Η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element στον αγώνα La Diagonale De Fous!

16 Οκτ 2014

Mία από τις καλύτερες αθλήτριες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, η Μάρα Καλογήρου, ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στον σπουδαίο διεθνή αγώνα La Diagonale De Fous, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

 

Μετά και τις πρόσφατες πρωτιές και επιτυχίες της στους αγώνες The North Face Zagori Mountain Running και Faethon Olympus Marathon, τρέχοντας αντίστοιχα στο Ζαγόρι και στον Όλυμπο, η Μάρα Καλογήρου ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

Στην 22η χρονιά του αγώνα La Diagonale De Fous, η Μάρα θα χρειαστεί να διανύσει στο ηφαιστειογενές νησί, την απόσταση των 164χλμ. με σχεδόν 10 χιλιάδες μέτρα θετική υψομετρική διαφορά (9.917m D+).

 

 

Το νησί Ρεϊνιόν (υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας), βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελεί εκτός από τουριστικό θέρετρο και πόλο έλξης των αθλητών ορεινού τρεξίματος. Η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element, θα αποτελέσει την φετινή ελληνική συμμετοχή, ανάμεσα στους λάτρεις της περιπέτειας και τους αθλητές αντοχής που θα λάβουν μέρος, διασχίζοντας την «Διαγώνιο των Τρελών», όπως ονομάζεται ο αγώνας ή αλλιώς την διαγώνιο του νησιού. Οι συμμετέχοντες αθλητές ανεβαίνουν σε πέντε συνολικά κορυφές (το υψηλότερο σημείο φτάνει τα 2.411 μέτρα) παρακάμπτουν το ηφαίστειο με θέα τις βαθιές χαράδρες της περιοχής και περνούν μέσα από δάση και όμορφα τοπία.

Ο αγώνας La Diagonale De Fous ή Grand Raid, είχε πέρυσι 940 συμμετοχές από τη Γαλλία, 100 συμμετοχές από άλλες χώρες και 1.560 συμμετέχοντες από το νησί Ρεϊνιόν, φτάνοντας συνολικά τις 2.600 συμμετοχές. Από όλους τους συμμετέχοντες, σχεδόν το 70% φτάνει στον τερματισμό, με τους νικητές να τερματίζουν συνήθως την διαδρομή στις 22 ώρες και με τον τελευταίο αθλητή να τερματίζει, έως την επιτρεπόμενη διάρκεια των 64 ωρών.

 

  

 

Σχετικά με την Μάρα Καλογήρου

Η Μάρα Καλογήρου κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, όταν μετέτρεψε τον αθλητισμό σε τρόπο ζωής.

Τα αθλήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι: κωπηλασία, θαλάσσιο σκι, ελεύθερη κατάδυση, σκι, ορειβατικό σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αντισφαίριση και ορεινό τρέξιμο.

Η πρώτη της επαφή με το ορεινό τρέξιμο έγινε το 2007 και έκτοτε συμμετέχει κυρίως σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

 

Ορισμένες διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος:

The North Face Zagori Mountain Running 2014 (80χλμ. – 1η θέση)

Faethon Olympus Μarathon 2014 (45χλμ. – 1η θέση)

Μπούρινος 2014 (29χλμ. – 1η θέση)

The North Face Zagori Mountain Running 2013 (50χλμ. – 1η θέση)

ZMR TeRa 2013 (80χλμ. – 1η θέση)

Faethon Olympus Μarathon 2013 (45χλμ. – 1η θέση)

VFUT 2012 (128χλμ. – 1η θέση)

Ultra Trail Mont Blanc CCC 2011 (100χλμ. - 15η θέση)

Κentavros Ultra Trail 2010 (68χλμ. – 2η θέση)

 

 

 

Σχετικά με τη Fifth Element

Η εταιρεία Fifth Element, ιδρύθηκε το 1997 και διαθέτει 2 καταστήματα, με έδρα τα Ιωάννινα.

Έκτοτε, δραστηριοποιείται με πάθος, στο εμπόριο ποιοτικών αθλητικών & outdoor ειδών, υποστηρίζει αθλητικά δρώμενα με σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό όφελος για την Περιφέρεια και στηρίζει συνεχώς καταξιωμένους αθλητές.

Η Fifth Element αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες εταιρείες outdoor ειδών και αποτελεί το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο, η πεζοπορία, το σκι, το snowboard, η αναρρίχηση και η ορειβασία.

Απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό με γνώση των προϊόντων και των δραστηριοτήτων, έχοντας ως κύρια αξία και βασικό γνώρισμα, την άμεση και προσωπική επαφή με το κοινό.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δαγκλή και Παπάζογλου 1, Ιωάννινα

Τ: 26510 37309

E: [email protected]

 

Links:

www.fifthelement.gr

www.facebook.com/fifthelement.gr

https://twitter.com/FifthElement_gr

www.youtube.com/user/FifthElementgr

 

photo copyright: Αντώνη Βρόικος, Μπάμπης Γκιριτζιώτης & Κοσμάς Σταθόπουλος


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ