Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Από 17 Ιουν 2020

Έλα για ένα Σαββατοκύριακο “integrale” γεμάτο πρόκληση και ανέβασε αδρεναλίνη!  Σκαρφάλωσε τη Via Ferrata δίπλα στον μεγαλύτερο καταρράκτη των Κυκλάδων, διέσχισε τη ψηλότερη κορυφογραμμή της Άνδρου, δοκίμασε τα ασβεστολιθικά βράχια στο Βουνί, απόλαυσε το μπάνιο σου στην εμβληματική παραλία 'Της Γριάς το Πήδημα"!

Δέξου την πρόκληση! 

Για πρώτη φορά στην Άνδρο τολμούμε να σας προσκαλέσουμε μαζί με το αγαπημένο μας Advendure σε μία προκλητική διήμερη περιπέτεια για δυνατούς “παίκτες”. Πρόκειται για δύο integrale διαδρομές με σημαντικό ανάπτυγμα, βουνίσια αίσθηση, υπέροχη θέα, εκτεθειμένες κόψεις, σκαρφάλωμα βράχου με την απαραίτητα βουτιά στη θάλασσα στο τέλος κάθε ημέρας. 

 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα: 

 

Παρασκευή: Το καράβι φεύγει από τη Ραφήνα στις 17.30 και μετά από δύο ώρες είστε στην Άνδρο. Ένα μέλος της OneFootForward θα σας περιμένει στο λιμάνι για να σας συνοδεύσει στο κατάλυμα σας. Συνάντηση με τον οδηγό/συνοδό για την τεχνική παρουσίαση των διαδρομών του διημέρου. Διανυκτέρευση Γαύριο.

 

 

Σάββατο: Θα ξεκινήσουμε αρκετά νωρίς για να αποφύγουμε τη ζέστη και αμέσως μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στην Παλαιόπολη. Βάζουμε τα μποντριέ και τα κράνη μας και ετοιμαζόμαστε για αναρρίχηση. Μικρή πεζοπορία για να φτάσουμε στη βάση του βράχου και με τη βοήθεια της Via Ferrata θα ανεβούμε 120 μέτρα δίπλα στον καταρράκτη για να καταλήξουμε στα 500 μέτρα υψόμετρο πάνω από τη θάλασσα.

 

Η πορεία μας θα ακολουθήσει για λίγο το σηματοδοτημένο μονοπάτι του δικτύου Αndros Routes no.9 έως το δεύτερο μικρό καταρράκτη.  Συνεχίζοντας με ανηφορική πορεία μέσα από βράχια και σε πεδίο με θαμνώδη βλάστηση (bushwalking)  θα φτάσουμε στην κορυφή της Κουβάρας στα 997 μέτρα υψόμετρο. Η θέα προς τη θάλασσα και τη δυτική ακτογραμμή του νησιού, είναι μαγευτική.

 

 

Μικρή στάση στο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα και συνεχίζουμε τη διάσχιση της κορυφογραμμής για να προσεγγίσουμε αυτή τη φορά τη ψηλότερη κατά μερικά μέτρα (1.007 μέτρα) κορυφή της Άνδρου το Πέταλο. Περπατώντας κατάραχα τη κορυφογραμμή η πορεία μας θα συνεχίσει κατηφορικά, προς την ανατολική Άνδρο για να καταλήξουμε στην καταπράσινη κοιλάδα των Ευρουσιών. Το δασωμένο τοπίο, οι πηγές, το ποτάμι, τα πλατάνια δε θυμίζουν Κυκλάδες αλλά τη δασωμένη ορεινή Ελλάδα. Μικρή δροσιστική στάση στις βάθρες για να συνεχίσουμε την πορεία μας ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι του δικτύου που θα μας οδηγήσει στο τέλος της διαδρομής μας στην πρωτεύουσα του νησιού στη Χώρα. Θα απολαύσουμε μία απογευματινή βουτιά σε μία από τις δύο παραλίες της Χώρας, θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα σ ένα από τα ταβερνάκια της πόλης. Διανυκτέρευση στη Χώρα. 

 

Μήκος Διαδρομής Κεντρική Άνδρος Integrale : 14 χλμ - Διάρκεια περίπου 5 ώρες 

 

 

Κυριακή: Μια διαφορετική ημέρα μας περιμένει. Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε από το ξενοδοχείο για να προσεγγίσουμε τη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ακολουθώντας ένα συνδυασμό σηματοδοτημένων μονοπατιών του πεζοπορικού δικτύου Αndros Routes no 18 & no 1 και με ανηφορική πορεία προς τον ορεινό όγκο του Γερακώνα, πρώτος μας προορισμός είναι το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα (Παναχράντου) που βρίσκεται χτισμένο στα 600 μέτρα υψόμετρο.

 

Μικρή στάση για νερό ή και για όποιον θέλει να επισκεφτεί αυτό το εμβληματικό ιστορικό μνημείο Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μέρος της μεγάλης αγωνιστικής διαδρομής των 24 χιλιομέτρων του Andros Trail Race, θα προσεγγίσουμε τα οροπέδια Λευκόποδες στο Βουνί για να καταλήξουμε στο βράχο του Προφήτη Ηλία. Ένας πολύ εντυπωσιακός βράχινος σχηματισμός μας περιμένει, με 7 καλοσφαλισμένες διαδρομές από 4b+ έως 6α plus, με εύκολο ξεκίνημα και σταδιακά αυξανόμενη δυσκολία από την πίσω πλευρά του βράχου.  Μη βιαστείτε να τις υποτιμήσετε, κρατήστε δυνάμεις γιατί υπάρχει και συνέχεια.

 

 

Επόμενος προορισμός ο βράχος του Επάνω Κάστρου σε υψόμετρο 500 μέτρα από τη θάλασσα. Θα απολαύσουμε και πάλι ένα δυναμικό σκαρφάλωμα.

 

Η συνέχεια θα μας βρει να κατεβαίνουμε το εντυπωσιακό πέτρινο καλντερίμι, μέρος του σηματοδοτημένου μονοπατιού  Andros Routes no3 για να καταλήξουμε στα καταγάλανα νερά της πασίγνωστης παραλίας Γριάς το Πήδημα. Ξεκούραση , μπάνιο και ήρθε η ώρα της επιστροφής προς το λιμάνι. Θα υπάρχει χρόνος για γεύμα για όποιον το θελήσει στο γραφικό χωριό του ‘Ορμου Κορθίου. 

 

Το καράβι αναχωρεί στις 19.00. Μεταφορά με λεωφορείο στο λιμάνι. 

 

Μήκος Διαδρομής Γερακώνας Integrale : 18 χλμ - Διάρκεια περίπου 5ώρες 

 

 

Λεπτομερείς πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής, τις παροχές, αλλά και πρόσθετα στοιχεία για το διήμερο της Άνδρου μπορείτε να βρείτε εδώ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε εδώ.

 

 

 ΥΓ . .ευχαριστούμε πολύ την Fast Ferries, για την προσφορά της μεταφοράς μας στην Άνδρο.

 

View this photo set on Flickr

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ