“Virtual Expo 2014”: Ostracon Κύριο

Η Ostracon ξεκίνησε το 2008 έχοντας ως κύρια δραστηριότητα τον επαγγελματικό φυσιοθεραπευτικό εξοπλισμό, αλλά σύντομα εντόπισε την έλλειψη λύσεων για τον ίδιο τον αθλητή για ατομική του χρήση, οπότε ενσωμάτωσε τα τελευταία 2 χρόνια προϊόντα τα οποία είναι επαγγελματικού επιπέδου, αλλά κατασκευασμένα για ατομική χρήση. Όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στους αγώνες (κυρίως ορεινούς) μέσα από το Ostracon Recovery Area όπου προσφέρει τα προϊόντα της στους αθλητές για να τα δοκιμάσουν την ώρα ακριβώς που τα χρειάζονται, δηλ. στην αποθεραπεία τους μετά τον αγώνα. Δυο από τα σημαντικότερα προϊόντα της Ostracon, την συσκευή Μυϊκής Ηλεκτροδιέγερσης VEINOPLUS® Sport και τους κυλίνδρους Blackroll για αθλητικό μασάζ, τα έχουμε ήδη παρουσιάσει και δοκιμάσει στο Advendure. Στα πλαίσια του “virtual expo 2014” απαντάνε στις ερωτήσεις μας ο Νικόλας Μαλίζος, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, και ο Βασίλης Πρωτόπαπας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας της εταιρείας.


[Advendure]: Δώστε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Βασίλης Πρωτόπαπας]: Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2008 και δραστηριοποιείται στο χώρο της αντιπροσώπευσης καινοτόμων προϊόντων στο χώρο της φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και υγείας και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες (προπονητές, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) όσο και σε αθλητές.

Η Ostracon παρέχει εξοπλισμό και τεχνολογικές λύσεις που βοηθούν τους αθλητές στην μυοσκελετική προετοιμασία και αποθεραπεία τους σε ατομικό επίπεδο, καθώς επίσης και τους επαγγελματίες να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους αθλητές τους. Οι λύσεις που προσφέρουμε έχουν λάβει μεγάλη ανταπόκριση από τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος και υπεραποστάσεων, καθώς η μυοσκελετική επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα υψηλή σε αυτά τα αθλήματα.

Τα προϊόντα μας για την χρονιά που διανύουμε τα οποία απευθύνονται απευθείας στον αθλητή για καθημερινή προσωπική χρήση είναι οι φορητές συσκευές ηλεκτροδιέγερσης VEINOPLUS Sport και COMPEX, τα βοηθήματα ασκήσεων μυϊκής χαλάρωσης BLACKROLL και οι ταινίες κινησιο-επίδεσης SPRORTTAPE. Στον επαγγελματικό εξοπλισμό διαθέτουμε την κορυφαία μυοσκελετική θεραπεία INDIBA activ και την κρυοθεραπεία με συμπίεση Game Ready.

 

Η φορητή συσκευή ηλεκτροδιέγερσης VEINOPLUS Sport με ειδικό πρόγραμμα για αθλητική αποθεραπεία



[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Νικόλας Μαλίζος]: Ο εξοπλισμός που προσφέρει η Ostracon έχει την ικανότητα να εξειδικεύει ως προς τις ανάγκες του αθλούμενου παρά ως προς τον άθλημα ή την άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα μας μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανταποκριθούν στο πρόβλημα ή τις απαιτήσεις που έχει ο αθλητής σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας του ανεξαρτήτως αθλήματος.

 

Οι κύλινδροι ασκήσεων μυϊκής χαλάρωσης και αυτό-εφαρμοζόμενου μασάζ BLACKROLL



[Advendure]:  “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Βασίλης Πρωτόπαπας]: Στο χώρο του φυσικοθεραπευτικού εξοπλισμού και των βοηθημάτων άσκησης το μότο είναι «αποτελεσματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο»! Η εταιρεία μας ακολουθώντας την διεθνή τάση που υπάρχει για ατομικές συσκευές και gadgets που επιτρέπουν στον αθλητή να παρακολουθεί την επίδοση του ή να αντιμετωπίζει ή προλαμβάνει μόνος του γρήγορα και πρακτικά απλά συμπτώματα (π.χ. μυοσκελετικός πόνος, κ.α.), θα επεκταθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση πιο συστηματικά.

Για το 2014-15, η εταιρεία μας κινούμενη πάντα στο χώρο του τεχνολογικού εξοπλισμού θα επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της προσφέροντας περισσότερες λύσεις τόσο για τους αθλητές όσο και τους επαγγελματίες του χώρου. Ένας επιπρόσθετος στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους αθλητές τη δυνατότητα της άμεσης και αξιόπιστης αποτίμησης της φυσικής τους κατάστασης και ετοιμότητας με χρήση gadgets και άλλων συσκευών.    

 

H κορυφαία μυοσκελετική θεραπεία INDIBA activ την οποία εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι σύλλογοι και αθλητές παγκοσμίως



[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεται αυτή την έκρηξη και που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει;

[Νικόλας Μαλίζος]: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αυξητική τάση που περιγράφετε αποτελεί θετική εξέλιξη, μιας και η μαζική ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί άλλο ένα δομικό χαρακτηριστικό για την κοινωνία με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.   

Σε ότι αφορά δε στη μελλοντική εξέλιξη του φαινομένου, πιστεύουμε πως η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος θα οφελούνταν από τη σύμπραξη μέρους των διοργανωτών με ενδεχομένως λιγότερες αλλά πιο ποιοτικές διοργανώσεις, από την εξωστρέφεια για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού αλλά και από δράσεις για την ένταξη των τοπικών κοινωνιών και την προαγωγή του εθελοντισμού.

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ