SALEWA Alp Trainer 2 GTX - Πεζοπορικά παπούτσια για απαιτητικά τερέν!

By 21 Ιουλ 2023

Έχουμε αναφέρει πολλάκις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κοντών πεζοπορικών παπουτσιών. Η λέξη «μειονεκτήματα» ίσως να μην είναι σωστή, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για την σωστή οριοθέτηση των δραστηριοτήτων για τις οποίες προορίζονται αυτού του είδους τα παπούτσια των οποίων είμαστε μεγάλοι «οπαδοί» αφού και πολυχρηστικά είναι και αντέχουν στον χρόνο. Δηλαδή με την αγορά ενός κοντού πεζοπορικού παπουτσιού δεν υπάρχει περίπτωση να μην «πάρεις τα λεφτά σου πίσω». Δεν θα σου δώσει κανείς πίσω βέβαια χρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι τα κοντά πεζοπορικά παπούτσια έχουν το καλύτερο value for money από όλα τα outdoor παπούτσια. Η Salewa, μία από τις πιο δυνατές εκπροσώπους αυτού του στυλ, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό. Το Alp Trainer 2 GTX είναι ένα πεζοπορικό παπούτσι τρομερής αντοχής και ποιότητας, εφάμιλλο του ονόματος της εταιρείας και αυτού που πρεσβεύει στον χώρο του outdoor.

Δεν θυμάμαι να έχουμε δοκιμάσει κάτι SALEWA και να μην έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τι συμβαίνει με τα προϊόντα που προέρχονται από τους Δολομίτες; Η μοναδικά εντυπωσιακή ιταλική περιοχή δεν έχει αναδείξει μόνο τον αναμφισβήτητα μεγαλύτερο εν ζωή ορειβάτη του κόσμου, τον Reinhold Messner, αλλά και μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες outdoor, μία εκ των οποίων και η Salewa. Όλη η φιλοσοφία της Salewa έχει βαθιά τις ρίζες της στους εντυπωσιακούς ασβεστόλιθους της περιοχής, εμπνέοντας ρουχισμό και εξοπλισμό ως εφόδια στον απαιτητικό χρήστη.


Τα Alp Trainer 2 ανήκουν σίγουρα σε αυτή την κατηγορία. Προστατευτικά, αδιάβροχα και με γνώμονα τα βουνά, είναι μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παπουτσιού για περπάτημα. Συνδυάζει στιβαρό σχεδιασμό με ελαφριά χαρακτηριστικά για να καλύψει τις ανάγκες των πεζοπόρων του σήμερα.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα παπούτσι σχεδιασμένο για πεζοπορία σε δύσβατα αλπικά εδάφη και έρχεται οπλισμένο με όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε, όπως μια εύκαμπτη και στιβαρή εξωτερική σόλα Vibram και αδιαβροχοποίηση χάρη στην επένδυση Gore-tex. Με 470 γραμμάρια βάρος, δεν είναι ότι πιο ελαφρύ μπορείς να βρεις στη κατηγορία. Παρόλα αυτά, τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μια σταθερή επιλογή για πεζοπορία χωρίς μεγάλο βάρος στη πλάτη, πρόσβαση σε αναρριχητικά πεδία, scrambling.


Από προστασία και αντοχή δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα σε κανένα τερέν. Πραγματικό τανκ. Περιμετρική προστασία 360° από φαρδιά «ταινία» καουτσούκ, χαρακτηριστικό των γνήσιων και σοβαρών ορειβατικών μποτών. Το δέρμα suede 1,4-1,6 mm ενισχύει ακόμη περισσότερο το παπούσι στον τομέα της προστασία και της αντοχής.

Για την αδιαβροχοποίηση υπεύθυνη είναι η μεμβράνη Extended Comfort της GORE-TEX®. Σίγουρα όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνάδουν σε ένα όχι τόσο δροσερό παπούτσι για το καυτό ελληνικό καλοκαίρι.

Η γλώσσα, αφράτη και μαλακή δεν θα προβληματίσει ακόμα και μετά από ώρες πεζοπορίας.

 

Τα κορδόνια, το δέσιμο των οποίων φτάνει μέχρι χαμηλά, μας δίνουν την ευελιξία να τα σφίξουμε σε όποιο σημείο θέλουμε για να αισθανθούμε πιο άνετα σε δύσβατα τερέν. Πολύ σημαντικό να σου δίνει το παπούτσι σιγουριά στο πάτημα όταν το τερέν γίνεται σαθρό ή απαιτητικό. Είναι εκεί που ένα καλό παπούτσι θα κάνει τη διαφορά, όχι σε έναν χωματόδρομο ή εύκολο μονοπάτι.

Στη φτέρνα θα βρούμε το σύστημα σταθεροποίησης 3F της SALEWA όπου εδώ έχει υλοποιηθεί με το κλασικό σύρμα αντοχής που σφίγγει όσο θέλουμε με τα κορδόνια για την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή.

 

 

Η μεσόσολα με EVA υλικό έχει εξαιρετική προστασία και απορρόφηση κραδασμών και έχει drop 10mm (30mm πίσω, 20mm μπροστά).

 

 

Η σόλα; Θα βρούμε την κλασική VIBRAM Alpine Hiking με επιθετικές τάπες και μια ιδιαιτερότητα στη σχεδίαση αφού οι πρώτες τάπες στο τακούνι είναι πιο ψηλές για να ενισχύουν την πρόσφυση στο φρενάρισμα σε απότομες κλίσεις.

 

 

Χαρακτηριστικά

  • Βάρος: 470 γραμμάρια
  • Μεσόσολα: EVA, drop 10mm (30mm πίσω, 20mm μπροστά).
  • Πάνω μέρος: Λάστιχο, δέρμα suede1,4-1,6 mm
  • Πίσω: Σύστημα σταθεροποίησης φτέρνας 3F
  • Σόλα: VIBRAM Alpine Hiking
  • Τιμή: 180€

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων SALEWA στην Ελλάδα η εταιρεία POLO. Δείτε περισσότερα outdoor προϊόντα στο online shop https://www.polocenter.gr/ και στον πλήρη κατάλογο https://www.polo.gr/outdoor/

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ