Το καλεντάρι του Ultra Trail® World Tour για το 2020 !

Από 16 Δεκ 2019

Λίγο πριν το τέλος κάθε χρονιάς μπορεί οι δρομείς να έχουν «αφήσει τα όπλα κάτω» αφού διανύουμε την off season στο αγωνιστικό καλεντάρι ορεινού τρεξίματος, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις διάφορες διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο οι οποίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα χρονιά. Το Ultra Trail® World Tour, η μεγαλύτερη σειρά αγώνων βουνού στον κόσμο ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το καλεντάρι αγώνων για το 2020 το οποίο περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 28 αγώνες ultra trail από όλον τον κόσμο!

Η ανακοίνωση του προγράμματος για το 2020 έλαβε χώρα στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων του 2019 όπου Pau Capell και Courtney Dauwalter στέφθηκαν και επίσημα πρωταθλητές UTWT για την σεζόν που μόλις τελείωσε. Στο καλεντάρι θα δούμε βέβαια όλες τις διάσημες διοργανώσεις που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων ultra trailers από όλον τον κόσμο όπως Vibram® Hong-Kong 100, Transgrancanaria HG, Madeira Island Ultra-Trail®, Ultra-Trail Australia®, La Sportiva Lavaredo Ultra Trail, Western State®100-Mile Endurance Run και UTMB® Mont-Blanc (UTMB®, TDS® , CCC®).


Μαζί με αυτούς όμως θα δούμε και τους “by UTMB” αγώνες ανά τον κόσμο όπως τους Gaoligong by UTMB® στην Κίνα, Oman by UTMB®, Val d’ Aran by UTMB® αλλά και λιγότερο γνωστούς αγώνες όπως οι Whalers Great Route Ultra Trail (Πορτογαλία), VVX Volvic Volcanic Experience (Γαλλία), Golden Ring Ultra Trail (Ρωσία) και Trans Jeju (Κορέα) μεταξύ των άλλων παλαιότερων διοργανώσεων.

Αλλαγές θα ισχύσουν και στο σύστημα βαθμολόγησης των αθλητών αφού πλέον θα προσμετρούνται οι τέσσερις καλύτεροι αγώνες σε διάστημα 24 μηνών.

Η εκτελεστική διευθύντρια του UTWT Marie Sammons περιέγραψε με λίγα λόγια τους σκοπούς των αλλαγών αυτών. «Οι βελτιώσεις που εισαγάγουμε τη φετινή χρονιά στο UTWT βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Συνέχεια, ενότητα, απλοποίηση και άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσια, το Ομάν κλπ. Η συνέχεια προκύπτει από το γεγονός ότι οι βασικοί αγώνες που αποτελούν και τον πυρήνα του UTWT από το 2013 συνεχίζουν μαζί μας.»


«Επίσης αποφασίσαμε να μειώσουμε σε 4 τις κατηγορίες βαθμοδότησης των αγώνων καταλήγοντας έτσι στις κατηγορίες UTWT 500, UTWT 1000, UTWT 1500 και UTWT 2000 βάσει των πόντων που δίνουν που δίνουν στους συμμετέχοντες ενώ η πρώτη δεκάδα κερδίζει χρηματικά έπαθλα τρείς φορές μεγαλύτερης αξίας από ότι μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή επενδύουμε ακόμα περισσότερο στο πρόγραμμα Quartz»

Το QUARTZ θυμίζουμε είναι ένα εθελοντικό για όσους αθλητές επιθυμούν να συμμετάσχουν πρόγραμμα το οποίο παρακολουθεί την υγεία του συμμετέχοντα και είναι ικανό να ανιχνεύσει μέσω τακτικών ιατρικών τεστ και αιματολογικών εξετάσεων πιθανές ασθένειες αλλά και «ανωμαλίες» στο ιατρικό προφίλ που ενδεχομένως να σχετίζονται με την χρήση αναβολικών ουσιών.

Στην τελετή παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα e-passport το οποίο θα παρέχει διάφορα προνόμια στους συμμετέχοντες των αγώνων του UTWT ενώ παρουσιάστηκε και το σύστημα βαθμολόγησης του UTMB βάσει των “Running Stones” που συλλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος θέλει να συμμετέχει σε αγώνα της διοργάνωσης χωρίς κλήρωση. Τέλος ανακοινώθηκε η συνέχιση της συνεργασίας με την Volvic για τα επόμενα τρία έτη. Ο Steve Brangeon, Sponsorship και Events Director της Danone του ομίλου Volvic ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με τη δυναμική που αναπτύσσεται για το 2020, ένας από τους λόγους της ανανέωσης της συνεργασίας με την διεθνή σειρά αγώνων.

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

The dream is alive! An exclusive interview of @AlexiPappas and her coach Ioannis Dagkoglou at @Advendure_Net:… https://t.co/h17u9PrjCT
"Μπόρα είναι ... ", ένα άρθρο του Θεοχάρη Λεζπουρίδη για το @Advendure_Net, όσο αφορά την πανδημία και την συμπεριφ… https://t.co/X7eSKclpux
The Loneliness of the Long Distance Runner: Μια μικρή ιστορία για την μάχη με έναν αόρατο εχθρό αλλά και την απολαυ… https://t.co/udjbiOH0Cw
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...

Μπίκα και Παραδεισόπουλος στην λίστα ελίτ του Skyrunner World Series 2020!

SALEWA Alp Trainer Mid GTX

Οι κορυφαίοι της DYNAFIT προτείνουν ρουχισμό και εξοπλισμό

Αυλαία για το Salomon Mountain Cup στον Διόνυσο - αποτελέσματα!

Με τον Transgrancanaria συνεχίζεται το Ultra-Trail® World Tour