Salomon Sense Ride: Ενα προσιτό "SLAB Sense Ultra"!

By 07 Ιουν 2018

Δεν είναι λίγοι όσοι κατά καιρούς έχουν κατηγορήσει τη Salomon για τα ακριβά της παπούτσια με την αντιστρόφως ανάλογη πολλές φορές αντοχή. Το Sense Ride είναι ένα παπούτσι το οποίο έχει τα παρόμοια χαρακτηριστικά με το SLAB Sense Ultra σε αρκετά χαμηλότερη και πιο «γήινη» τιμή. Παρεμπιπτόντως, το SLAB Sense Ultra είναι ένα παπούτσι με πολύ υψηλές πωλήσεις, οπότε το να υπάρχει στη φαρέτρα ένα παπούτσι με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά έχοντας ελάχιστες διαφοροποιήσεις, μόνο καλοδεχούμενο μπορεί να είναι.

Εφαρμογή

Λιγότερο στενό από την κλασική Salomon γραμμή του SLAB Sense Ultra το παπούτσι, προφανώς καλοδεχούμενο από όσους έχουν πιο φαρδιά πέλματα. Ικανοποιητικός και ο χώρος στα δάκτυλα όχι βέβαια για ultra αγώνες αφού έτσι κι αλλιώς το παπούτσι μόνο για τέτοιους δεν προτείνεται! Στη φτέρνα το γεγονός ότι είναι λίγο πιο φαρδύ θα μας κάνει να σφίξουμε λίγο περισσότερα τα κορδόνια για να μην μετακινείται μέσα στο παπούτσι.

 

 

Πάνω μέρος

Αρκετά δροσερό και «καλοκαιρινό» το Sense Ride μιας και διαθέτει αεριζόμενο δικτυωτό υλικό «3D Stretch Air Mesh». Σε συνδυασμό με όλα τα «καλούδια» της Salomon όπως τα Sensifit και Endofit (δείτε παρακάτω εικόνα) θα κρατήσουν το πόδι σας σταθερό σε όλες τις κλίσεις.

 

 

Η γλώσσα είναι λεπτή και θα παραμείνει στη θέση της λόγω και του εσωτερικού υφάσματος που παίζει και τον ρόλο προστάτη από την ανεπιθύμητη είσοδο  από χώμα και πετραδάκια στο εσωτερικό του παπουτσιού.

 

 

Αρκετά προστατευτικό στα δάκτυλα αφού διαθέτει σκληρό πλαστικό μπροστά ενώ η φτέρνα διαθέτει αρκετά αφρώδες και μαλακό υλικό για άνεση χωρίς όμως ιδιαίτερη προστασία στις πλάγιες κλίσεις.



Μεσόσολα

Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο του παπουτσιού είναι η σύνθεση της μεσόσολάς του η οποία έχει 8mm drop (19mm μπροστά / 27mm πίσω). Εδώ θα βρούμε την υλοποίηση της νέας “Vibe” τεχνολογίας βάσει της οποίας η Salomon συνδυάζει για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών, «αφράτη» αίσθηση και καλή απόκριση με δύο «μαξιλαράκια» χαμηλής πυκνότητας από θερμοπλαστικό πολυπροπυλένιο (Thermoplastic Polypropylene, TPP) από τα οποία «γεμίζουν» μπροστά και πίσω την EVA μεσόσολα. Με πιο απλά λόγια, δύο μαξιλαράκια, ελαφρύτερα και μαλακότερα να τοποθετούνται στο εμπρός και πίσω μέρος της κανονικής μεσόσολας.

 

 

Ως αποτέλεσμα, το Sense Ride είναι ένα μαλακό παπούτσι με ωραία αίσθηση στο πέλμα και καλή προστασία στο πίσω μέρος του αλλά χωρίς ιδιαίτερη προστασία από την μέση και μπροστά όπου θα αισθανθείτε τις ανωμαλίες του εδάφους να περνάνε στο πέλμα σας. Σε μαλακό τερέν και σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του (275 γρ) θα σας βοηθήσει να τρέξετε όσο γρήγορα μπορείτε μέχρι να βρείτε τεχνικό τερέν. Η Salomon αναφέρει στα χαρακτηριστικά της ότι ενσωματώνει Profeel Film στο μπροστά μέρος, την λεπτή στρώση από TPU ανάμεσα στην σόλα και την μεσόσολα που παίζει τον ρόλο rockplate. Παρ’ όλα αυτά σε κανένα σημείο δεν αισθανθήκαμε προστασία που θα περίμενε κανείς από ένα rockplate σε μυτερές πέτρες και έντονες ανωμαλίες.

 

Σόλα

Στην σόλα θα δούμε το λάστιχο Premium Wet Traction Contagrip με την ίδια σχεδίαση που έχουμε δει και στο SLAB Sense Ultra. Οι τραπεζοειδείς τάπες έχουν καλή επιφάνεια για να παρέχουν πρόσφυση σε επίπεδες επιφάνειες ενώ το ύψος τους παρέχει καλό κράτημα σε σαθρό τερέν και επαρκές σε λασπώδες. Speedcross σίγουρα δεν είναι, κάνουν όμως μια χαρά τη δουλειά τους στις περισσότερες των περιπτώσεων.

 

 

Συμπέρασμα

Ένα μαλακό, ελαφρύ, άνετο και γρήγορο παπούτσι με καλή απόκριση και κράτημα για μαλακά ως επί τω πλείστον τερέν και για χρήση μέχρι λίγες ώρες. Παρ’ ότι η Salomon το διαφημίζει ως μία all around λύση, δεν θα το προτείναμε να φορεθεί σε σκληρά και τεχνικά τερέν ειδικά από λιγότερο έμπειρους και με μεγαλύτερο βάρος δρομείς. Αποτελεί την οικονομική εναλλακτική του SLAB Sense Ultra, ενός από τα καλύτερα παπούτσια της Salomon, και αυτό από μόνο του αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

 

Μας άρεσε

  • Εφαρμογή
  • Αίσθηση
  • Διαπνοή
  • Πρόσφυση
  • Προστασία στα δάκτυλα
  • Απορρόφηση κραδασμών στο πίσω μέρος του πέλματος
  • Βάρος

 

Δεν μας άρεσε

  • Έλλειψη προστασίας στο εμπρός μέρος του πέλματος
  • Κράτημα στη φτέρνα

 

 

 

Χαρακτηριστικά

  • Βάρος: Ανδρικό – 275γρ, Γυναικείο – 230γρ
  • Προφίλ: 8mm (19mm μπροστά / 27mm πίσω)
  • Κορδόνια: Quicklace
  • Γλώσσα: Λεπτή
  • Μεσόσολα: Vibe, ProFeel Film rockplate στο εμπρός μέρος
  • Σόλα: Premium Wet Traction Contagrip
  • Τιμή: 130€

 

View this photo set on Flickr  

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salomon στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Shop and Trade

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ