Legendary Ultra Trail: Οι κανονισμοί του ultra πρωταθλήματος για το 2020

Από 23 Ιαν 2020

Για το 2020 το πρωτάθλημα LEGENDARY ULTRA TRAIL & ULTRA RACE τελεί υπό την αιγίδα των Διοργανώσεων: FROZEN PEAKS  –  ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ, TIHIO RACE, ΔΟΛΙΧΟΣ και ATROMITOS ULTRA. Περιλαμβάνει  τους αγώνες των αντίστοιχων διοργανώσεων ΠΑΝΟΡΑΜΑ (FROZEN PEAKS), X – Ultra Tihiorace (TIHIO RACE), ΔΟΛΙΧΟΣ της αντίστοιχης Διοργάνωσης (ΔΟΛΙΧΟΣ Αγώνας δρόμου 255 χιλ Δελφοί – Ολυμπία) και 24 H (ATROMITOS ULTRA RACE).

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει τους αγώνες:

 • Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ της διοργάνωσης FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ είναι ένας αγώνας βουνού 261 χιλ και θετικής υψομετρικής διαφοράς 11.636 μ. Διεξάγεται στο Κ. Νευροκόπι Δράμας από 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2020. (Πληροφορίες www.frozenpeaks.gr)
 • Το X – Ultra Tihiorace της διοργάνωσης TIHIO RACE, είναι επίσης ένας αγώνας βουνού 230 χιλιομέτρων και θετικής υψομετρικής διαφοράς 12.000 μ Διεξάγεται στον ορεινό όγκο της Φωκίδας από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020 (Πληροφορίες www.tihiorace.gr)
 • Ο ΔΟΛΙΧΟΣ της αντίστοιχης διοργάνωσης ΔΟΛΙΧΟΣ, είναι ένας αγώνας non stop, μικτής διαδρομής, ασφάλτινου δρόμου και βουνού. Περιλαμβάνει τη δρομική διαδρομή από τους Δελφούς έως το Ρίο 111χλμ. και την ορεινή διαδρομή από το Ρίο στην Ολυμπία 144χλμ.(Πληροφορίες.doliho.gr)
 • Ο αγώνας 24Η της διοργάνωσης ATROMITOS ULTRA RACE είναι ένας αγώνας 24 ωρών που διεξάγεται σε κυκλική επίπεδη ασφάλτινη επιφάνεια μήκους 1χιλ, όπου ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες. (Πληροφορίες https://fearlessevents.gr/atromitos-ultra/)

 

 

 1. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον πρωτάθλημα Legendaryultratrail 2020 θα πρέπει να καταθέσει δήλωση συμμετοχής στο www.legendaryultratrail.com Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς που διέπουν καθέναν από τους αγώνες από τους οποίους αποτελείται το πρωτάθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές που έχουν γεννηθεί έως το 2000.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αθλητές του πρωταθλήματος Legendaryultratrail. Ο συμμετέχων πληρώνει το κόστος συμμετοχής  των αγώνων που συμμετέχει.

Δεν είναι απαραίτητο ο αθλητής που δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, να συμμετάσχει και στους τέσσερεις αγώνες. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

 1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Legendary

Κατάταξη                                    Πόντοι                      

 • 1ος 100
 • 2ος 90
 • 3ος  80
 • 4ος 70
 • 5ος 60
 • 6ος 50
 • 7ος 40
 • 8ος 30
 • 9ος 20
 • 10ος  και οι επόμενοι 10

ΑΓΩΝΕΣ                                        ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 1. Panorama 1,8
 2. Tihio 1,6
 3. Dolihos 1,8
 4. AtromitosUltra 24H 1,2

Σημειώσεις: Οι αθλητές του πρωταθλήματος τρέχουν όσους αγώνες θέλουν, νικητής αυτός που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους. Οι επόμενοι αγώνες που ενδεχομένως θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα θα έχουν το συντελεστή του αγώνα από τους παραπάνω,  που μοιάζουν περισσότερο ως προς τα χιλιόμετρα, την υψομετρική και το τερέν.

Παράδειγμα βαθμολόγησης

Αθλητής Α: 7ος Panorama : 40 · 1,8=72 πόντοι και 9ος AtromitosUltra 24H:20·1,2=24 Σύνολο πόντων Αθλητή Α: 72+24=96

Αθλητής Β :7ος Panorama : 40 · 1,8=72 πόντοι  και 6ος Dolihos  : 50·1,8=90 Σύνολο πόντων Αθλητή Β: 72+90=162

Νικητής ο Αθλητής Β.

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΑ

 • Γενική κατηγορία ανδρών (1ος  –  2ος  –  3ος)
 • Γενική κατηγορία γυναικών (1η – 2η – 3η)
 • Στον 1ο και 1η κάθε ηλικιακής κατηγορίας  (20 – 39) (40 – 54) (55+)

* Για να σχηματιστεί ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή  του Πρωταθλήματος θα αθλοθετήσει για τους νικητές των κατηγοριών πλούσια δώρα καθώς και bonus συμμετοχής για τους επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ο 1ος και η 1η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος

Ο 2ος και η 2η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για τρεις αγώνες του Πρωταθλήματος

 Ο 3ος και η 3η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για δύο αγώνες του Πρωταθλήματος.

5. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι οργανωτές του Πρωταθλήματος δεν ευθύνονται για τον τραυματισμό, θάνατο, μερική ή ολική ανικανότητα κατά τη διάρκεια ή εξ αιτίας των αγώνων καθώς και για οιαδήποτε άλλη βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι όταν υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι έχουν την εμπειρία και την επίγνωση των δυσκολιών και των κινδύνων που απορρέουν από αντίστοιχους αγώνες σε ορεινό περιβάλλον. Επίσης ότι έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις που διαπιστώνουν την άριστη κατάσταση της υγείας τους.

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Διοργάνωση του Πρωταθλήματος διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ως άνω κανονισμών, αν κριθεί απαραίτητο, για λόγους ανωτέρας βίας, χωρίς να αλλοιώνεται το ύφος και το ήθος του Πρωταθλήματος.

Από την Ο.Ε

Legendary ultra trail

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τρέχοντας στο νησί του απέραντου γαλάζιου στο @amorgos_trail Challenge 2020, μια συνέντευξη της Ιωάννας Συνοδινού σ… https://t.co/rhBcaaSSvV
Speedway Ultra Trail – Διεκδικώντας τα σκήπτρα του πιο γρήγορου, παρουσίαση του νέου αγώνα από το @Advendure_Net :… https://t.co/YEKvZOScIy
Are you ready for @OlympusMarathon , the most prestigious skyrunning race in Greece? #OM #OM2020 #OlympusMarathon https://t.co/peTAE9L1ZL
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τρέχοντας στο νησί του απέραντου γαλάζιου στο Amorgos Trail Challenge 2020!

Speedway Ultra Trail – Διεκδικώντας τα σκήπτρα του πιο γρήγορου!»

Ο Στυλιανός Καϊάφας μας μιλάει για τον επετειακό 10ο Hortiatis Trail Run!

17 Φεβρουαρίου 1980: 40 χρόνια από την 1η χειμερινή ανάβαση στο Έβερεστ

Τα αποτελέσματα του Tarawera Ultra Marathon

CAT S52, ένα όμορφο smartphone για σκληρή χρήση

Τα αποτελέσματα του Salomon Mountain Cup - Πάρνηθα

Οι αιολικοί σταθμοί απειλή για τη βιοποικιλότητα της Οίτης

Merrell MTL Astrum: Ένα εργαλείο για τρέξιμο σε χειμερινές συνθήκες!

Κύκλωμα διακίνησης ερυθροποιητίνης σε όλη την Ευρώπη εξαρθρώθηκε στην Ισπανία...

PETZL Swift RL

Χορτιάτης Trail Run - Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα