ADVENDURE - Ματαίωση επ 'αόριστον των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Κίνα μετά το τραγικό συμβάν με τους 21 νεκρούς!

Ματαίωση επ 'αόριστον των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Κίνα μετά το τραγικό συμβάν με τους 21 νεκρούς!

Από 25 Μάι 2021
Οι εξελίξεις στην Κίνα μετά το τραγικό ατύχημα που κόστισε την ζωή σε 21 αθλητές τρέχουν και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε την ματαίωση όλων των διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος και outdoor επ’ αόριστον, ενώ έχει ξεκινήσει και επίσημη έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.
 
 
Ανώτατος αξιωματούχος της “Κεντρικής Επιτροπής για την Πειθαρχική Επιθεώρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας” , δήλωσε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα South China Morning Post τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια, σε όλη τη χώρα, οι μαραθώνιοι εμφανίστηκαν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή, με τους αγώνες στα βουνά να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ορισμένες τοποθεσίες δημιούργησαν και προώθησαν αγώνες για να βελτιώσουν την περιφερειακή οικονομία, να φέρουν χορηγούς και διαφημιστικά έσοδα και να δημιουργήσουν ταξιδιωτικά brand. Ωστόσο, ορισμένοι αγώνες εστιάζουν μόνο στα οικονομικά οφέλη και δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν έμφαση σ τις υπηρεσίες και την ασφάλεια. Ορισμένοι διοργανωτές δεν διαθέτουν προσόντα και ικανότητα να διοργανώνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού κινδύνου και κυνηγώντας τη γρήγορη επιτυχία και τα άμεσα κέρδη, βάζουν υψηλά χρηματικά έπαθλα για να προσελκύσουν συμμετέχοντες. Ορισμένες αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών κυβερνήσεων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καθοδηγήσουν και να εποπτεύουν, και ορισμένες ενέχουν ακόμα και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε ατυχήματα."
 
Απ’ ότι φαίνεται, άσχετα με τον καταλογισμό – ή μη – ευθυνών στους διοργανωτές του αγώνα, όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες θα δώσουν υποχρεωτικά μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και το προσωπικό ασφαλείας γενικότερα, που σύμφωνα με επαγγελματίες διοργανωτές της Κίνας θα αφανίσει τους μικρότερους αγώνες και θα προσθέσει κόστος στην συμμετοχή στους μεγαλύτερους.
 
Το καμπανάκι για όλη την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος παγκόσμια - και φυσικά για την χώρα μας που από τύχη δεν έχει θρηνήσει θύματα σε 2-3 περιπτώσεις στο παρελθόν - χτύπησε στα βουνά της Βορειοδυτικής Κίνας αλλά ελπίζουμε να ακουστεί και στα δικά μας πριν να είναι αργά!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών", αναλυτικό review από το @Advendure_Net : https://t.co/TAVOhbKn6z… https://t.co/iYmuDIozI7
"Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας", ένα άρθρο του Δημήτρη Δεσποινιάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/JCI1wp4mRl
Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP: https://t.co/LYzZ99XM0g https://t.co/mdP4P2qyL8
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Scarpa Rush: Ένας Arsène Lupin των μονοπατιών!

Λίστα εξοπλισμού ημερήσιας Ορεινής Πεζοπορίας!

Πεζοπορώντας με το SALEWA ALP MATE MID WP

The North Face Enduris: Δοκιμάσαμε το ultra μοντέλο της νέας σειράς Vectiv™!

Τραγωδία στην Κίνα – 21 νεκροί στο Yellow River Stone Forest 100k!

Επιστροφή Αντώνη Συκάρη από Ιμαλάια μετά την ανάβαση στην Annapurna!

Karacal: Το νέο "όπλο" της La Sportiva για τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια και μεσαίες ή μεγάλες αποστάσεις!

Προπονητικές οδηγίες μετά από τις δόσεις εμβολίων για την Covid-19!

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

MIZUNO Wave Daichi 6: Άνεση και απορρόφηση κραδασμών στο maximum!

Tihio Race Ultra Edition: Παρνασσός, Γκιώνα και Βαρδούσια σε μια συναρπαστική εμπειρία αγώνων ultra-trail!

Τεκτονικές αλλαγές στο διεθνές ultra-trail με τη σύμπραξη UTMB® και Ironman και το UTMB® World Series από το 2022!