ADVENDURE - Hydra’s Trail Event 2019: Μια συναρπαστική χρονιά αντιθέσεων!

Hydra’s Trail Event 2019: Μια συναρπαστική χρονιά αντιθέσεων!

Από 11 Απρ 2019

Όσες φορές κι αν αγναντεύω την Ύδρα καθώς το καραβάκι από το Μετόχι πλησιάζει το νησί, νιώθω πάντα το ίδιο συναίσθημα. Σαν να πλησιάζω όλο και περισσότερο σε ένα γοητευτικό πίνακα ζωγραφικής,  με τα δεκάδες επιβλητικά αρχοντικά που δίνουν αυτό το ξεχωριστό χρώμα που την χαρακτηρίζει, αλλά και την αγριάδα της πέτρας και των βράχων να περικυκλώνουν την αμφιθεατρικά χτισμένη χώρα. Η Ύδρα έχει αντιθέσεις, με το ατίθασο και άγριο τοπίο αλλά και την κοσμοπολίτικη αρχοντιά, με την ηρεμία στα σοκάκια της χωρίς αυτοκίνητα αλλά και την ένταση του λιμανιού με την κοσμοπολίτικη αύρα της. Η Ύδρα έχει πνευματικότητα και πολιτισμό, άλλωστε μεγάλοι καλλιτέχνες σαν τον Leonard Cohen, τον Henry Miller και τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα βρήκαν έμπνευση σe αυτό το νησί του Αργοσαρωνικού. Αν θεωρήσουμε ότι ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός, για έξι χρόνια τώρα όλοι όσοι συμμετέχουν οργανωτικά και αθλητικά στο Hydra’s Trail Event, προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της Ύδρας.

 

 

Στο παιχνίδι των αντιθέσεων αυτού του νησιού συμμετείχε φέτος και ο καιρός, κρατώντας όμως την ισορροπία που χαρακτηρίζει την Ύδρα. Από την βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα downhill αλλά επέτρεψαν αργότερα στο όμορφο και παιχνιδιάρικο Run ‘n’ Fun να δώσει τον δικό του ξεχωριστό τόνο ενθουσιασμού στο λιμάνι και τα στενά της Ύδρας, στον καταπληκτικό “Ήλιο τον Ελληνικό” - όπως λέει και ο ποιητής - της Κυριακής, που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλητές να χαρούν το Rock Race και το Eros Mountain Trail, αλλά και στους αγώνες των μικρών να γεμίσουν με παιδικές φωνές τα καλντερίμια της Ύδρας.

 

 

Δυστυχώς, το απαγορευτικό του Σαββάτου λόγω κακοκαιρίας δεν επέτρεψε τον απόπλου κάποιων δελφινιών από τον Πειραιά, και στέρησε σε μερικές δεκάδες αθλητών τη δυνατότητα να έρθουν στην Ύδρα, κάτι που βέβαια είναι πάντα μέσα στο “παιχνίδι” όταν μιλάμε για αγώνα σε νησί.

 

 

Η έντονη και πολύωρη βροχή του Σαββάτου, σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ήλιο της Κυριακής δυσκόλεψαν την προσπάθεια των αθλητών στα μονοπάτια, μιας και η λάσπη και κυρίως η ολισθηρότητα στο πετρώδες τερέν μεγάλων τμημάτων των μονοπατιών των αγώνων της Κυριακής ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή. Για μια ακόμη φορά όμως απολαύσαμε τις συναρπαστικές και άψογα δουλεμένες και σηματοδοτημένες διαδρομές του Hydra’s Trail Event, που φέρουν την “σφραγίδα” του πολύπειρου Λουκά Πρατίλα και της ομάδας του.

 

 

Για την πληρότητα των σταθμών ανεφοδιασμού και τον ενθουσιασμό των εθελοντών της διοργάνωσης το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι μας κάνουν κάθε φορά να χαμογελάμε πλατειά παρά την κούραση και την ένταση της προσπάθειας. Πόσο όμορφο είναι καθώς πλησιάζεις ένα ξωκλήσι μέσα στο βράχινο τοπίο του νησιού και με θέα την απεραντοσύνη της θάλασσας, να ακούς την καμπάνα να χτυπάει για σένα και τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες αυτών των όμορφων ανθρώπων που στηρίζουν τη διοργάνωση και κυρίως εμάς τους αθλητές όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Κι αν ένας αγώνας μας θυμίζει – έστω και λίγο - την περίφημη ατμόσφαιρα του Zegama Aizkorri στην χώρα των Βάσκων είναι ο αγώνας της Ύδρας, με το περίφημο τελείωμα του στην γύρα του λιμανιού, που ο ενθουσιασμός εκατοντάδων ανθρώπων κάνουν τον οποιονδήποτε αθλητή να συγκινείται και να νιώθει μοναδικός καθώς πλησιάζει στον τερματισμό του.

 

 

Ξεκινώντας από το επιβλητικό κτίριο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου της Ύδρας όπου στεγάζει τον χώρο εγγραφών κάθε χρονιά, την Υδρονέτα και το ξεχωριστό pasta party που φέτος είχε ιδιαίτερα χρώματα στο ηλιοβασίλεμα μέσα από τα βαριά σύννεφα στον ουρανό, και καταλήγοντας σε ένα πλήθος παροχών για τους αθλητές, ο καθένας καταλαβαίνει γιατί το Hydra’s Trail Event αποτελεί κάθε χρονιά ένα καθιερωμένο ραντεβού της κοινότητας του ορεινού τρεξίματος. Η διοργάνωση έχει βάλει τον πήχη ψηλά και το κυριότερο καταφέρνει να τον διατηρεί σε αυτά τα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι αθλητές την επιβραβεύουν με την παρουσία τους.

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο Eros Mountain Trail 27Κ είχαμε νέο και εντυπωσιακό ρεκόρ διαδρομής από τον Δημήτρη Σελέτη, με επίδοση 2.12.39. Δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος με 2.13.36 - ο οποίος επίσης κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής που είχε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2.14.29) – και τρίτος ο Δημήτρης Δημητρίου με χρόνο 2.21.44.  Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Δήμητρα Μπίκα με επίδοση 2.54.00, δεύτερη τερμάτισε η Βηθλεέμ Σαπίου με χρόνο 2.57.05 και τρίτη η Μαρία Μαλαι με χρόνο 2.59.31. Τα συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Στον μικρότερο αγώνα της Κυριακής, το Rock Race 13K, νικητής ήταν ο Νίκος Πονηρέας με επίδοση 1.02.10 και νέο ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννούλης με χρόνο 1.05.20 και τρίτος ο Γιώργος Παπαιωάννου με χρόνο 1.05.32. Πρώτη γυναίκα ήταν η Φωτεινή Κολόκα με επίδοση 1.21.10, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Παναγιώτα Δημακάκου με χρόνο 1.24.20, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε η Ελισάβετ Μαγιακου με χρόνο 1.24.42. Τα συνολικά αποτελέσματα του Rock Race 13K μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Στο Run nFun 4.7K του Σαββάτου, το οποίο αποτελεί μια πολύ όμορφη city-trail διαδρομή και δίνει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν το τρέξιμο μέσα στον αμφιθεατρικό παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας, νικητής στους άντρες ήταν ο Γιώργος Γιαννούλης με επίδοση 17.02 και στις γυναίκες η Φωτεινή Κολόκα με επίδοση 22.22. Τα συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

 

Έξι χρόνια πριν τα μονοπάτια αυτού του αρχοντικού και ατμοσφαιρικού νησιού του Αργοσαρωνικού γέμισαν για πρώτη φορά από αθλητές και η Ύδρα μπήκε για τα καλά στο αγωνιστικό καλεντάρι του ορεινού τρεξίματος. Έξι χρόνια μετά η ποιότητα αλλά και η όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα που προσφέρει η διοργάνωση παραμένουν πάντα πολύ ψηλά. Και αυτό το αποτέλεσμα δεν έρχεται ποτέ τυχαία. Απαιτεί επιμονή, εφευρετικότητα, προσπάθεια και διάθεση από ικανούς σε κάθε επίπεδο συνεργάτες για να προσφέρεις απλόχερα κάτι πολύ όμορφο στους “καλεσμένους” σου. Το Hydra’s Trail Event αποτελεί πρότυπο για το ορεινό τρέξιμο και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι!

 

Act the way you’d like to be and soon you’ll be the way you act” – Leonard Cohen

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo copyright: Hydra’s Trail Event

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τι προσμέναμε και τι μας έλειψε από το @Rout100miles Classic 100 miles 2021; Μια άλλη οπτική γωνία για τον ακυρωθέ… https://t.co/myWvp7FbVm
To @Rout100miles Classic 100 miles δεν έγινε φέτος... ή μήπως έγινε; Ένα άρθρο του Νικηφόρου Στειακάκη για τη φετι… https://t.co/pIaKYh2kdY
#sheisoutdoors, the first European award dedicated to women's outdoor sports products returns in a winter version:… https://t.co/Kzy9h5y7Xm
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Hoka One One βασικός χορηγός του UTMB®!

Τι προσμέναμε και τι μας έλειψε από το Rout Classic 100 miles 2021!

To ROUT Classic 100 miles δεν έγινε φέτος... ή μήπως έγινε;

#sheisoutdoors, the first European award dedicated to women's outdoor sports products returns in a winter version!

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m)!

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!