Σέιχ Σου από τη μια άκρη ως την άλλη!

Τι κάνεις όταν, από εκεί που έτρεχες καθημερινά σαράντα λεπτά, ξαφνικά έχεις φτάσει να τρέχεις δύο ώρες και παραπάνω; Πώς αντιμετωπίζεις τη μονοτονία που σου χαρίζει απλόχερα η καθημερινή σου προπόνηση όταν τρέχεις στους ίδιους δασικούς δρόμους κάθε φορά; Πώς ξεπερνάς την οκνηρότητα που ξεχειλίζει όλο σου το σώμα μόλις σκέφτεσαι ότι έχεις διαλειμματική προπόνηση στο στάδιο αλλά επιθυμείς να την αποφύγεις διότι το γύρω-γύρω σε κουράζει; Όσα διαβάσατε παραπάνω είναι συμπτώματα μιας πάθησης που προσπαθώ να ξεπεράσω τα τελευταία χρόνια και την οποία ονόμασα “ΔΕ ΜΕ ΧΩΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ”!

Αν παραμελήσετε τα συμπτώματα τότε η κατάληξη της συγκεκριμένης πάθησης θα αποβεί μοιραία για την αθλητική σας καριέρα αφού θα σας οδηγήσει αναπόφευκτα στην πλήξη και στη βαρεμάρα! Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε μιας που υπάρχει θεραπεία, το κύριο συστατικό της οποίας είναι η εναλλαγή! Αλλάξτε παραστάσεις και ξεφύγετε από τους βαρετούς δασικούς δρόμους και τα χιλιο-περπατημένα μονοπάτια! Δείτε το δάσος από διαφορετικά σημεία! Ανακαλύψτε όμορφες γωνιές που δεν πιστεύατε πως υπάρχουν και μη φοβηθείτε να χαθείτε. Μόνοι σας ή με παρέα, μετατρέψτε κάθε μέρα το τρέξιμό σας σε περιπέτεια!

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, λοιπόν, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αρκετές από τις αγαπημένες μου διαδρομές, μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου, που θα σας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια τα οποία οι περισσότεροι από τους Θεσσαλονικείς φίλους μου δε γνωρίζουν. Οι διαδρομές όλες είναι κυκλικές και δε περνούν ποτέ από το ίδιο σημείο. Οι αποστάσεις ποικίλουν όπως επίσης και οι συνολικές, θετικές, υψομετρικές διαφορές που τις χαρακτηρίζουν.

 

Υπάρχουν διαδρομές με παρατεταμένες ανηφόρες μα και άλλες πιο γρήγορες τις οποίες μπορεί κάποιος να τρέξει στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Όλες οι διαδρομές έχουν κοινή αφετηρία την εξώπορτα του σπιτιού μου στο Ρετζίκι, αλλά αν αναγνωρίσετε κάποιο άλλο σημείο της διαδρομής μέσα στο δάσος, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε απ’ όπου επιθυμείτε, αφού η διαδρομή είναι κυκλική και θα σας οδηγήσει πάλι εκεί στο τέλος. Από την άλλη, μπορείτε να μαζευτείτε έξω από το σπίτι μου, να χτυπήσετε το κουδούνι μου και να πάμε παρέα. Μπορεί να φανεί παράξενο στους γείτονές μου αν δουν ένα τσούρμο παλαβούς με κοντά παντελονάκια να περιμένουν μπροστά στην πόρτα μου μα εσείς μη δώσετε σημασία. Εκτός, φυσικά, αν αποφασίσουν να καλέσουν την αστυνομία.

 

Εικόνες σαν κι αυτή θα αντικρίσετε αν τύχει και χιονίσει!

 

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τις διαδρομές αυτές σε μορφή αρχείου .FIT. Η συγκεκριμένη μορφή αρχείου είναι αυτή που υποστηρίζουν τα ρολόγια Garmin οπότε θα είναι εύκολο να την αποθηκεύσετε στο ρολόι σας και να την ακολουθήσετε. Θεωρώ πως, όσα ρολόγια δεν είναι συμβατά με αυτό το είδος αρχείου, μπορεί να γίνει μετατροπή σε αρχείο .gpx ή .kml χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν εφαρμογή του διαδικτύου. Για κάθε διαδρομή θα γράφω σύντομα τη χιλιομετρική απόσταση, τις υψομετρικές διαφορές, λίγα λόγια για κάποια σημεία που μπορεί να χρειάζονται περισσότερο προσοχή και σημεία στα οποία θα μπορείτε να βρείτε νερό. Αν θέλετε οι ίδιοι να ελέγξετε τη διαδρομή πριν την περάσετε στο ρολόι ή στη συσκευή GPS που έχετε μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και απλά να σύρετε και να εναποθέσετε (drag and drop) το αρχείο πάνω στην εικόνα του χάρτη που εμφανίζεται.

http://mygpsfiles.com/app/

 

Ξεκινάμε:

 1. Αρχείο: 8A1C1853. FIT 20 χιλιόμετρα / 845 μέτρα D+

Η συγκεκριμένη διαδρομή κινείται κυρίως σε μονοπάτι, έχει 3 μεγάλες ανηφόρες και αρκετά πάνω-κάτω που δοκιμάζουν τα πόδια εκείνου που επιθυμεί να την τρέξει όλη γρήγορα. Νερό υπάρχει κοντά στο 2ο χιλιόμετρο (χώρος αναψυχής), πριν το 10ο χιλιόμετρο (σημείο βάρκες-εκκλησάκι) και μετά το 15ο χιλιόμετρο στο “Κράνος” (χώρος αναψυχής-παρατηρητήριο).

 

Παλιό φυλάκιο που θα συναντήσετε δίπλα στο μονοπάτι!

 

 1. Αρχείο: 8A5A1758.FIT 7 χιλιόμετρα / 332 μέτρα D+

Μικρή διαδρομή η οποία ακολουθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της δασικό δρόμο. Ωστόσο, όπου υπάρχει μονοπάτι αυτό είναι αρκετά τεχνικό ενώ όλη η θετική υψομετρική προέρχεται ουσιαστικά από 2-3 καλές ανηφόρες. Νερό δε θα βρείτε παρά μόνο αν κάνετε μια μικρή παράκαμψη προς τα αριστερά, μετά την πρώτη μεγάλη ανηφόρα, και ακολουθήσετε το δασικό δρόμο μέχρι το πυροφυλάκιο.

 

Δασικός χώρος αναψυχής “Κράνος”!

 

 1. Αρχείο: 8A8D0151.FIT  12.6 χιλιόμετρα / 715 μέτρα D+

Αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που κινείται στο κεντρικό κομμάτι του δάσους μέσα από ωραίες τοποθεσίες! Ελάχιστοι χωματόδρομοι, τεχνικά μονοπάτια και μια μεγάλη και παρατεταμένη ανηφόρα, μερικά χιλιόμετρα λίγο πριν το τέλος, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής που θα συναντήσετε. Νερό θα βρείτε κοντά στα μισά, βγαίνοντας, έπειτα από ανηφόρα σε δασικό δρόμο, στο μεγάλο κιόσκι που βρίσκεται μπροστά σας. Ακολουθώντας τη διαδρομή, μετά το κιόσκι, έχετε το νου σας στα αριστερά για χτιστή βρύση. Επίσης, μετά το 9ο χιλιόμετρο, στην τοποθεσία που βρίσκεται το “Κράνος” (παρατηρητήριο), υπάρχει και πάλι νερό.

 

 1. Αρχείο: 8A9B1203.FIT 15 χιλιόμετρα / 769 μέτρα D+

Αυτή η διαδρομή είναι μια παραλλαγή της προηγούμενης με την προσθήκη μερικών ακόμη μονοπατιών που ωστόσο στο μεγαλύτερο κομμάτι της δε διαφέρει. Παρόλα αυτά, η τελευταία δύσκολη ανηφόρα ίσως να σας φανεί ευκολότερη αφού πλέον δε θα χρειαστεί να ανεβείτε ως το “Κράνος” (παρατηρητήριο) κατευθείαν. Νερό θα βρείτε στα ίδια σημεία όπως και πριν.

 

Τοπίο στην ομίχλη!

 

 1. Αρχείο: 8A490155.FIT 17.7 χιλιόμετρα / 800 μέτρα D

Άλλη μια ωραία διαδρομή που κινείται σε μερικές από τις ωραιότερες τοποθεσίες του δάσους. Στην αρχή κατευθύνεται ανατολικά μα έπειτα από κανα-δυο χιλιόμετρα αφού περάσει τη γνωστή τοποθεσία “Γιαννούλα” (δεξαμενή) κατηφορίζει και γυρίζει προς τα πίσω. Οι δασικοί δρόμοι που θα συναντήσετε είναι λίγοι και κυρίως στην αρχή ενώ εκτός από την αρχική ανηφόρα της αντιπυρικής ζώνης στην αρχή και την τεχνική ανηφόρα για το παρατηρητήριο κάπου στα μισά όλη η υπόλοιπη διαδρομή δε θα σας δυσκολέψει πουθενά. Νερό θα βρείτε κοντά στο 2ο χιλιόμετρο (χώρος αναψυχής-χτιστή βρύση), κάπου στα μισά στο “Κράνος” (παρατηρητήριο) καθώς και μετά από 3.5-4 χιλιόμετρα από το “Κράνος” όταν θα συναντήσετε στα δεξιά σας χτιστή βρύση. Η συγκεκριμένη δε τρέχει νερό αλλά ακριβώς δίπλα και πίσω της, χαμηλά στο χώμα, θα δείτε τη κεντρική βάνα του νερού. Θυμηθείτε μονάχα να την κλείσετε φεύγοντας.

 

Μία από τις χτιστές βρύσες. Η κεντρική βάνα του νερού βρίσκεται αριστερά της, χαμηλά στο χώμα!

 

 1. Αρχείο: 8AHA2836.FIT 11 χιλιόμετρα / 635 μέτρα D+

Άλλη μια διαδρομή που κινείται στο κεντρικό κομμάτι του δάσους, ωστόσο, η συγκεκριμένη περνάει κάτω από τον Περιφερειακό δρόμο και κατηφορίζει κι άλλο προς την πόλη, γράφοντας μερικά χιλιόμετρα στα μονοπάτια γύρω από τον παλιό ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης. Μοναδική δυσκολία θα συναντήσετε όταν θα περάσετε και πάλι κάτω από τον Περιφερειακό και θα αρχίσετε να ανηφορίζετε, μέσα από μονοπάτια, για το γνωστό πλέον “Κράνος”. Νερό θα βρείτε στα μισά περίπου, όταν συναντήσετε σε ένα άνοιγμα από τα δέντρα λάστιχο που τρέχει διαρκώς νερό, και φυσικά στο “Κράνος” (παρατηρητήριο).

 

 1. Αρχείο: 8AI90141.FIT 14.3 χιλιόμετρα / 590 μέτρα D+

Τη σύνθεση της συγκεκριμένης διαδρομής επιμελήθηκε ο φίλος Μπαλιώτης Σταύρος γι’ αυτό και θα παρατηρήσετε πως το σημείο εκκίνησης είναι διαφορετικό και βρίσκεται στην προέκταση της οδού Περαιβού πηγαίνοντας για το δάσος. Η διαδρομή δεν έχει απότομες ανηφόρες και κινείται σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους με ίδια αναλογία. Νερό θα βρείτε στο χώρο αναψυχής της τοποθεσίας του Κρυονερίου, μετά από ένα-δυο χιλιόμετρα από την εκκίνηση (χτιστή βρύση). Κοντά στα 5-5.5 χιλιόμετρα θα συναντήσετε στα αριστερά σας χτιστή βρύση που δεν τρέχει. Μπροστά σας ακριβώς θα υπάρχει ξύλινη γέφυρα ενώ ακριβώς μετά υπάρχουν σκαλοπάτια και ξύλινο κιόσκι. Στην απέναντι πλευρά της γέφυρας, ακριβώς στα αριστερά της, εκεί που τελειώνει, υπάρχει πράσινο πλαστικό καπάκι κάτω από το οποίο βρίσκεται η κεντρική βάνα του νερού. Ανοίγετε τη ροή και την κλείνετε ξανά φεύγοντας. Αν προσπεράσετε το κιόσκι και δε δείτε τη βρύση μην ανησυχείτε αφού 200 μέτρα παρακάτω υπάρχει άλλη χτιστή βρύση στα αριστερά σας για την οποία κάναμε λόγο σε άλλη διαδρομή. Μονάχα που και αυτή ανοίγει από κεντρική βάνα που βρίσκεται χαμηλά, μέσα στο χώμα. Από ‘κει κι έπειτα μετά τα μισά της διαδρομής μπορείτε να βρείτε νερό κάνοντας μια μικρή παράκαμψη προς τα δεξιά καθώς θα περνάτε δίπλα από το γνωστό πια “Κράνος”.

 

Σαν κοιτάξεις ψηλά, αυτή είναι η εικόνα που θα δεις!

 

 1. Αρχείο: 8AJA4842.FIT 10 χιλιόμετρα / 320 μέτρα D+

Εδώ πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή που κινείται εξ’ ολοκλήρου στην πλευρά του δάσους που είναι απέναντι από την περιοχή των Πεύκων. Αποτελείται κυρίως από χωματόδρομους και ένα-δυο μονοπάτια. Παρόλα αυτά, δεν είναι επίπεδη αλλά ούτε και με δύσκολες ανηφόρες. Νερό δε θα βρείτε στη συγκεκριμένη διαδρομή εκτός κι αν θέλετε να κάνετε παράκαμψη μετά τα μισά για να πιείτε από τον κρουνό που βρίσκεται στο Πυροφυλάκιο. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε από πριν μαζί σας.

 

 1. Αρχείο: : 8AND052.FIT 10 χιλιόμετρα / 507 D

Άλλη μια μικρή μα ωραία διαδρομή που κινείται στο κεντρικό κομμάτι του δάσους. Δε θα δυσκολέψει κανέναν, ελάχιστα ίσως, στην τελευταία ανηφόρα για το “Κράνος” (παρατηρητήριο). Εδώ θα χρειαστεί να δώσετε προσοχή στα αδέσποτα σκυλιά, κατηφορίζοντας από το ύψωμα “Καρά-Τεπε”, κοντά στο 4ο χιλιόμετρο περίπου, τα οποία συνηθίζουν να γαβγίζουν τους περαστικούς. Είμαι σίγουρος πως θα τα φοβηθείτε μα είναι εντελώς άκακα και τρομαγμένα γι’ αυτό αν τα φωνάξετε δυνατά και τους ορμήξετε θα απομακρυνθούν. Μην τα επιτεθείτε με πέτρες και ξύλα παρά μόνο αν νιώσετε πως σας απειλούν. Είναι κρίμα. Νερό θα βρείτε περίπου στα μισά της διαδρομής, όταν ανεβαίνοντας χτιστά σκαλοπάτια θα δείτε μπροστά σας βρύση και ακριβώς από πίσω της ξύλινο κιόσκι. Περίπου 1.5 χιλιόμετρο παρακάτω θα βρείτε δεύτερη, χτιστή βρύση, στα δεξιά σας, που ανοίγει από βάνα στο χώμα. Τέλος, πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής, στο “Κράνος” υπάρχει, επίσης, νερό.

 

Πριν μεγαλώσουν και σας γαβγίσουν ήταν, κάποτε, έτσι ακριβώς. Δείξτε τους αγάπη!

 

 1. Αρχείο: 8B594745.FIT 10 χιλιόμετρα / 320 μέτρα 23.3 χιλιόμετρα / 945 μέτρα D+

Τη συγκεκριμένη διαδρομή θα τη βρείτε ιδανική για το Κυριακάτικο long run σας. Αρκετές ανηφόρες, ισάριθμες κατηφόρες, δασικοί δρόμοι και μονοπάτια είναι τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε και από τα οποία θα λείπει μόνο η καλή παρέα! Σκυλιά δε θα σας γαβγίσουν πουθενά ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και κανένα αγριογούρουνο. Νερό θα βρείτε κοντά στο 4ο χιλιόμετρο, στο “Κράνος” (παρατηρητήριο) και έπειτα στο 13ο με 14ο χιλιόμετρο (σημείο “βάρκες”-εκκλησάκι).

 

Κολάζ με φωτογραφίες από το μονοπάτι πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

 

 1. Αρχείο: 8BDB2535.FIT 26 χιλιόμετρα / 1.244 μέτρα D+

Αυτή η διαδρομή θα μπορούσε κατά την άποψή μου, με μερικές ακόμη προσθήκες και λίγο “συγύρισμα” να είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας στο δάσος του Σέιχ Σου! Εδώ θα τα βρείτε όλα ενώ θα απολαύσετε την ανάβαση μέσα από τα βράχια, πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου, και την κατάβαση που οδηγεί στο Ασβεστοχώρι, μέσα από το δάσος Κουρί. Οφείλω να σας πω μερικά λόγια για την ανάβαση που οδηγεί στις κεραίες στην κορυφή του λόφου πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου. Όπως θα διαπιστώσετε, η διαδρομή θα σας οδηγήσει μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, προς τη δεξιά πλευρά του, με κατεύθυνση το δάσος που βρίσκεται πίσω από τα κτίρια.

Κολάζ με φωτογραφίες από το μονοπάτι πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου!

 

Ακολουθώντας χωματόδρομο, αρχικά, θα στρίψετε δεξιά σε μονοπάτι που το ίχνος του δεν είναι τόσο καθαρό από τις πευκοβελόνες που έχουν πέσει. Ωστόσο, υπάρχουν και κορδέλες έργου στα δέντρα, οπότε μην ανησυχείτε. Το μονοπάτι, σύντομα, θα αρχίσει να ανηφορίζει έντονα μέχρι να φτάσετε στην περίφραξη του νοσοκομείου. Εκεί, θα διαπιστώσετε ότι το συρματόπλεγμα είναι κομμένο οπότε μπορείτε να περάσετε μέσα από την τρύπα και να βγείτε στην απέναντι πλευρά. Από αυτό το σημείο, θα ξεκινήσετε μια δύσκολη και πολύ τεχνική ανάβαση σε βράχια, μέχρι τη κορυφή στα 700 μέτρα υψόμετρο. Πιστεύω ότι δε θα βρείτε παρόμοια ανάβαση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αφού θα χρειαστεί σε ένα-δυο σημεία να χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας για να ανεβείτε. Η σήμανση σε αυτό το κομμάτι αποτελείται από κόκκινη μπογιά που όμως έχει ξεβάψει με το πέρασμα του χρόνου. Παρόλα αυτά, αν έχετε περάσει το αρχείο στο ρολόι σας τότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε και πολύ για τη σήμανση.

Κολάζ με φωτογραφίες από το μονοπάτι πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου!

 

Στην κορυφή κάντε μια στάση να θαυμάσετε τη θέα της Θεσσαλονίκης από τη μια πλευρά και της λίμνης Κορώνειας από την άλλη. Η κατάβαση για Ασβεστοχώρι, στη συνέχεια, θα σας αποζημιώσει για όλον τον ιδρώτα που χύσατε μέχρι να ανεβείτε! Νερό υπάρχει κοντά στο 4ο χιλιόμετρο, στο “Κράνος” (παρατηρητήριο), κοντά στο 15ο με 16ο χιλιόμετρο, στην περιοχή της Εξοχής και πριν μπείτε στο νοσοκομείο, υπάρχει στα δεξιά σας ο Ι.Ν Αγίου Στεφάνου όπου στον προαύλιο χώρο υπάρχει βρύση με νερό. Τέλος, κοντά στο 20ο χιλιόμετρο περίπου, όταν θα βρίσκεστε μέσα στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, υπάρχει χτιστή βρύση που τρέχει συνεχώς νερό στα αριστερά σας, λίγο πριν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

 

Η χτιστή βρύση στο Ασβεστοχώρι!

 

 1. Αρχείο: 89IC0427.FIT 12 χιλιόμετρα / 549 μέτρα D+

Άλλη μια μικρή διαδρομή που αποτελείται σχεδόν από μονοπάτια και κινείται στο κεντρικό κομμάτι του Σέιχ Σου. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που θα σας δυσκολέψει ή στο οποίο αξίζει να αναφερθώ περισσότερο. Νερό θα βρείτε στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, περίπου στα μισά της διαδρομής, έπειτα από 2 περίπου χιλιόμετρα, χτιστή βρύση που βρίσκεται στα αριστερά του μονοπατιού, και ύστερα από άλλα 2-2.5 χιλιόμετρα στο σημείο “Κράνος” (παρατηρητήριο).

 

 1. Αρχείο: 89SD1817.FIT 14 χιλιόμετρα / 737 μέτρα D+

Θα κλείσω με άλλη μια διαδρομή, που όμως αν έχετε τρέξει όλες τις προηγούμενες για τις οποίες έγραψα παραπάνω, τότε δεν έχει τίποτα καινούριο να σας προσφέρει. Αντί αυτού, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως διαδρομή με πολλές εναλλαγές στα υψομετρικά η οποία κινείται κυρίως σε μονοπάτια. Τα συνεχή πάνω-κάτω μπορεί να κουράσουν τα πόδια οπότε καλό είναι να είστε υποψιασμένοι. Νερό υπάρχει στο 6ο περίπου χιλιόμετρο, πίσω από το μεγάλο κιόσκι στο χώρο αναψυχής (χτιστή βρύση στα δεξιά σας), μετά από 1.5 χιλιόμετρο περίπου ανεβαίνοντας τα χτιστά σκαλοπάτια, μετά από άλλα 2 χιλιόμετρα, στα αριστερά του μονοπατιού, χτιστή βρύση που πρέπει να την ανοίξετε από τη βάνα χαμηλά, μέσα στο χώμα και τέλος έπειτα από άλλα 2 χιλιόμετρα και αφού ανεβείτε στο γνωστό “Κράνος” (παρατηρητήριο) όπου θα μπορέσετε να ξεδιψάσετε για τελευταία φορά.

 

Η πανίδα του δάσους. Φωνάξτε τον Οβελίξ!

 

Όλες οι παραπάνω διαδρομές αποτελούν προϊόν προσωπικής πνευματικής ιδιοκτησίας και ...Και φυσικά, σας κάνω πλάκα! ΟΛΟ το δάσος του Σέιχ Σου είναι για ΟΛΟΥΣ και θα χαρώ πάρα πολύ να δω κόσμο σε αυτές τις γωνιές του ή ακόμη να μάθω για αγώνες που χρησιμοποιούν τμήμα ή τμήματα αυτών των διαδρομών στη δική τους!

 

Θεοχάρης Λεζπουρίδης

Σημείωση: Όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω διαδρομές ή ακόμη και παρέα για να τρέξει κάποια από αυτές μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο locoxaris@hotmail.com . Στο μέλλον θα προσθέσω κι άλλες διαδρομές στις ήδη υπάρχουσες αφού υπάρχουν εκατοντάδες μονοπάτια στο δάσος του Σέιχ Σου από τη μια άκρη ως την άλλη.    

  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Ada Blackjack: Μια ξεχασμένη επική ιστορία διαβίωσης στον Αρκτικό κύκλο" : https://t.co/0N8i8yBxT1 https://t.co/N4SAoeCp4y
"Το αγαπημένο μου Παντελόνι Πεζοπορίας, Salewa Pedroc Durastrech", δοκιμή και παρουσίαση από τον Δημήτρη Δεσποινιάδ… https://t.co/EHK6zJ7wZU
7+1 ερωτήσεις, 1 χρόνο μετά την ολοκλήρωση του 7 summits! Μια “διαφορετική” συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη:… https://t.co/XRWQSRt1sB
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η HARTA ανακοίνωσε το πρώτο (δοκιμαστικό) πρωτάθλημα της για το 2021!

Ada Blackjack: Μια ξεχασμένη επική ιστορία διαβίωσης στον Αρκτικό κύκλο!

Το αγαπημένο μου Παντελόνι Πεζοπορίας!

7+1 ερωτήσεις, 1 χρόνο μετά την ολοκλήρωση του 7 summits! Μια “διαφορετική” συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη!

Οργάνωση Φαρμακείου Ορειβατικών Αποστολών!

Μπορούμε μέσα από το μονοπάτι της φύσης να φτάσουμε πιο κοντά στο νόημα της ζωής;

Ο Αντώνης Συκάρης αλλά και ο Colin O’Brady έφτασαν στο Basecamp του K2!

Αδιάβροχα jacket SALEWA

Κ2 - «Μαζί στην κορυφή»: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάβαση του Αντώνη Συκάρη στο πιο δύσκολο βουνό του κόσμου!

Ο κόσμος του Ερμή Θεοχαρόπουλου, μέσα από μια συνέντευξη και μια μοναδική αναρρίχηση στο χωριό του στα Τζουμέρκα!

Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: 'Ventura Highway'!

Και εγένετο φώς! … Φακός κεφαλής Nitecore HU60!