Με ρεκόρ και εντυπωσιακά τοπία ο 18ος Άθλος Τζουμέρκων!

23 Απρ 2019

Ο Άθλος Τζουμέρκων Mountain Running, έγινε για δέκατη όγδοη χρονιά στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο, στο χωριό Άγναντα Άρτας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί ήταν στις εξής αποστάσεις:

  • Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race 50 km με 2890 συνολική υψομετρική
  • Tzoumerka Half Marathon Adventure Race 25km με 1280 συνολική υψομετρική και
  • Tzoumerka Mountain Speed Race 10 km με 510 συνολική υψομετρική.

Μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και οι τρεις αφού κινούνταν στο μοναδικό ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής και με σύμμαχο τον καιρό, βρέθηκαν συνολικά 210 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και από την Ρωσία.

Στη διαδρομή των 50 Km, μια από τις πιο σκληρές διαδρομές στην Ελλάδα, οι αθλητές καλούνταν να περάσουν από όλα τα τερέν που μπορεί κάποιος δρομέας να συναντήσει σε βουνό, καθώς διέσχιζαν ρέματα, παγωμένες χιονούρες, απότομες σάρες, βραχώδη διάσελα αλλά και όμορφα δάση με μαλακό χορταράκι. Πρώτος πέρασε για την διαδρομή των 50 Km την γραμμή του τερματισμού ο Θοδωρής Ζήσης με χρόνο 5:50:23 ενώ στις γυναίκες πρώτη πέρασε την γραμμή τερματισμού η Γεωργία Σιώζιου με χρόνο 9:07:03

Τεχνική επίσης ήταν η διαδρομή των 25 Km, πολύ πιο προσιτή όμως για δρομείς που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο, με όμορφα περάσματα από μοναδικά δάση, βραχώδη διάσελα, αλλά και απαλό χορτάρι. Σε αυτή την διαδρομή πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Τσιαμπούλας με χρόνο 2:31:12, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ανδριάνα Βασιλάτου με χρόνο 2:58:35.

Η διαδρομή των 10 Km ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της χωματόδρομοι μέσα σε όμορφα δάση, στην οποία μπορούσε και ένας αρχάριος δρομέας να συμμετάσχει. Σε αυτή την διαδρομή πρώτος τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 00:47:58, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κορίνα Παππά με χρόνο 1:06:07.

Και στις τρεις αποστάσεις έγιναν ρεκόρ επιδόσεων από τους πρώτους άνδρες καθώς και στην διαδρομή των 25 και 10 χιλιομέτρων στις γυναίκες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές που για μια ακόμη χρονιά υποστήριξαν τον όμορφο αυτό αγώνα.

Στον τερματισμό δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το αναμνηστικό finisher μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και το πιάτο με παραδοσιακές πίτες της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που κάλυψαν τις θέσεις ελέγχου, την ομάδα ΔΟΑΚ του δήμου Αρταίων και την ομάδα ορειβατών του ΕΟΣ Άρτας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στις απονομές των αθλητών παρευρέθησαν: ο δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Γαρνέλης Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος κ. Αλυμάρας Κωνσταντίνος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Γεώργιος, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ Μαρίνα Τυρολόγου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Βίκυ Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων κ. Αθανάσιος Μπαζούκας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Άρτας κ. Λεωνίδας Σπαής, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε θερμά το καταφύγιο Πραμάντων και το καταφύγιο Μελισσουργών για την κάλυψη δυο πολύ σημαντικών σταθμών ανεφοδιασμού.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@merrelloutside Choprock: Ένα υβριδικό πεζοπορικό παπούτσι", παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net :… https://t.co/dCG1rl6aff
"@Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια", αναλυτικό review του @Advendure_Net :… https://t.co/F1fBG52oNQ
Great news for Greek #trailrunning the election of Nikos Zanas in @ITRA_trail Steering Commitee! #ITRA… https://t.co/lBZPq4XxEh
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Merrell Choprock: Ένα υβριδικό πεζοπορικό παπούτσι!

La Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια!

Ο Νίκος Ζάνας στην Διοικούσα Επιτροπή της ITRA!

Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα Scarpa Spin RS στον SALEWA Olympus Mythical Trail!

Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού!

Salomon Ultra Pro: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail αγώνες και πολύωρες προπονήσεις!

Τρέχοντας στον Olympus Ultra με SALEWA - SCARPA

BROOKS Cascadia 14, η αναγέννηση ενός θρυλικού παπουτσιού

Δυο ελληνίδες στην “στέγη του κόσμου” -  Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη και την Βανέσα Αρχοντίδου!