ADVENDURE - Ξεκινούν και πάλι από 19 Απριλίου οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, αλλά με απρόβλεπτες εξελίξεις (Πρωταπριλιάτικο)!

Ξεκινούν και πάλι από 19 Απριλίου οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, αλλά με απρόβλεπτες εξελίξεις (Πρωταπριλιάτικο)!

Από 01 Απρ 2021

Με βάση τις χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και όλες τις τελευταίες πληροφορίες, οι εξελίξεις σχετικά με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας – παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων - είναι ραγδαίες. Από το Σάββατο 3 Απριλίου ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ από Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο και πιθανώς στις 12 Απριλίου τα σχολεία. Η εστίαση και φυσικά οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων θα πάρουν άμεσα σειρά με πιθανότερη ημερομηνία να είναι είτε στις 12, είτε στις 19 Απριλίου. Τα σημαντικά νέα για εμάς όμως είναι άλλα και αφορούν .. το ορεινό τρέξιμο!

 

 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι με βάση τα παραπάνω και πληροφορίες μετά από ερώτηση μας προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επίκειται άμεσο άνοιγμα της αγωνιστικής δραστηριότητας, από τις 19 Απριλίου και μετά, με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πρώτη φάση! Αυτό φυσικά δημιουργεί σε όλους μας ενθουσιασμό γιατί θα επανέλθουμε – επιτέλους – σε αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με αγώνες Μαρτίου, Απριλίου και του Μαΐου που ήδη ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν για το Φθινόπωρο.

 

Τουλάχιστον 4 διοργανωτές αγώνων - που για την ώρα θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους - σκέφτονται σοβαρά να πραγματοποιήσουν τελικά τους αγώνες τους, όχι στην ημερομηνία που αρχικά είχε επιλεγεί, αλλά το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στους επόμενους δύο μήνες, περιπλέκοντας αρκετά το καλεντάρι! Αυτό βέβαια θα επιφέρει σοβαρή αναστάτωση, αν και είμαστε σίγουροι ότι με την στέρηση αγώνων που όλοι έχουμε νιώσει, μάλλον ως μάνα εξ’ ουρανού θα λάβει η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος την απόφαση τους.

 

Μέσα στις επόμενες 2-3  ημέρες θα έχουμε εξασφαλίσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και δηλώσεις των διοργανωτών αυτών των αγώνων και θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για το που θα τρέξουμε Απρίλιο και Μάιο! Μείνετε συντονισμένοι!

 

ΥΓ … Καλό μήνα σε όλους τους συναθλητές και φίλους του Advendure. Για μια ακόμη χρονιά συνεχίσαμε την παράδοση του Πρωταπριλιάτικου ψέματος, με ένα άρθρο που έφερε άμεσα – και κυρίως με “απρόβλεπτες εξελίξεις” – αυτό που όλοι μας επιθυμούμε πολύ: Την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στα βουνά μας. Κοιτώντας το Πρωταπριλιάτικο της περσινής χρονιάς, με λύπη βλέπουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη, ένα χρόνο μετά, στη δίνη της πανδημίας και του περιορισμού της ελευθερίας μας. Το χιούμορ όμως και το χαμόγελο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μας αφήσει καμία στιγμή. Το ίδιο και η αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες και για επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε. Καλό μήνα σε όλους τους φίλους του Advendure και την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος, υγεία να έχουμε και ΠΟΛΥ σύντομα να βρεθούμε και πάλι στα μονοπάτια των βουνών τρέχοντας σε κάποιον από τους πολύ όμορφους αγώνες της χώρας μας!

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών", αναλυτικό review από το @Advendure_Net : https://t.co/TAVOhbKn6z… https://t.co/iYmuDIozI7
"Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας", ένα άρθρο του Δημήτρη Δεσποινιάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/JCI1wp4mRl
Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP: https://t.co/LYzZ99XM0g https://t.co/mdP4P2qyL8
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών!

Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας!

Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP

The North Face Enduris: Δοκιμάσαμε το ultra μοντέλο της νέας σειράς Vectiv™!

Τραγωδία στην Κίνα – 21 νεκροί στο Yellow River Stone Forest 100k!

Επιστροφή Αντώνη Συκάρη από Ιμαλάια μετά την ανάβαση στην Annapurna!

Karacal: Το νέο "όπλο" της La Sportiva για τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια και μεσαίες ή μεγάλες αποστάσεις!

Προπονητικές οδηγίες μετά από τις δόσεις εμβολίων για την Covid-19!

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

MIZUNO Wave Daichi 6: Άνεση και απορρόφηση κραδασμών στο maximum!

Tihio Race Ultra Edition: Παρνασσός, Γκιώνα και Βαρδούσια σε μια συναρπαστική εμπειρία αγώνων ultra-trail!

Τεκτονικές αλλαγές στο διεθνές ultra-trail με τη σύμπραξη UTMB® και Ironman και το UTMB® World Series από το 2022!