Poikilo Rocky Mountain 2020: Προκήρυξη Διοργάνωσης!

09 Ιαν 2020

1. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ο αγώνας διεξάγεται στις 29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος της Αττικής. Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Πανοράματος της Πετρούπολης(Ελαιών 224 και Πανοράματος,Χάρτης ), όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

 

Πρόγραμμα Αγώνα:

 • 08:30 - 09:30 Λειτουργία γραμματείας και παραλαβή αριθμών
 • 10:00 Εκκίνηση μεγάλης διαδρομής
 • 10:30 Εκκίνηση μικρών διαδρομών
 • 14:00 Απονομές Επάθλων

2. ΑΠΟΔΟΧΗ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με τη δήλωση συμμετοχής του ο αθλητής οφείλει να επιλέξει μία από τις δύο διαδρομές του αγώνα (μικρή ή μεγάλη). Ταυτόχρονα θεωρείται ότι αποδέχεται τον παρόντα κανονισμό του αγώνα.
Στον αγώνα των 22,5 Km δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών, ενώ το όριο για τους αγώνες των 8km και 4km είναι τα 14 έτη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.pdsodysseas.gr ,αφού πρώτα έχει γίνει η κατάθεση του ανάλογου χρηματικού ποσού στην τράπεζα, συμπληρώνοντας το όνομα καταθέτη και τηνημερομηνία κατάθεσης πληρωμής στην αίτηση συμμετοχής. Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 έως και Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Απαραίτητη είναι η ξεχωριστή αναγραφή του ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ του κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στο πεδίο ΣΧΟΛΙΑ στο καταθετήριο. Τυχόν έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν τον καταθέτη και η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη αν το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο του κόστους συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ.  

1) Αν επιλέξετε αποστολή εμβάσματος προς Eurobank (ανεξαρτήτως ποσού), θα πρέπει να αποστείλετε 3 ευρώ επιπλέον  (αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η EUROBANK)

2) Αν επιλέξετε αποστολή εμβάσματος προς Τράπεζα Πειραιώς ποσού 15.01 ευρώ και άνω θα πρέπει να αποστείλετε επιπλέον 4 ευρώ( αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η Τράπεζα Πειραιώς)

Κόστος συμμετοχής:

 • 20 € για την μεγάλη διαδρομή Poikilo Rocky Mountain 22,5 km
 • 15 € για την μεσαία διαδρομή Poikilo UpDown 8km
 • 10 € για την μικρή διαδρομή Poikilo Fun 4km

Στοιχεία Λογαριασμών:

• EUROBANK EFG( Αποστολή εμβάσματος προς Eurobank, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να αποστείλετε 3 ευρώ επιπλέον, αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η τράπεζα)

           IBAN: GR4002600570000550200956474 με δικαιούχο Ποδηλατικός και Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας.

• ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ(Αποστολή εμβάσματος προς Τράπεζα Πειραιώς ποσού 15.01 ευρώ και άνω θα πρέπει να αποστείλετε επιπλέον 4 ευρώ, αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η τράπεζα) 

           IBAN: GR3501721460005146093745429 με δικαιούχο Ποδηλατικός και Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας. 

Ομαδική εγγραφή: Για να γίνει ομαδική εγγραφή, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αθλητές στην ομάδα, και θα υπάρχει έκπτωση 2 € ανά αθλητή σε όποια διαδρομή επιλέξετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,για να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο ομαδικής εγγραφής.

Βράβευση Πολυπληθέστερης Ομάδας:

Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα.

Το Start Pack του αγώνα περιλαμβάνει:

 • Αριθμό Συμμετοχής(Bib Number)
 • Τσιπ Χρονομέτρησης
 • Αναμνηστικό Δίπλωμα
 • Δώρα Χορηγών
 • Ενεργειακή Μπάρα
 • Ενεργειακό Gel
 • Χυμό
 • Παγωτό
 • Καφέ

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Α) Στον αγώνα των 22,5 Km θα υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες

Ανδρών:

 1. Ανδρών (18-39)
 2. Ανδρών (40-49)
 3. Ανδρών (50-59)
 4. Ανδρών (60+)

Γυναικών:

 1. Γυναικών (18-39)
 2. Γυναικών (40-49)
 3. Γυναικών (50+)

Β) Στους αγώνες των 8km και 4km θα υπάρχει μια γενική κατηγορία ανδρών και μία γενική κατηγορία γυναικών.

4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κατά κύριο λόγο μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 50/50. Από τα 22.500 μέτρα του αγώνα, τα 12.500 βρίσκονται σε μονοπάτια, τα 9.400 σε δασικούς και τα 600 σε άσφαλτο. Τα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα. Η θετική υψομετρική διαφορά που καλύπτουν οι αθλητές φτάνει τα 1.052 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 181 μέτρα και το ψηλότερο στα 400 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας έχει κυκλική μορφή και περνά από τα όρια Πετρούπολης, Ασπροπύργου, Σκαραμαγκά, Χαϊδαρίου, Κηπούπολης και Καματερού. Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων ότι από το 8 km έως το 9,5 km το τερέν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία (σαθρό έδαφος και πέτρες) ενώ όλα τα μονοπάτια είναι τεχνικά και απαιτητικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις διαδρομές του αγώνα.

5. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στη διοργάνωση.

6. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Ο αγώνας κλείνει ακριβώς σε πέντε ώρες (5:00΄) μετά την εκκίνηση. Υπάρχουν δύο (2) ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα:

 • Σημείο πρώτο: στο 8 Kmσε 1:30΄ ώρα.
 • Σημείο δεύτερο: στο 15 Kmσε 3:00΄ ώρες.

Τα σημεία αποκλεισμού ορίστηκαν για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών και για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτά τα σημεία στους χρόνους που αναφέρονται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν το chip χρονομέτρησης.

7. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ).

8. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται για πινακίδες κατευθυντικές της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Η σταθερή σήμανση των μονοπατιών που χρησιμοποιεί ο αγώνας είναι επαρκής, όπως επίσης και το ίδιο το ίχνος των μονοπατιών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απώλειας της σωστής διαδρομής από τους αθλητές.

9. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε, με ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

10. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας.

11. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

12. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών στα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Συγκεκριμένα:

 • Αγώνας Poikilo Rocky Mountain 22,5 Km: Κατά μήκος της μεγάλης διαδρομής υπάρχουν τέσσερα σημεία με πόσιμο νερό στο 8 km, 11km, 15 km και 19 km, καθώς και ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 11 km που θα προσφέρει φρούτα, γλυκά και αλμυρά σνακς.
 • Αγώνας Poikilo UpDown 8 km : Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 4 Km, ΔΕΝ θα υπάρχει τροφοδοσία κατά το μήκος της διαδρομής.
 • Αγώνας Poikilo Fun 4 km: Δεν θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας κατά μήκος της διαδρομής.

13. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κατόπιν αποφάσεως της οργανωτικής επιτροπής οι συμμετέχοντες στον αγώνα υποχρεούνται να φέρουν υδροδοχείο ή ποτήρι νερού τα οποία θα μπορούν να γεμίσουν στα προκαθορισμένα σημεία υδροδοσίας. Η οργανωτική επιτροπή δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν άλλο συγκεκριμένο εξοπλισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ Θα πραγματοποιηθεί αιφνίδιος έλεγχος του υποχρεωτικού εξοπλισμού, και θα υπάρξουν ακυρώσεις αθλητών.

14. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

15. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 7. Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές.

16. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων εκδίδεται, εφόσον είναι εφικτό, μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

17. ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Την επιτροπή του αγώνα αποτελούν: Ο Διευθυντής του Αγώνα, ο Υπεύθυνος Χάραξης, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας και ο Υπεύθυνος Κριτών. Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει.

18. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με ομάδα διάσωσης και ιατρό για τους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Εφόσον ο γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του. Σε πλήρη ετοιμότητα θα υπάρχει ομάδα διάσωσης από εθελοντές διασώστες, γιατρούς, ασθενοφόρο.

19. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

20. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής, 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά.

21. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ: Δεν δίδονται χρηματικά έπαθλα.

22. ΕΠΑΘΛΑ: Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις άνδρες νικητές της γενικής κατάταξης και στις τρεις γυναίκες νικήτριες της γενικής κατάταξης, όπως επίσης και στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Αναμνηστικό έπαθλο θα δοθεί και στην πολυπληθέστερη ομάδα.

23. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται μόνο στους αθλητές που τερματίζουν μέσα στο χρονικό όριο εγκυρότητας των 5 ωρών. Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως επίδοσης, τιμώνται με το ίδιο μετάλλιο. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής δίνεται σε όλους τους αθλητές. Τα μετάλλια επιδίδονται στους αθλητές στον τερματισμό τους. Αν υπάρξουν δώρα των χορηγών του αγώνα, θα κληρωθούν μετά το πέρας των απονομών. Δώρα θα παραλάβουν μόνο όσοι αθλητές είναι παρόν στην κλήρωση.

24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

25. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη διοργάνωση τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπησή του, στη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς λόγους.

26. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την @DYNAFIT_SpeedUp, αναλυτικό review από το… https://t.co/1kmBj5jjur
Η ζωή των “ultra”, ένα άρθρο του Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκη στο @Advendure_Net για την καθημερινή ζωή των ανώνυμων υπ… https://t.co/RGIrQLB9iN
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μια μέτρια μέρα ...

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO

Συσκευές θερμικής απεικόνισης PULSAR AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30!

Αντίσκηνο Salewa Litetrek Pro II - Εντυπώσεις από νύχτες εκεί έξω !

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!