Χειμωνιάτικος Ενιπέας, ένας επιτυχημένος αγώνας υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων.

15 Δεκ 2021
Χειμωνιάτικος Ενιπέας, ένας επιτυχημένος αγώνας υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων. © Pantelis Symeonidis

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Δεκεμβρίου 2021, ο 15ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και τα 6α Ολύμπια Μονοπάτια - Viola striis-notata edition, 11km. Σύμμαχος της επιτυχίας ήταν ο καιρός, ο οποίος  παρά τις ανησυχητικές προβλέψεις, ήταν καλός. Φέτος λόγω των μέτρων covid-19 και βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, οι συμμετοχές σε κάθε αγώνα ήταν περιορισμένες στους 300 αθλητές.  

15ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας έχει πλέον καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, τον οποίο και κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για την άρτια και ποιοτική διοργάνωσή του. Η διαδρομή μήκους 22 χλμ και με +1500μ θετική υψομετρική διαφορά έχει εκκίνηση και τερματισμό στο ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Όλοι οι δρομείς  διέτρεξαν το  φαράγγι του Ενιπέα και κατάφεραν να τερματίσουν σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων και συναγωνισμού.

Η πανέμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τον ανέλπιστα, λόγω εποχής, καλό καιρό χάρισε στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου στο μαγευτικό Φαράγγι του Ενιπέα, στην προσήλια πλευρά του βουνού με θέα προς τις κορυφές και τη θάλασσα του Θερμαϊκού, αλλά και μέσα στα σηματοδοτημένα και καθαρά μονοπάτια της διαδρομής και τις ασφαλείς γέφυρες του Φαραγγιού.

Μεγάλος Νικητής στέφθηκε ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος της Dynafit με χρόνο 02:04:02. Δεύτερος τερμάτισε ο Κοσμάς Πλακετάς της Snowland.gr με χρόνο 02:08:07, ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Ελευθερίου της Dynafit με χρόνο 02:10:31.

Στην κατηγορία των γυναικών, η μεγάλη νικήτρια ήταν η Χριστίνα Γιαζιδζίδου της Salomon Hellas με χρόνο 02:27:21 που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής, ενώ στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Μαρία Μάλαι με χρόνο 02:33:39 της La Sportiva Team Greece και τρίτη ήταν η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο 02:38:26.

6αΟλύμπιαΜονοπάτια 11km - Viola striis-notata

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, τα Ολύμπια Μονοπάτια αφιερωμένος στο σπάνιο φυτό του Ολύμπου Viola striis-notata . Διεξήχθη για τρίτη φορά φέτος σε χειμωνιάτικο φόντο, ενώ είχε προηγηθεί η διεξαγωγή του άλλες τρεις φορές στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Olympus Marathon. Η εκκίνηση δόθηκε μια ώρα μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Οι αθλητές απόλαυσαν τη διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος νικητής στα 6α Ολύμπια Μονοπάτια ήταν ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης της Interval Team με χρόνο 00:.53.07, δεύτερος ο Aπόστολος Κατσαβριάς της Kourkourikis training group με χρόνο 00:53.27, και τρίτος ο Γεώργιος Κατσάνης της Katsanis Running Team 00:55:12. Ενώ στις γυναίκες, την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε η Αναστασία Σπανού με χρόνο 01:05:23, τη δεύτερη η Χρυσούλα Βρυσαρουλη της Vmaxtraining με χρόνο 01:05:57 και την τρίτη η Ελευθερία Στυλιανίδη με χρόνο 01:11:44.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 15ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τα 6α Ολύμπια Μονοπάτια καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την  εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές η διοργάνωση προσπαθεί να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα:

  • την εταιρεία DIMAND Α.Ε. εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.,
  • το εξειδικευμένο δρομικό κατάστημα RUNNER STORE,
  • και το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ,

καθώς τους υποστηρικτές:

  • την εταιρεία Ξηροί Καρποί Μπαρδάκη
  • την εταιρεία PROTO Protofanousi Fruits SA
  • την εταιρεία ΑΡΤΟΣ ΕΦΕΣΣΟΥ
  • το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω»
  • τις εθελοντικές ομάδες και το Δήμο Δίου Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του αγώνα, χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη.

Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου κλείνοντας τη δρομική χρονιά με την υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και τα Ολύμπια Μονοπάτια ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2021, εύχεται σε αθλητές-αθλήτριες, χορηγούς και εθελοντές Καλές Γιορτές.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 15.12.2021

#ΧειμωνιατικοςΕνιπεας2021

DIMAND SA Real Estate Development
Runner Store
Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό
Ξηροί Καρποί Μπαρδάκης
PROTO
Εφέσσου
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω
Δήμος Δίου-Ολύμπου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Φωτογραφική κάλυψη πραγματοποιήθηκε απο την εταιρεία GO experience

#Litochoro #mountOlympus #Greece

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ