Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου!

By 21 Ιουλ 2021

Τα κατάφερε λοιπόν αυτός ο υπέροχος ΕΛΛΗΝΑΣ και μας γέμισε χαρά και συγκίνηση! Μετά από 2 τίτλους MVP, πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι σαν Πρωταθλητής στο NBA αλλά και τον τίτλο του MVP των τελικών, μόλις στα 26 του και μάλιστα διαλέγοντας τον πολύ δύσκολο δρόμο, αφού δεν επέλεξε να πάει σε κάποια super team όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι μεγάλοι του πρωταθλήματος.

 

 

Έμεινε σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν από το 2013 - όταν ήταν ένα αδύνατο μικρό παιδί που άλλαζε κόσμο από τα Σεπόλια και τον Φιλαθλητικό στην Μέκκα του μπάσκετ - και που δεν γέμιζαν το μάτι σε σχέση με τις απαστράπτουσες μεγαλουπόλεις Ανατολής και Δύσης και τις γεμάτες έπαθλα και σπουδαίους αστέρες ομάδες. Και αυτοί δικαιώθηκαν μαζί με τον Γιάννη για την επιλογή τους. Οι Milwaukee Bucks πήραν πρωτάθλημα μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

 

Αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τον συμπατριώτη μας Πρωταθλητή του NBA είναι άλλο. Είναι η φιλοσοφημένη σκέψη του και η γεμάτη ειλικρίνεια, ταπεινότητα και σεμνότητα ζωή του, αρετές δύσκολες, από τις οποίες πρέπει να διδαχθούμε όλοι μας και στο ορεινό τρέξιμο και στο ερασιτεχνικό τρέξιμο γενικότερα, σε όποια θέση και με όποια ιδιότητα. συμμετέχουμε σε αυτά.

 

Και τι συμβολισμός ε; Ο υπεραθλητής Γιάννης σε ένα άθλημα από τα πιο επαγγελματικά στον πλανήτη και με προσωπικές αμοιβές που μετρώνται με 9ψήφια νούμερα, να δίνει παράδειγμα στάσης ζωής και αθλητικής φιλοσοφίας ακόμη και σε αθλήματα που είναι σχεδόν 100% ερασιτεχνικά και πρέπει να είναι σεμνά και ιδεαλιστικά από την φύση τους … Ας είναι κι έτσι!

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ