Γεώργιος Γρηγορίου

Γεώργιος Γρηγορίου

Η αίθουσα του εργαστηρίου των υπολογιστών όπου σπούδαζα, είχε στη δεξιά πλευρά ένα μεγάλων διαστάσεων παράθυρο - καθρέφτη. Αν βρισκόσουν μέσα στην αίθουσα και κοιτούσες έξω, λειτουργούσε ως παράθυρο ενώ αν ήσουν απ’ έξω και κοιτούσες μέσα το μόνο που έβλεπες ήταν η αντανάκλασή σου. Με άλλα λόγια έβλεπες χωρίς να σε βλέπουν. Τύχαινε κάποιες φορές που δεν είχα τι να κάνω, να παρατηρώ τον κόσμο που περνούσε ή σταματούσε και συζητούσε απ’ έξω. Δεν μπορούσα να ακούσω τι λεγόταν στα λογής-λογής πηγαδάκια αλλά μπορούσα παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματος να συμπεράνω και να υφάνω φανταστικά σενάρια. Κάπου υπήρχε έρωτας. Αλλού ένταση. Παραπέρα γέλια. Ακόμη πιο πέρα, γοερό κλάμα κι αναστάτωση, ίσως λόγω κάποιας ερωτικής απογοήτευσης ή αποτυχίας σε μάθημα εξαμήνου.

 

Βουνά της Ροδόπης / 21 Οκτωβρίου 2016: "Παύλο, πάμε να παραδώσουμε τα drop-bags πάνω στη γραμματεία; ... Μισό λεπτό Γιώργο, να βρω τα σάντουιτς που θέλω να βάλω μέσα". Μετά από κανένα δεκάλεπτο… "Τα βρήκες; ... Έψαξα αλλά άφαντα τα σάντουιτς ... Είσαι σίγουρος ότι τα έφερες μαζί σου; ... Ναι!" ... Κι έτσι χωρίς τα σάντουιτς παραδώσαμε τους δύο σάκους ανεφοδιασμού στη γραμματεία. Εκεί μας έδωσαν την τσάντα με τον αριθμό και το δώρο της διοργάνωσης – ένα αντιανεμικό, αδιάβροχο σακάκι –. Στη συνέχεια πήγαμε στο εστιατόριο του δασικού χωριού για να ζεσταθούμε με τσάι του βουνού. Είχαμε ήδη στήσει τις σκηνές κι έτσι είχαμε αρκετό χρόνο για χαλάρωση.

Ο Ολύμπιος Δρόμος διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Η αρχή έγινε το 2001 με μόλις έξι συμμετέχοντες και τρεις τερματισμούς, πλέον δηλώνουν συμμετοχή σχεδόν 200 άτομα απ'όλο τον κόσμο! Καλύπτει συνολικά 180 χιλιόμετρα εκ των οποίων το 60% είναι χωματόδρομοι, δασικοί δρόμοι και το 40% άσφαλτος. Η ανάβαση είναι 5200 μέτρα κι η κατάβαση 5500 μέτρα. Περνά μέσα από πολλά χωριά με απαρχή την αρχαία Νεμέα και τέλος την αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που σε βοηθάει να ξεχάσεις το κρύο, τους αέρηδες, τη βροχή μα κυρίως το σακατεμένο σώμα. 

Επιστρέφω σπίτι μετά από τέσσερις κουραστικές ημέρες. Ξεκίνησα από το Αυλωνάρι Εύβοιας, την Πέμπτη το πρωί, πρώτα με λεωφορείο μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και μετά αεροπορικώς για Θεσσαλονίκη. Ξανά με λεωφορείο μέχρι την Καβάλα όπου με περίμενε ο καλός μου φίλος, Βασίλης, και με το αυτοκίνητο φτάσαμε γύρω στις έντεκα το βράδυ στο Ασένοβγκραντ (Асеновград) της Βουλγαρίας. Το ραντεβού μας με τον υπερμαραθώνιο των 132 χιλιομέτρων και 5600 μέτρων ανάβασης ήταν την επόμενη μέρα 22 Αυγούστου μεσάνυχτα Παρασκευής. Αυτή ήταν η τρίτη χρονιά που διεξαγόταν. Την πρώτη χρονιά ο Βασίλης τίμησε τα ελληνικά και κυπριακά χρώματα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος: https://t.co/VPr59iCZ52 https://t.co/QXYv7eSKzz
The dream is alive! An exclusive interview of @AlexiPappas and her coach Ioannis Dagkoglou at @Advendure_Net:… https://t.co/h17u9PrjCT
"Μπόρα είναι ... ", ένα άρθρο του Θεοχάρη Λεζπουρίδη για το @Advendure_Net, όσο αφορά την πανδημία και την συμπεριφ… https://t.co/X7eSKclpux
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος”!

Με εξομοίωση αγώνων απαντάει στην πανδημία το Skyrunner® World Series για το 2020!

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...

Μπίκα και Παραδεισόπουλος στην λίστα ελίτ του Skyrunner World Series 2020!

SALEWA Alp Trainer Mid GTX

Οι κορυφαίοι της DYNAFIT προτείνουν ρουχισμό και εξοπλισμό