια πολλοί αγώνες πασχίζουν να ενταχθούν σε μεγάλα Πρωταθλήματα, όπως το Migu Run Skyrunner® World Series και το Ultra-Trail® World Tour. Εσείς ακολουθείται μια αυτόνομη πορεία, με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα. Ποιά η γνώμη σας για αυτές τις σειρές αγώνων που δεν φαίνεται να σας συγκινούν ιδιαίτερα;

[Hubert Resch]: Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση! Παρακολουθούμε στενά αυτές τις εξελίξεις, και τα πρωταθλήματα αυτά είναι πολύ επιτυχημένα. Επιπλέον πιστεύουμε ότι η ITRA, παρότι δεν αποτελεί πρωτάθλημα, κάνει πολύ καλή δουλειά για το άθλημά μας. Το να ανήκει ένας αγώνας σε ένα πρωτάθλημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στη δική μας περίπτωση, νιώσαμε ότι το να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, ταιριάζει καλύτερα σε εμάς και στην Dynafit. Και η μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών δρομέων αποδεικνύει ότι δεν κάναμε λάθος. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι για πάντα, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις αυτές.

 


[Advendure]: Από την πρώτη του κιόλας έκδοση, το Grossglockner Ultra Trail είχε την Dynafit σαν βασικό χορηγό, μια εταιρεία που όπως διαπιστώσαμε από την συμμετοχή μας στον αγώνα το 2016, αλλά και γνωρίζοντας καλά την φιλοσοφία της - αφού συνεργάζεται στενά και με το Advendure εδώ και χρόνια - διαπνέεται από παρόμοιο τρόπο προσέγγισης του βουνού με εσάς όσο αφορά τα ultra-trails. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την συνεργασία.

[Hubert Resch]: Είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που έχουμε την Dynafit ως μεγάλο χορηγό και συνεργάτη μας. Πρόσφατα παρατείναμε τη συνεργασία μας έως το 2020, αλλά και την ενισχύσαμε. Ένα κομμάτι της συμφωνίας μας είναι ότι έχουμε διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε όλους τους δρομείς, π.χ. με ωραία δώρα στη τσάντα του αθλητή. Η Dynafit και το GGUT ταιριάζουμε απόλυτα, και μεγαλώνουμε μαζί. Η Dynafit επιπλέον εστιάζει ξεκάθαρα στο Grossglockner ULTRA-TRAIL. Πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή Grossglockner Ultra-Trail, που περιλαμβάνει μια σειρά από απαραίτητα είδη για το ορεινό τρέξιμο τα οποία θα διατίθενται από το 2019 - είναι εξαιρετικά και καλύπτουν τον δρομέα από την κορυφή ως τα νύχια! Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα μπροστά.

Σχεδόν εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι διαρκώς συνεργαζόμαστε για τη βελτίωση του αγώνα με την ομάδα της Dynafit, και ειδικότερα με τον Michael Költringer. Αυτό για εμάς μετράει περισσότερο και έχει μεγαλύτερη αξία από τη χρηματική χορηγία στα πλαίσια της μεταξύ μας συμφωνίας.

 


[Advendure]: Για τους αθλητές που θα κάνουν έγκαιρα την εγγραφή τους υπάρχουν σημαντικά δώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το race-pack που θα παραλάβουμε με το bib μας στο Kaprun. Δώστε μας πληροφορίες για τις παροχές στους αθλητές, αλλά και για τυχόν παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

[Hubert Resch]:  Η Dynafit προσφέρει ένα πολύ όμορφο σακίδιο Dynafit Vertical 4 για τους εγγεγραμμένους στα GGUT 110, GGT 75 και KTT 50. Οι δρομείς του GWT 30 έχουν ως δώρο τα στυλάτα μανίκια της Dynafit. Επιπλέον, προσφέρουμε στους δρομείς μας αρκετές επιπλέον παροχές, όπως για παράδειγμα δωρεάν είσοδο για όλους τους συμμετέχοντες στο SPA του Tauern Spa Kaprun.

 


[Advendure]: Το 2016 θυμάμαι ότι είχα μαζί μου μια συσκευή-πομπό live-tracking, μιας και ο αγώνας των 119Κ είχε εκτεθειμένα ψηλά περάσματα, χιονισμένες εκτάσεις και μεγάλο άνοιγμα μεταξύ των αθλητών. Θα τα έχουμε και φέτος; Πως μπορεί κάποιος από την Ελλάδα να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα;

[Hubert Resch]:  Σε συνεργασία με τον χρονομέτρη μας, προσφέρουμε μια κορυφαία λύση live tracking των αθλητών – το Datasport Live Gold. Έχουμε αναπτύξει και βελτιώσει σημαντικά αυτό το εργαλείο. Αυτό που δεν πρέπει να χάσει κανείς στον αγώνα ή στο σπίτι, είναι το GGUT Studio, με 24ωρη κάλυψη και ζωντανό σχολιασμό και ρεπορτάζ για τον αγώνα στο FB.

 


[Advendure]: Από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, διοργανώνεται και φέτος το GGUT Trailrunning CAMP, το οποίο συνδυάζεται και με δοκιμές προιόντων της Dynafit. Υπάρχει συμμετοχή σε αυτό το camp; Πως βλέπεται παρόμοιες κινήσεις που συνδυάζουν προπονητικά camp (με σεμινάρια) σε διαδρομές αγώνων;

[Hubert Resch]: Το camp του GGUT προσφέρεται από τον συνεργάτη μας Sportalpen για 2η φορά φέτος, και οι θέσεις έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Νομίζω ότι αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για να διδαχθεί κανείς από κορυφαίους δρομείς όπως ο Markus Amon, να δει τη διαδρομή του αγώνα, και επιπλέον να περάσει ένα όμορφο σαββατοκύριακο με φίλους. Για εμάς, αποτελεί μια ωραία συμπληρωματική υπηρεσία για τους πελάτες και φίλους μας, και για όσους δεν μπορούν να τρέξουν στον αγώνα φέτος. Μελλοντικά σχεδιάζουμε να προσφέρουμε και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, και επίσης σκεπτόμαστε να στήσουμε το GGUT 110 ως μόνιμη διαδρομή, μαζί με συνεργάτες από τις περιφέρειες που διασχίζει ο GGUT.

 

 


[Advendure]: Φτάσατε στην 4η χρονιά του Grossglockner Ultra Trail. Είστε κοντά σε αυτά που είχατε οραματιστεί για τον αγώνα όταν τον πρωτοξεκινήσατε; Ποιο το όραμα σας για το μέλλον του;

[Hubert Resch]:  Είναι σχεδόν απίστευτο, αλλά οι αριθμοί των ετήσιων συμμετοχών είναι σύμφωνοι με αυτά που σχεδιάζαμε το 2014. Εάν βάλεις έναν συγκεκριμένο στόχο, είναι πιθανό να τον πετύχεις γιατί σε κάνει να ενεργείς πιο εστιασμένα. Οικονομικά, συνεχίζουμε να επενδύουμε συνεχώς στην ποιότητα της διοργάνωσης, και πάλι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.

Έχουμε ένα σαφές όραμα για το 2020: Όραμά μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη και πιο διεθνής διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Αυστρία, και να θεωρούμαστε σημαντικός αγώνας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, αλλά έχουμε και χρόνο!

 

 


[Advendure]: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει τρομερή άνοδος στο ενδιαφέρον για το ορεινό τρέξιμο και τα ultra-trail σε παγκόσμιο επίπεδο. Πως βλέπεται να εξελίσσονται τα πράγματα στο άθλημα μας, ποιοι οι κίνδυνοι όσο αφορά αγώνες και αθλητές και ποιες τάσεις βλέπετε να κυριαρχούν;

[Hubert Resch]: Ναι... είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται παγκοσμίως. Εμείς και οι συνεργάτες μας από το χώρο του τουρισμού είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τόσους διεθνείς φιλοξενούμενους και τους δείχνουμε κάποια από τα ομορφότερα μέρη της Αυστρίας. (Το 65% των δρομέων έρχονται από το εξωτερικό).                                     

Από την άλλη πλευρά, η περιοχή μας είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διασχίζει το εθνικό πάρκο Hohe Tauern. Έτσι, η δυνατότητα αύξησης του αριθμού δρομέων είναι πεπερασμένη, και ούτως ή άλλως δεν θέλουν να δημιουργήσουμε ένα μαζικό γεγονός.

Επίσης αναγνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στις Άλπεις θα κορυφωθεί κάποια στιγμή, καθώς θα υπάρξει ένα σημείο πέραν του οποίου η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη, και δεν θα υποστηρίζεται πλέον από την τοπική κοινωνία. Σκέψου για παράδειγμα τη συζήτηση για τον περιορισμό της πρόσβασης στη Βενετία και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη χώρος για ανάπτυξη, αλλά πρέπει να ενεργούμε βιώσιμα και προσεκτικά, ώστε να μη μεγαλώνουμε απότομα ή ατέρμονα.

 

[Hubert Resch]: Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Kaprun!

[Advendure]: Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Resch για την εξαιρετική συνομιλία και τις πληροφορίες που μας δώσατε για την φετινή διοργάνωση. Τα λέμε στο Kaprun!

 

Δημήτρης Τρουπής

Μετάφραση στα Ελληνικά: Σοφία Βλαβιανού

Photo ©: Grossglockner Ultra Trail, Wisthaler.com Photos, andifrank.com

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ