Γιορτή του ορεινού τρεξίματος στην Αμφίκλεια (αποτελέσματα + φωτο)

Οι τρεις νικητές του φετινού αγώνα Οι τρεις νικητές του φετινού αγώνα

Σε μια πανέμορφη γιορτή εξελίχθηκε για άλλη μια φορά το "Μονοπάτι Παρνασσού", ένας από τους καλύτερους αγώνες ορεινού τρεξίματος σε αυτή την απόσταση. Αγώνας που ξεκίνησε το 2007, είχε ένα διαλλειμα το 2008 αφού εκείνη την χρονιά δεν είχε διοργανωθεί, αλλά από το 2009 και μετά έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις των φίλων του ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας. Με εκκίνηση την πανέμορφη και φιλόξενη πλατεία της Αμφίκλειας διαγράφει ένα νοητό "8" περνώντας από πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής αλλά και την περίφημη "Σάρα", το highlight του αγώνα χωρίς αμφοβολία.

Ρεκόρ συμμετοχών φέτος στον αγώνα αφού από τους 220 του 2011 και τους 248 του 2012, σήμερα 271 αθλητές ξεκίνησαν στον αγώνα αψηφώντας την ζέστη που πραγματικά όσο περνούσε η ώρα έδειχνε τα δόντια της όλο και περισσότερο. Το θερμόμετρο στις 2 περίπου το μεσημέρι στην πλατεία της Αμφίκλειας κατέγραψε σχεδόν 30 βαθμούς κελσίου! Η αύξηση των συμμετοχών δείχνει ότι ο κόσμος διψάει για όμορφους και εντυπωσιακούς αγώνες. Γιατί το Μονοπάτι Παρνασσού από το 2011 που άλλαξε η διαδρομή έγινε ένας καταπληκτικός αγώνας!

 

Στην διαδρομή των 24 χιλιομέτρων δεν είχαμε εκπλήξεις. Πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Μαυρίκιος με 2:17:47 αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι σε μεγάλη φόρμα. Δεύτερος ο Σταύρος Στεφανής ένα μόλις λεπτό πίσω με 2:18:40. Τρίτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Φάνης Αρκουμάνης που δείχνει ότι σιγά σιγά ανεβαίνει και βρίσκει την φόρμα του. Ο χρόνος του 2:21:53. Ένα από τα φαβορί του αγώνα που ήταν και ο περσινός νικητής με 2:16, ο Γιώργος Διαλεκτός, είχε έναν τραυματισμό στην διαδρομή, ένα διάστρεμμα, και εγκατέλειψε τον αγώνα.

 

Στις γυναίκες η συνήθης ύποπτη Μίνα Συλαίου πήρε άλλο ένα τρόπαιο σπίτι της. Τερμάτισε 1η σε 2:49:42 με την Λόρα Ρεπσένκο που δείχνει κι αυτή ότι ανεβαίνει σιγά σιγά να τερματίζει 2η σε 2:52:13. Τρίτη ήταν η Βίκυ Κολοβού με 2:54:22.

 

Φέτος για πρώτη χρονιά διοργανώθηκε και ένας μικρός αγώνας 11 περίπου χιλιομέτρων και 800 μέτρων θετικής υψομετρικής ο οποίος όπως έδειξαν τα πράγματα δυσκόλεψε αρκετά όσους πήραν μέρος. Και δεν ήταν λίγοι. 73 αθλητές ξεκίνησαν μαζί με τους αθλητές του μεγάλου αγώνα. Οι τρεις πρώτοι του αγώνα ήταν 1ος Δημήτρης Σαμπάνης - 1:12:49, 2ος Γιώργος Γιαννάτος - 1:15:18, 3ος Γιώργος Ανεζύρης - 1:16:07. 1η γυναίκα τερμάτισε η Krista Kouliou με 1:43:09.

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τα αποτελέσματα σε αρχείο excel

 

Φωτογραφίες από τις απονομές

View this photo set on Flickr

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ