Τραγική η κατάληξη για τον Αντώνη Συκάρη στο Dhaulagiri ...

Τραγικό αποδεικνύεται το Dhaulagiri για ακόμα έναν Έλληνα ορειβάτη. Μετά την ανάβασή του την Δευτέρα 11 Απρίλη, ο Αντώνης Συκάρης κατά την κατάβαση από το βουνό δυστυχώς εμφάνισε σημάδια νόσου του υψομέτρου και δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα σε πιο χαμηλό υψόμετρο αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα 7.400μ.

Ο σχοινοσύντροφός του Dawa Sherpa ο οποίος τον βοηθούσε για ώρες πριν καταλήξει, περιμένει κι αυτός ομάδα διάσωσης στο Camp III.

Η Seven Summit Treks έχει ήδη κινητοποιήσει ομάδα διάσωσης για να περισυλλέξουν την σωρό του άτυχου Έλληνα ορειβάτη …

Δεν είχε περάσει ούτε μία μέρα όταν ο Αντώνης Συκάρης σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο κάνει την αφιέρωσή της ανάβασής του ...

Απίστευτα παιχνίδια της μοίρας και δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο κανόνας. Το να ανέβεις σε ένα βουνό είναι προαιρετικό. Το να κατέβεις, υποχρεωτικό….

Πηγή: thehimalayantimes.com

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ