Η ομάδα του holisteRUN σε μια συζήτηση με το Advendure για το verticalRUN και τις δραστηριότητες της!

Από 01 Μαρ 2018

Οι παρέες γράφουν ιστορία λέει ένα ρητό και στην περίπτωση της ομάδας του holisteRUN, ήταν μια πρώτη Δευτέρα κάποιου μήνα πίσω στο 2014 που ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της δρομικής ιστορίας της. Η ομάδα μεγάλωσε, κράτησε αυτή την κοινή Δευτεριάτικη προπόνηση και εξελίχθηκε δημιουργώντας αγώνες και φέρνοντας ανθρώπους οργανωμένα κοντά στο τρέξιμο, κάτι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για νέους δρομείς. Ένας από τους αγώνες που διοργανώνει η ομάδα είναι το verticalRUN, στις 9 Ιουνίου 2018, με τις εγγραφές να ξεκινούν σήμερα 1η Μαρτίου. Στην συνέντευξη που δημοσιεύουμε σήμερα, η ομάδα του holisteRUN μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα αλλά φυσικά η κουβέντα επεκτείνεται και σε όλες τις δραστηριότητες της στην περιοχή της Δράμας αλλά και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα που δείχνουν το πώς αντιμετωπίζουν την άθληση, ως έναν τρόπο διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της διοχέτευσης του καθημερινού άγχους του ανθρώπου. Μπορεί λοιπόν μια μαύρη γάτα (Cat Noire) από μια σειρά κινουμένων σχεδίων να αποτελέσει έναυσμα για την ονομασία αγώνα ορεινού τρεξίματος;  Απ’ ότι φαίνεται για την holisteRUN μπορεί!

 

[Advendure]: Το verticalRUN θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη φορά, στις 9 Ιουνίου. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα για έναν αγώνα τύπου vertical, δηλαδή δύναμης και έκρηξης; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι που να έχει καθιερωθεί ως τύπος διοργάνωσης στην χώρα μας, αντίθετα με το εξωτερικό που είναι αρκετά διαδεδομένο, οπότε έχει ενδιαφέρον να μας δώσετε την προοπτική σας.

[holisteRUN]: Ξεκίνησε ως αστείο από τον Νίκο και τον Δημήτρη, δύο φίλους δρομείς, δεδομένου ότι η διαδρομή ενδείκνυται για προπόνηση με μεγάλη υψομετρική κλίση. Σε μία συνάντηση ειπώθηκε: «Γιατί δεν κάνετε ένα vertical εκεί»; Μια βδομάδα μετά, ο αγώνας ήταν έτοιμος να δεχτεί συμμετοχές. Μας αρέσει η δράση και θέλουμε οι ιδέες να μετατρέπονται άμεσα σε πράξη! Η αλήθεια είναι ότι ψάχναμε να κάνουμε έναν διαφορετικό αγώνα και η ιδέα ήταν αρκετή για να γίνει το πρώτο βήμα. Είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία για ορεινό τρέξιμο, κυριολεκτικά δίπλα στην πόλη. Με τη βοήθεια φίλων δόθηκε η εκκίνηση στο 1ο verticalRUN τον Ιούνιο του 2016. Το verticalRUN ήρθε για να παραμείνει στο πέρασμα των χρόνων και να γίνεται συνεχώς καλύτερο!

 


[Advendure]: Πίσω από κάθε γεγονός που θέλει να πετύχει και να καθιερωθεί υπάρχει μια ομάδα με έμπνευση, όραμα και ικανότητες οργανωτικές. Δώστε μας μια εικόνα της ομάδας που το εμπνεύστηκε και το διοργανώνει, καθώς και της φιλοσοφίας της διοργάνωσης. Υπάρχουν κάποια άλλα events, αθλητικά ή όχι, που να συμμετέχει η ομάδα του holisteRUN;

[holisteRUN]: Όλα ξεκίνησαν από την “παρέα” της πρώτης Δευτέρας του μήνα!  Μια παρέα που ξεκίνησε τα πρώτα δρομικά βήματα το 2014 και κρατήσαμε ως ημέρα κοινής προπόνησης την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στiς 21:00. Η παρέα μεγάλωσε, ο κόσμος το αγκάλιασε και το δείχνει με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας. Πολύ συχνά μέσα από δημιουργικές παρέες γεννιούνται νέες ιδέες και δράσεις.

Η συμμετοχή στο holisteRUN δεν προϋποθέτει οικονομική συνδρομή από τους δρομείς, δεν έχει νικητές, αλλά ούτε και ηττημένους. Εξάλλου θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας «χαμένος» από το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων!  Είναι μια παρέα που τρέχει για να απολαύσει τη διαδρομή, για να σηκωθεί από τον καναπέ και να αφήσει τον υπολογιστή και το κινητό στην ησυχία τους. Οι διαδρομές των 5χλμ ή 10χλμ έχουν ως στόχο να υποδεχτούν όλους όσους θέλουν να λάβουν μέρος, ανάλογα με τις δυνάμεις και την προετοιμασία τους. Μετά από 45 “πρώτες» Δευτέρες, συνεχίζουμε με το ίδιο χαμόγελο και περισσότερη όρεξη, όπως εκείνη την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου του 2014!

 


[Advendure]: Η συντριπτική πλειοψηφία των διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος πασχίζουν να αυξήσουν όσο μπορούν τον αριθμό των συμμετοχών. Εσείς δεν δέχεστε παρά μόνο 50 αθλητές! Ποιος ο λόγος για αυτόν τον περιορισμό;

[holisteRUN]: Πρώτο μας μέλημα είναι η  ποιότητα  υπηρεσιών που θέλουμε να προσφέρουμε σαν διοργάνωση στους δρομείς. Γι’ αυτό  περιοριζόμαστε σε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα, η εκκίνηση των δρομέων γίνεται μεμονωμένα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, ένας μεγαλύτερος αριθμός δρομέων προϋποθέτει μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ  της εκκίνησης του πρώτου από τον τελευταίο δρομέα. Πιθανά μελλοντικά να αυξηθεί λίγο, λόγω αυξημένης ζήτησης συμμετοχής και γρήγορης ολοκλήρωσης των συμμετοχών, αλλά πάντα θα μένει ελεγχόμενος και συγκεκριμένος. Όπως και να ‘χει όμως θα διατηρείται διαχρονικά ένα υψηλό στάνταρ παροχών προς τους συμμετέχοντες!

 


[Advendure]: Έχουμε “ακούσει” για την πρωτοτυπία των επάθλων για τους 50 αθλητές του verticalRUN. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτά…

[holisteRUN]: Πενήντα μαρμάρινα έπαθλα, κάθε χρόνο διαφορετικά, κάθε φορά ξεχωριστά. Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζει την πόλη της Δράμας και είναι περιζήτητο σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε την τύχη να έχουμε στην παρέα μας τον Θάνο, ο οποίος εκτός από εκπληκτικός δρομέας-παράδειγμα προς μίμηση, είναι κι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και γλύπτης. Δουλειές της οικογενειακής του επιχείρησης υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Καταλαβαίνεται λοιπόν όταν υπεύθυνος για το αναμνηστικό τερματισμού είναι ο Θάνος, το έπαθλο τερματισμού από μόνο του αποτελεί πραγματικά ένα κίνητρο συμμετοχής. Είναι βέβαιο ότι η θέση του αναμνηστικού του verticalRUN δεν είναι στην κρεμάστρα παρέα με όλα τα υπόλοιπα, αλλά σε μία περίοπτη θέση στο σπίτι κάθε συμμετέχοντα! Ήδη οι δρομείς αναρωτιούνται για το έπαθλο του 2018. Θα τους αφήσουμε όμως σε αγωνία μέχρι την ολοκλήρωση των εγγραφών που φέτος αναμένεται να κλείσουν πολύ γρηγορότερα από άλλες χρονιές!

 


[Advendure]: To verticalRUN πραγματοποιείται στα μονοπάτια του Κορύλοβου, στους πρόποδες του οποίου απλώνεται η πόλη της Δράμας. Δώσε μας κάποια στοιχεία για την περιοχή, τόσο όσο αφορά το φυσικό της κάλος, όσο και την ιστορική και πολιτιστική της αξία.

[holisteRUN]: Ο Κορύλοβος (ή Κορύλοφος), το περιαστικό δάσος της Δράμας, βρίσκεται βόρεια της πόλης και σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το κέντρο της. Το υψόμετρο της περιοχής ξεκινά από τα 160μ. και φθάνει στα 600μ.. Η χλωρίδα του Κορυλόβου αποτελείται κυρίως από Μαύρη Πεύκη, Ακακία ,Πουρνάρι, Κυπαρίσσια, Αγριελιές και Σπάρτα. Η πανίδα της περιοχής είναι κυρίως πτηνά όπως Δρυοκολάπτες, Καρδερίνες, Δεκαοχτούρες, Κοτσίφια, αλλά και άλλα ζώα όπως σκίουροι, χελώνες και πολλά είδη  πεταλούδων.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το εν λόγω δάσος και τον περιφερειακό δρόμο στους πρόποδες του λόφου καθημερινά για περίπατο, άθληση, απόλαυση της θέας και ψυχική ξεκούραση.  Υπάρχουν μονοπάτια, ορειβατικά και μη, αν κάποιος θέλει να ξεφύγει από τον ασφαλτόδρομο, τα οποία οδηγούν στην κορυφή του λόφου. Φτάνοντας εκεί κάνουν συχνά αισθητή την παρουσία τους οι αιωροπτεριστές με  τα αλεξίπτωτα πλαγιάς.

Από την κορυφή βλέπει κανείς την πόλη της Δράμας σαν μινιατούρα, το Όρος Παγγαίο, στα αριστερά μερικά από τα πεδινά χωριά της Δράμας και το κάστρο των Φίλιππων. Στη δεξιά πλευρά το Όρος Μενοίκιο και τον δρόμο που οδηγεί στο Λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου και στο χιονοδρομικό του Φαλακρού. Στη πίσω πλευρά δεσπόζει το όρος Φαλακρό και η οροσειρά της Ροδόπης. Ιδιαίτερα όμορφη είναι η θέα τις βραδινές ώρες με τα φώτα της πόλης! Την πραγματική μαγεία του Κορυλόβου όμως πρέπει να την ανακαλύψεις στα μονοπάτια του και στην κορυφή του!

 


[Advendure]: Η διοργάνωση έχει μέχρι στιγμής κυρίως συμμετοχές από την περιοχή της Δράμας και τους γύρω νομούς. Σας ενδιαφέρει να “ανοίξετε” στο μέλλον την διοργάνωση και με συμμετοχές από άλλες περιοχές της χώρας ή με κάποια events/αγώνες που θα προστεθούν στο μπουκέτο του verticalRUN;

[holisteRUN]: Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές για όλους. Στην τελευταία διοργάνωση έκλεισαν γρήγορα και ίσως να μην επέτρεψαν σε δρομείς από μακρινές πόλεις να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους. Πιθανά, η συμμετοχή δρομέων από τους γύρω νομούς να ενισχύεται και εξαιτίας της διάρκειας του αγώνα (10-25 λεπτά). Είναι μάλλον παράξενο για κάποιον στην Ελλάδα να μετακινηθεί πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο του για να τρέξει σε έναν αγώνα τόσο μικρής διάρκειας.  Το σίγουρο βέβαια είναι ότι, αν το τρέξει κανείς στα όριά του, εύκολα θα διαπιστώσει ότι 1100 μέτρα μπορούν να γίνουν μια από τις δυσκολότερες δρομικές του εμπειρίες! Όπως έχει ειπωθεί από πολλούς καταξιωμένους προπονητές δρόμων αντοχής, ο ρυθμός είναι που σε «σκοτώνει» και όχι η απόσταση! Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που το τόλμησαν και 2η φορά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους! Υπάρχουν φυσικά και οι φανατικοί δρομείς του αγώνα που μας ρωτούν συνεχώς πότε θα ανοίξουν οι εγγραφές!

Προς το παρόν σχεδιάζουμε κάποιους συμπληρωματικούς αγώνες για την εκδήλωση του verticalRUN, αλλά βρίσκονται ακόμη επί χάρτου επειδή «τρέχουμε» παράλληλα και άλλα δρομικά project. Ελπίζουμε το 2019 να μπορέσουμε να τα παρουσιάσουμε στο κοινό μας. Όταν κάτι μας αρέσει και το θέλουμε πολύ μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή!

 


[Advendure]: Δώστε μας κάποια τεχνικά στοιχεία για την διαδρομή και τις δυσκολίες της.

[holisteRUN]: Η διαδρομή έχει απόσταση 1,100μ. με θετική υψομετρική 250μ. Είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ μικρά σημεία ασφάλτου (κάθετη διαπέραση του δρόμου) και σκαλοπατιών. Ο δρομέας μπορεί να υπολογίσει ότι θα διασχίσει 8 φορές τον φιδωτό ασφαλτόδρόμο που οδηγεί στην κορυφή του λόφου και μετά το 8ο κομμάτι ασφάλτου τερματίζει. Η κλίση, η μορφολογία του εδάφους και τα σκαλοπάτια σε ορισμένα σημεία ανεβάζουν απότομα τους καρδιακούς παλμούς! Δεν είναι ένα συνηθισμένο 1000ρι! Όποιος θέλει να μετρήσει τη Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου του (VO2max) μπορεί να έρθει να το κάνει στον αγώνα μας!!!  Η τακτική παίζει σπουδαίο ρόλο! Πάντως, παρά τη δυσκολία του δεν είναι λίγοι οι σχετικά αρχάριοι δρομείς που «τολμούν» να συμμετάσχουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους!

 

[Advendure]: Η πλειοψηφία των διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος έχουν και έναν παράλληλο πολιτιστικό χαρακτήρα, συνήθως με την πραγματοποίηση κάποιων events τις ημέρες του αγώνα. Ισχύει κάτι τέτοιο και για το verticalRUN; Τι αξιοθέατα θα μπορούσε να δει ο αθλητής που θα επισκεφτεί την περιοχή;

[holisteRUN]: Η Δράμα ήταν ανέκαθεν μια ιστορική πόλη και το κέντρο της αναδεικνύει σταδιακά την Παλιά Πόλη της Δράμας. Η οδός Βενιζέλου και τα σοκάκια της δεξιά και αριστερά εξελίσσεται σε μια ιδανική βόλτα για τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου! Οι παλιές καπναποθήκες που ανακαινίζονται, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με το μοναδικό πάρκο της και τα νερά της μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλες εποχές!

Άξια επίσκεψης επίσης, είναι και τα οινοποιεία του Νομού μας! Ο οινο-τουρισμός αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και τα κρασιά της Δράμας βρίσκονται σε υψηλές θέσεις παγκοσμίως λόγω της ποιότητάς τους, αλλά και το μεράκι τον οινοποιών. Μερικά οινοποιεία μας είναι πραγματικά άξια επίσκεψης. Δεν θα ήθελα να κάνω διαφήμιση σε κάποιο, αλλά εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσει ο επισκέπτης, όποιο οινοποιείο και αν επισκεφθεί! Εντυπωσιακό είναι και το Σπήλαιο του Μααρά (το 3ο μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο και 2ο στην Ευρώπη). Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς  το όρος Φαλακρό, το παρθένο Δάσος στο Φρακτό, την περιοχή και το δάσος του Καράντερε γενικότερα και πολλά από τα ιδιαίτερα χωριά του νομού τα οποία φημίζονται για το καλό τους φαγητό. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποια για να μην αδικήσω κάποια άλλα!

 


[Advendure]: La Version Noire” λέγεται το νυχτερινό “αδερφάκι” του verticalRUN που γίνεται κάθε Νοέμβριο στην ίδια διαδρομή. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή την έκδοση του verticalRUN. Η ονομασία στα Γαλλικά σίγουρα μας προκαλεί το ενδιαφέρον. Γιατί αυτό;

[holisteRUN]: Είναι ένας αγώνας διαφορετικής φιλοσοφίας με κοινό σημείο τα τελευταία 1.100 μ. της διαδρομής του verticalRUN. Στο “La version Noire” όλοι οι δρομείς ξεκινάνε μαζί τρέχοντας μια νυχτερινή διαδρομή 3,5χλμ μέσα στο δάσος του Κορυλόβου. Ο φακός είναι φυσικά υποχρεωτικός και οι παλμοί έντονοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα λόγω της σχετικά μικρής απόστασης! Οι προσπεράσεις πολύ συχνές και οι εναλλαγές θέσεων κάνουν τον αγώνα συναρπαστικό. Η τακτική και εδώ παίζει σπουδαίο ρόλο! Σημασία δεν έχει να είσαι καλά σε αίσθηση ή θέση στα πρώτα 3 χλμ, αλλά αφού ξεκινήσει η ανηφόρα! Ο νικητής εξάλλου είναι αυτός που τερματίζει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού!!!

Το σκοτάδι, οι πέτρες, οι ρίζες των δέντρων και όποιο άλλο φυσικό εμπόδιο είναι αυτά που δίνουν μια ένταση στη διαδρομή κρατώντας όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Οι συμμετοχές ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με το verticalRUN, 50 δρομείς, 50 μοναδικά έπαθλα, πάρτι στον χώρο τερματισμού και απονομές ξεχωριστών βραβείων στον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα.

Η γαλλική ονομασία οφείλεται στον γιο μου Θωμά, ο οποίος κατά τη χρονική στιγμή της αναζήτησης του ονόματος είχε ως αγαπημένο ήρωα τον Cat Noire, μια μαύρη γάτα από μια σειρά κινουμένων σχεδίων.  To timing μάλλον ήταν ιδανικό!

 


[Advendure]: Κάποια σχέδια της ομάδας για το μέλλον για τα οποία θα θέλατε να μας μιλήσετε; Για το verticalRUN αλλά και γενικότερα;

[holisteRUN]: Θέλουμε να βοηθήσουμε και άλλο κόσμο να ασχοληθεί με το τρέξιμο ως έναν τρόπο διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της διοχέτευσης του καθημερινού άγχους του. Το holisteRUN συχνά αποτελεί το εναρκτήριο βήμα ενασχόλησης για πολλούς νέους δρομείς. Ακούω συχνά να λένε: «θα τρέξω πρώτα μερικές φορές στο holisteRUN και μετά θα συμμετάσχω σε κάποιον αγώνα»! Αυτό μας γεμίζει όλους χαρά! Η έλλειψη συναγωνισμού βοηθά τη συμμετοχή νέων ή άπειρων δρομέων στον χώρο! Τα υπόλοιπα σχέδιά μας θα τα βλέπετε στην πράξη, γιατί είμαστε άνθρωποι της δράσης και όχι των λόγων!

 

[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει τρομερή άνθηση και εξάπλωση, κάτι που συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς, όπως θα αποτυπώσει και η φετινή έκδοση του “Ετήσιου Απολογισμού του Advendure για το 2017” που θα δημοσιεύσουμε σε λίγες ημέρες. Πως την βλέπετε αυτή την εξέλιξη; Τι πρέπει να προσέξουμε σαν κοινότητα του ορεινού τρεξίματος ώστε να συνεχίσει με θετικά βήματα να γεμίζει τη ζωή μας;

[holisteRUN]: Η άνθηση του ορεινού τρεξίματος είναι πλέον μια πραγματικότητα και στη χώρα μας και προσωπικά τη θεωρώ αισιόδοξη, τόσο από πλευράς ενασχόλησης, με πολλά θετικά για την κοινωνία μας, αλλά και ως προς το οικονομικό της σκέλος, δεδομένου ότι δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν νέοι οικονομικοί κλάδοι.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσεχθεί από τους διοργανωτές αγώνων είναι η καλή ποιότητα παροχών προς τους δρομείς. Πιστεύω ότι από τους εκατοντάδες ορεινούς και άλλους αγώνες που διοργανώνονται σήμερα, στο μέλλον θα παραμείνουν και θα διανθίζονται οι αγώνες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή όσοι βάζουν στο επίκεντρο τον δρομέα!

Σημαντικό επίσης είναι να διατηρούμε οι δρομείς την σωματική μας υγεία. Φαίνεται ότι πολλοί βιάζονται για να πετύχουν γρήγορη βελτίωση με αποτέλεσμα να επισκέπτονται τους γιατρούς συχνότερα απ’ ότι παλιότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρέχουμε για την καλή υγεία μας και επειδή το αγαπάμε!

Αν δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που κάνουμε καλό θα είναι να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, ανθρώπους που έχουν σπουδάσει την επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και μπορούν να μας καθοδηγήσουν προπονητικά, επιστημονικά και με ασφάλεια, και όχι απλά εμπειρικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας.

Οι ίδιοι οι δρομείς είναι η διαφήμιση για τον χώρο. Η ψυχική και σωματική τους υγεία και η χαρά που οι περισσότεροι αποπνέουν είναι αυτή που θα κάνει και άλλους ανθρώπους να γνωρίσουν τη μαγεία του ορεινού τρεξίματος.

 

Δημήτρης Τρουπής

 

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019 – Και στο βάθος Όλυμπος!

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!