ADVENDURE - Αδιάβροχος Σάκος Nitecore WDB20 20L – DRY BAG!

Αδιάβροχος Σάκος Nitecore WDB20 20L – DRY BAG!

Από 05 Μάι 2021

Το σακίδιο πλάτης αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για κάποιον που ασχολείται με outdoor δραστηριότητες. Χωρητικότητα, βάρος, εργονομικός σχεδιασμός, ασφάλεια, τρόποι μεταφοράς, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά. Το ίδιο σημαντική όμως είναι και η αδιαβροχοποίηση σε υγρές συνθήκες, όπως η βροχή που αναπόφευκτα μπορεί να συναντήσουμε σε μεγάλες ορεινές πεζοπορίες, το χιόνι, η υγρασία αλλά και το νερό της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού αν μιλάμε για kayak, διασχίσεις φαραγγιών ή αγώνες περιπέτειας. Η Nitecore προσφέρει και σε αυτόν τον τομέα ένα προϊόν με καινοτομικά χαρακτηριστικά, τον αδιάβροχο σάκο WDB20 20L – DRY BAG, τον οποίο παρουσιάζουμε στο Advendure.

 

 

Το να κρατήσουμε στεγνά τα ρούχα, φαγητά και εξοπλισμό που έχουμε στο σακίδιο μπορεί να  επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Μπορούμε να τα τυλίξουμε σε σακούλες και να τα τοποθετήσουμε εντός (παλιό τρικ που χρησιμοποιούσαμε στα ultra trail), κάτι που όμως έχει τα μειονεκτήματα του να τα ψάχνουμε με τις ώρες όταν τα χρειαζόμαστε και πάνω στην κούραση μας, αλλά και να έχουμε πολύ βαρύ σακίδιο όταν το ποτίσει το νερό από βροχή κτλ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αδιάβροχη μεμβράνη και να τυλίξουμε το σακίδιο, κάτι όμως που δεν προστατεύει συνήθως το μπροστά μέρος που ακουμπάει στην πλάτη μας και κυρίως τους ιμάντες που βρέχονται και βαραίνουν. Στεγανοποίηση μπορούμε να έχουμε και από σακίδια με PVC υλικό, που όμως πάσχουν στην ευκαμψία και κυρίως υπόκεινται σε γρήγορη φθορά καθώς το σακίδιο θα έρχεται σε επαφή για καιρό με το έδαφος ή την πλάτη μας.

 

Το Nitecore WDB20 20L – DRY BAG προσφέρει μια 100% αδιάβροχη λύση, αφού είναι κατασκευασμένο από 500D TPU συνθετικό ύφασμα (βαθμολόγηση IPX5), χωρίς τα μειονεκτήματα που προαναφέραμε. Η επιλογή της τιμής 500D έγινε γιατί εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό κόστους, βάρους και αντοχής υλικού σε σχέση με τη επιλογή μεγαλύτερου συντελεστή.

 

 

Το επάνω μέρος του σακιδίου το οποίο διπλώνει με πολύ ωραίο και έξυπνο τρόπο και κλείνει με clip εξασφαλίζοντας πλήρη στεγανοποίηση είναι από 210D TPU συνθετικό ύφασμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι μπορεί και επιπλέει στο νερό αν έχει δεθεί σωστά και γεμίσει με αέρα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε διασχίσεις ποταμών αλλά και στην πιθανότητα που πέσει από το kayak σε θαλασσινές διασχίσεις. Ο σχεδιασμός του δε με ιμάντες σε νευραλγικά σημεία προσφέρει την δυνατότητα να τον αρπάξουμε άμεσα και εύκολα από το νερό.

 

Η αντοχή του σε χτυπήματα και συρσίματα στο έδαφος είναι πολύ μεγάλη, χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει η επιλογή του συγκεκριμένου υφάσματος αλλά και ο σχεδιασμός των επιφανειών του.

 

Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ο εργονομικός σχεδιασμός, με πολλαπλούς τρόπους μεταφοράς (backpack, σαν σάκος με χερούλι στο επάνω μέρος, αλλά και με δυο ιμάντες από τα πλάγια) και με πλήρως ρυθμιζόμενους ιμάντες. Διαθέτει σύστημα ανάρτησης MOLLE κομμένο με Laser και υψηλής ποιότητας φερμουάρ YKK και πόρπες ασφαλείας UTX.

 

 

Η χωρητικότητα του είναι 20 λίτρα, που σημαίνει ικανός χώρος για μεταφορά καταδυτικού εξοπλισμού, ρούχων, τροφής, φαρμακείου κτλ.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια πλήρη ανάλυση των χαρακτηριστικών και της λειτουργικότητας των αδιάβροχων σακιδίων της Nitecore:

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Χωρητικότητα: 20 λίτρα  (1220 κυβικές ίντσες)
  • Κύριο υλικό: Συνθετικό ύφασμα TPU 500D
  • Περιστρεφόμενο επάνω μέρος: Συνθετικό ύφασμα TPU 210D
  • Χρώμα: Μαύρο
  • Διαστάσεις: 67cm x 41cm x 22cm  (26,4" x 16,1" x 8,7")
  • Τιμή Λιανικής: 56,90 €

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών", αναλυτικό review από το @Advendure_Net : https://t.co/TAVOhbKn6z… https://t.co/iYmuDIozI7
"Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας", ένα άρθρο του Δημήτρη Δεσποινιάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/JCI1wp4mRl
Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP: https://t.co/LYzZ99XM0g https://t.co/mdP4P2qyL8
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών!

Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας!

Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP

The North Face Enduris: Δοκιμάσαμε το ultra μοντέλο της νέας σειράς Vectiv™!

Τραγωδία στην Κίνα – 21 νεκροί στο Yellow River Stone Forest 100k!

Επιστροφή Αντώνη Συκάρη από Ιμαλάια μετά την ανάβαση στην Annapurna!

Karacal: Το νέο "όπλο" της La Sportiva για τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια και μεσαίες ή μεγάλες αποστάσεις!

Προπονητικές οδηγίες μετά από τις δόσεις εμβολίων για την Covid-19!

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

MIZUNO Wave Daichi 6: Άνεση και απορρόφηση κραδασμών στο maximum!

Tihio Race Ultra Edition: Παρνασσός, Γκιώνα και Βαρδούσια σε μια συναρπαστική εμπειρία αγώνων ultra-trail!

Τεκτονικές αλλαγές στο διεθνές ultra-trail με τη σύμπραξη UTMB® και Ironman και το UTMB® World Series από το 2022!