Θεοδωρακάκος και Τζιατζιά νικητές στο Hydra's Trail Event

Ανταπόκριση - Κυριακή 5 Απρίλη: Ο καιρός στο ξεκίνημα της ημέρας φάνταζε ιδανικός για τρέξιμο. Η συννεφιά, η απουσία αέρα και η καλή θερμοκρασία μας προϊδέαζαν για μια ωραία κούρσα. Δεν είχαμε ετοιμαστεί όμως για αυτό που θα ζούσαμε λίγες στιγμές μετά. Η πυκνή ομίχλη που είχε καλύψει τις κορφές του νησιού έδωσαν έναν ατμοσφαιρικό τόνο στον αγώνα κάνοντάς μας να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της ελληνικής φύσης αφού μέσα σε μόλις μισή ώρα από την πυκνή ομίχλη βρεθήκαμε δίπλα στο γαλάζιο του Αιγαίου και στον ζεστό ελληνικό ήλιο.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο καιρός βοήθησε όλους να βελτιώσουν τις επιδόσεις με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο στον μεγάλο αγώνα Eros Mountain Trail των 25,5 χλμ ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπάσει το ρεκόρ και να πάρει άλλη μια σπουδαία νίκη. Οριακά δεν έσπασε το δίωρο αφού τερμάτισε σε 2:00:08! Δεύτερος ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με 2:07:50 και τρίτος κλείνοντας μία πραγματική Salomon τριάδα ο Γιώργος Διαλεκτός με 2:11:44. Στις γυναίκες η Γλυκερία Τζιατζιά απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτή την εποχή δεν έχει αντίπαλο παίρνοντας την μία νίκη πίσω από την άλλη και με σπουδαίες επιδόσεις όπως το σημερινό 2:37:15. Στην 2η θέση η Βικτωρία Γεωργοπούλου με 2:59:37 και τρίτη η Βασιλική Τζώη με 3:13:01. Στον αγώνα ξεκίνησαν 212 δρομείς αριθμός αρκετά αυξημένος από τους 182 του 2014.

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του Eros Mountain Trail

 

Στον μικρό Rock Race της ημέρας στον οποίον ξεκίνησαν 164 δρομείς, μεγάλος νικητής ο σπουδαίος πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος μας Γιώργος Καραβίδας ο οποίος πραγματικά δεν είχε αντίπαλο αφού έκοψε το νήμα σε 0:50:30. Δεύτερος ο Βαλάντης Κεφαλούρος με 1:00:57 και τρίτος ο Γιώργος Παπαϊωάννου με 1:01:44. Στις γυναίκες νικήτρια η Φωτεινή Κολόκα με 1:14:34, 2η η Ελισάβετ Μενδρινού με 1:16:09 και 3η η Βασιλική Τζίμα με 1:17:49.

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του Rock Race

 

Το απίθανο αθλητικό Σαββατοκύριακο που ζήσαμε για άλλη μια χρονιά έκλεισε με πανηγυρικούς τόνους στις απονομές ενώ όλοι φύγαμε με την υπόσχεση να περάσουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη του 2016 στην μαγευτική Ύδρα. Περισσότερα σε εκτενές ρεπορτάζ για το Hydra's Trail Event τις επόμενες ημέρες.

 

Δείτε εδώ το twitter feed του Σαββατοκύριακου

 

 

Ανταπόκριση - Σάββατο 4 Απρίλη: Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης μέρας μας στην Ύδρα όσοι πέρυσι δεν ήξεραν γιατί μιλούσαμε, φέτος πείστηκαν και με το παραπάνω. Οι Υδραίοι από την πρώτη στιγμή μας κέρδισαν για άλλη μια φορά από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο όμορφο νησί. Η υποδοχή, η φιλοξενία και η όλη ατμόσφαιρα σε άλλα επίπεδα αφού όλη η Ύδρα χόρευε στους ρυθμούς του αγώνα!

 

Η αυλαία άνοιξε σήμερα με τον πρώτο αγώνα downhill στην Ελλάδα, μία αρκετά γρήγορη διαδρομή χωρίς πολλές τεχνικές δυσκολίες μήκους 3,9 χλμ. Τα κοντέρ έσπασαν πραγματικά και ο Νίκος Πάλλης πραγματοποιώντας μία πολύ δυνατή κούρσα κατάφερε την γρήγορη επίδοση 10.24.58. 2η και 3η θέση παίχτηκε στην κυριολεξία στο νήμα! Μπακρατσάς και Γιαννόπουλος πάλεψαν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον χρόνο με τον πρώτο να κερδίζει τελικά την 2η θέση με 10.41.62 ενώ ο Γιαννόπουλος μία ανάσα μετά με 10.41.71! Στις γυναίκες η Βασιλική Τζήμα με 14.59 πρώτη ενώ στην 2η θέση η Βασιλική Τζώη και στην 3η η Ήρα Τσερέβκο. Για άλλη μια χρονιά το highlight ήταν η τελική ευθεία του τερματισμου όπου εκατοντάδες κόσμου ξεσπούσε σε επευφημίες ενώ οι εθελοντές με τις σφυρίχτρες τους ημιουργούσαν κυριολεκτικά πανδαιμόνιο!

 

 

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα Downhill

Λίγη ώρα ξεκούραση όμως γιατί υπήρχε και συνέχεια! Την σκυτάλη πήραν 100 και πλέον πιτσιρίκια τα οποία τα έδωσαν όλα σε μία διαδρομή που διέτρεχε το λιμάνι της Ύδρας.

 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του παιδικού αγώνα

 

Η συνέχεια ακόμη πιο δυναμική. Σχεδόν 300 δρομείς ξεκίνησαν στον αγώνα Fun & Run για μια πανέμορφη διαδρομή περιμετρικά και στα σοκάκια της Ύδρας. Εντυπωσιακος τερματισμος με την σημαία της 'Υδρας στα χέρια για τον 1o του Run & fun Σωκρατη Μεμα με 19.21 ‪#‎hydrastrail‬ 2ος ο Arsi Velika με 19.57 και 3ος ο Ευγενιος Ζακυνθινος με 20.07. 1η γυναικα στο run & fun του η Μαρια Μαλαι σε 20.17, 2η η Nelliya Togas σε 20.52 και 3η η Σοφια Ιωαννου σε 21.56.

 


Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα Run & Fun

Ακολούθησε τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες της Κυριακής ενώ για το τέλος περίμενε τους αθλητές ένα καταπληκτικό πάστα πάρτυ όπου περιελάμβανε 4 ειδών ζυμαρικά τα οποία ... τίμησε πολύς κόσμος. Καταπληκτική η τοποθεσία του pasta party στην καλύτερη ώρα της ημέρας... Ιδανικό τελείωμα μιας κουραστικής αλλά γεμάτης από κάθε μεριά μερας και ευκαιρία χαλάρωσης για το κυρίως αγωνιστικό αυριανό μενού!

 

 

Πριν τον αγώνα

Πέρυσι φεύγοντας με το καραβάκι από την Ύδρα, στον δρόμο προς την καθημερινότητα, βάζαμε στο σακουλάκι με τις αναμνήσεις, μερικές από τις καλύτερες που είχαμε ζήσει σε αθλητικό –και όχι μόνο- επίπεδο. Το Hydra’s Trail Event από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του, είχε ανεβάσει τον πήχη αποτελώντας όπως είχαμε αναφέρει αμέσως μετά μία διοργάνωση πρότυπο για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο, ένα στολίδι στο ελληνικό καλεντάρι. Ήταν η απόδειξη ότι όταν το μεράκι και το πάθος μπολιάζονται με την σωστή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι αντάξιο των προσδοκιών.

Προσδοκιών οι οποίες και φέτος βέβαια είναι αυξημένες μιας και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και οι άνθρωποι της Ύδρας μας έχουν καλομάθει! Όλα συνηγορούν όμως ότι και πάλι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τους 800 περίπου αθλητές οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους θα κατακλύσουν την γραφική και ιστορική Ύδρα για να συμμετάσχουν σε αυτήν την αθλητική γιορτή η οποία έχει χώρο για όλους! Αγώνες για όλα τα γούστα … και τις ηλικίες, pasta party με την υπογραφή της Melissa, μουσική βραδιά με πολύ χορό και κέφι (προσοχή … όχι μέχρι αργά!) και όλα αυτά στην πανέμορφη φύση της ιστορικής Ύδρας η οποία πέρυσι μας εξέπληξε με τον φυσικό της πλούτο, το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών και το κυριότερο και αυτό που μας κάνει να μην θέλουμε να χάσουμε στο μέλλον διοργάνωση: το ζεστό κλίμα των ανθρώπων του νησιού που αγκάλιασαν με αγάπη τον αγώνα.

 

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν και από την Παρασκευή το βράδυ, το πρώτο κύμα των αθλητών θα αρχίσει να καταφθάνει στην Ύδρα. Όπως πληροφορούμαστε η σήμανση των διαδρομών έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι διαδρομές είναι «χτενισμένες» και καθαρισμένες από την ομάδα η οποία έχει επιφορτιστεί το δύσκολο αυτό έργο.

 

Έσω έτοιμοι!

 

Ο κύριος όγκος των αθλητών θα καταφθάσει το Σάββατο το πρωί και λίγο μετά, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρωτότυπο downhill αγώνα που ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν την πορεία προς την κορυφή Έρως η οποία θα τους ζεστάνει τα πόδια για την κατάβαση που θα ακολουθήσει. Ακόμη κι όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή όμως, δεν θα χάσετε αν συνοδεύσετε τους αθλητές και «ακροβολιστείτε» σε διάφορα σημεία της εύκολης σχετικά διαδρομής για να θαυμάσετε την ταχύτητα και την τεχνική των γρήγορων «κατηφοράκηδων».

 

 

Η συνέχεια … είναι απλά πλούσια! Δείτε εδώ το πρόγραμμα της διοργάνωσης

 

Σάββατο 4/04/2015

11:00 - Άφιξη αθλητών με λεωφορεία-θαλάσσια μέσα από Αθήνα
11:00-12:30 - Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τη γραμματεία
12:30-13:00 - Τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες Downhill
13:00 - Ομαδική αναχώρηση των αθλητών του Downhill για τη κορυφή «Έρως», πεζοπορικά.
14:00 - Εκκίνηση αγώνα Downhill
17:30 - Λήξη αγώνα Downhill
17:45 - Παιδικός αγώνας Junior’s Mini Race
18:15 - Εκκίνηση αγώνα Fun & Run
19:00 - Τεχνική ενημέρωση για το αγώνα Eros Mountain Trail
19:30 - Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Rock Race
20:00 - Pasta party (Μόνο για αθλητές και τους συνοδούς τους) και παράλληλα
- - - «Swing & rock 'n' roll party με τους Vanila Swing, από την Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.»


Κυριακή 5/04/2015

09:00 - Εκκίνηση αγώνα Rock Race
09:30 - - Εκκίνηση αγώνα ErosMountainTrail
10:30-12:00 - Τερματισμοί αθλητών Rock Race
11:00-14:00 - Τερματισμοί αθλητών Eros Mountain Trail
14:00-15:00 - Λήξη αγώνων - Απονομές
18:00 - Αναχώρηση αθλητών με θαλάσσια μέσα – λεωφορεία προς Αθήνα

 

Αφού λοιπόν ζεσταθούμε και γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ύδρας με τους αγώνες του Σαββάτου, το κύριο αγωνιστικό μενού έρχεται βέβαια με τους αγώνες της Κυριακής, με τον Eros Mountain Trail των 26 χιλιομέτρων και τον Rock Race των 10 χιλιομέτρων. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον θα στραφεί στον έντονο συναγωνισμό από μερικούς από τους καλύτερους δρομείς ορεινού τρεξίματος της χώρας που και φέτος θα δώσουν το παρών στην Ύδρα. Πέρυσι ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Αλέξανδρος Φωτιάδης έκαναν μία μοναχική κούρσα με τελικό νικητή τον Δημήτρη με 2.03.45 ενώ ο Αλέξανδρος τερμάτισε λίγο μετά σε 2.06.41. Πιο πίσω τρίτος τερμάτισε ο Φάνης Αρκουμάνης με 2.23.49. Στις γυναίκες η Μαρία Μάλαϊ δεν είχε κάποιο πρόβλημα να κερδίσει άλλο έναν αγώνα τερματίζοντας μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά ενώ την ακολούθησαν η Ελίνα Ασκάρογλου με 2.54.46 και η Rannelle McCoy με 3.06.50. Θα σπάσουν τα ρεκόρ φέτος; Κυριακή κοντή γιορτή … στην κυριολεξία!


Όσον αφορά την ομορφιά των διαδρομών των αγώνων; Όσοι θα τρέξετε για πρώτη φορά … απλά απολαύστε τους! Ένας μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας τρέχοντας σε όμορφα βουνίσια μονοπάτια που προσφέρουν φανταστική θέα. Μην τα δώσετε όλα όμως από την αρχή. Κρατήστε τις δυνάμεις σας γιατί σας περιμένουν μερικά απολαυστικά χιλιόμετρα τρεξίματος σε καλντερίμια και χωματόδρομους δίπλα στην θάλασσα πριν από έναν τερματισμό που θα θυμάστε για χρόνια μέσα από εκατοντάδες κόσμου που θα σας περιμένουν να σας χειροκροτήσουν!

 

Θέα από την διαδρομή του Eros Mountain Trail που απλά κόβει την ανάσα!

 

"Το γκρι των βράχων του νησιού μας αγκαλιασμένο απο το μπλε της θάλασσας, το μπλε της Έλλαδας, και στο κέντρο πάντα ο αθλητής την μεγάλη στιγμή του τερματισμού..." με αυτά τα λόγια και με περισσή αγάπη και μεράκι η Έλενα Βότση παρουσιάζει το μετάλλιο που θα περιμένει στον τερματισμό όλους τους αθλητές των αγώνων, ένα μικρό μόνο δείγμα της θέρμης με την οποία έχουν αγκαλιάσει οι νησιώτες τον αγώνα.

 

Το μετάλλιο που θα σας περιμένει στον τερματισμό

 

Όταν το απόγευμα της Κυριακής πάρετε το καραβάκι της επιστροφής ελπίζουμε να νιώσετε τα ίδια συναισθήματα χαράς και προσμονής για το επόμενο Hydra’ s Trail Event που νιώσαμε και εμείς…

 

 

Το Advendure το οποίο αγκάλιασε τον αγώνα από την πρώτη στιγμή θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα ενός γεμάτου αθλητικού διημέρου. Συντονιστείτε στην σελίδα facebook του Advendure, ακολουθήστε μας στο twitter (hashtag #hydrastrail) ή επισκεφθείτε αυτή εδώ την σελίδα για όλες τις εξελίξεις στο νησί!

 

Καλή αντάμωση με όλους!

 

 

 

Photo (c): actionphotos.gr - Κώστας Καλτσάς, Ηλίας Μαυρομμάτης

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ