Οι Έλληνες επιστρέφουν στην Cameta Coixa και την Καταλονία!

Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν από τότε που επισκεφτήκαμε την διοργάνωση του Cameta Coixa.  Ενας αγώνας ορεινού τρεξίματος που διεξάγεται σε ένα γραφικό και ιστορικό χωριό έξω από την Ταραγόνα της Ισπανίας, το Miravet. Ένα χωριό με μόλις 750 κάτοικους, οι οποίοι λατρεύουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εκδήλωση. Η Cameta Coixa είναι ένας αγώνας ο οποίος γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων που λατρεύουν το βουνό και θέλουν να δείξουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής τους. Cameta Coixa σημαίνει στα καταλανικά “κουτσό πόδι” και πήρε το όνομα αυτό από την δυσκολία των τερέν που κυριαρχούν στη περιοχή. Μια διαδρομή με πανέμορφα τοπία,  ιστορία και φύση. Ένας αγώνας που ξεκινάει από την αυλή του Κάστρου το οποίο είναι ένα από τα πιο καλώς διατηρημένα σε όλη την Ισπανία - με ιστορία πάνω από 900 χρόνια - και το οποίο από περίοπτη θέση κοιτάζει επιβλητικά  την όχθη του ποταμού Έβρου ο οποίος διασχίζει την περιοχή.

 

 

Σε αυτή την διοργάνωση γίνεται ένας συνωστισμός από κορυφαίους δρομείς της Ισπανίας όπως Zait Aik Malek, Pere Aurel, Ariz Egea, Ragna Debats, Sheila Aviles, Mario Olmedo , Andreu Simon,Miquel  Caballero, Azara Garcia  Virginia Perez Mesonero  και πολλοί άλλοι.

 

Είναι ένας αγώνας μήκους 20 χιλιομέτρων με +1400m θετική υψομετρική διαφορά και με σύνθεση τερέν: 2% δρόμο και 98% μονοπάτι, ενώ το μέγιστο υψόμετρο που φτάνουν οι αθλητές είναι 373 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Μια διοργάνωση τέλεια στημένη με 5 σταθμούς τροφοδοσίας και με τεχνικό τερέν. Στον κύριο αγώνα του μπουκέτου της διοργάνωσης υπάρχουν ακόμη 3 αγώνες για όλο τον κόσμο. Ένας 16 χιλιομέτρων (+860m) που απευθύνετε σε πιο νέους δρομείς ηλικίας 19-20 χρονών, ένας 11 χιλιομέτρων (+520m) για νέους από 15 έως 19 ετών και ένας αγώνας μικρότερης απόστασης και μεγαλύτερης ευκολίας μήκους 10 χιλιομέτρων για όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν να μπουν στο βουνό.

 

Εμείς είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε το 2019 μαζί με τους αγαπητούς φίλους και δρομείς Δημήτρη Σελέτη, Βαγγέλη Νούλα, Φώτη Ζησιμόπουλο και Θωμά Παρτσάνη. Μια εκδρομή η οποία μας άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένους σε όλους τους τομείς. Ένας οικοδεσπότης, ο Didac Gonzalez Pujol, ο οποίος είχε μεριμνήσει για όλες τις λεπτομέρειες, και με μια γιορτή στη κεντρική πλατεία του χωριού στο τέλος της διοργανώσης την οποία σπάνια βρίσκεις σε τέτοιες διοργανώσεις και που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε.

 

 

Μετά την περσινή μας εμπειρία δε μπορούσαμε να λείψουμε με τίποτα από την φετινή διοργάνωση, έτσι και φέτος πολύ περισσότεροι θα επισκεφτούμε το γραφικό Miravet,  με σκοπό να συμμετάσχουμε σε αυτή την γιορτή της επαρχίας της Τραγάνας και να απολαύσουμε από κοντά μεγαθήρια του Ισπανικού ορεινού τρεξίματος  να κυνηγιούνται στα τεχνικά μονοπάτια της Cameta Coixa.

 

Είναι μια περιοχή πολύ εύκολα πρόσβασιμη, καθώς βρίσκεται μόλις μια ώρα απόστασης από τη Βαρκελώνη και μπορεί να γίνει ένα ταξίδι σαββατοκύριακου για όλους τους λάτρεις του trail running. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.lacametacoixa.cat/en/home-2/

 

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έχει σκεφτεί τα πάντα και φυσικά είναι έτοιμη να φιλοξενήσει οποιονδήποτε θέλει να ζήσει αυτήν την εμπειρία. Ραντεβού λοιπόν εκεί στις 23 Μαρτίου 2020. Στο παρακάτω βίντεο θα πάρετε μια ιδέα για αυτό που μιλάμε.

 

 

Aθανάσιος Δασκαλόπουλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί", αναγνώριση, βαρύτητα, πρόληψη, θεραπεία: https://t.co/XqQuDtiMRk https://t.co/SuS5M5FXL9
Ζώνη τρεξίματος & soft flask @nitecore, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/my6UUDbOfi https://t.co/IbYNIbyjXw
Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί!

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!