Nanga Parbat χειμερινή ανάβαση: προσπάθειες, ατυχήματα και νέες αφίξεις.

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ο ανταγωνισμός για τη πρώτη χειμερινή ανάβαση στο Nanga Parbat (8126 μ.) στο Πακιστάν που μαζί με το K2 είναι οι μοναδικές κορυφές άνω των 8000 μέτρων οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη χειμώνα. Ο Πολωνός Τomek Mackiewicz στην πέμπτη του χειμερινή προσπάθεια στο βουνό αυτό, κατάφερε να φτάσει στα 7800 μ. από την Diamir face παρέα με την Elisabeth Revol

Οι συνθήκες ωστόσο δε τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια και αργά το απόγευμα αποφάσισαν να επιστρέψουν στη κατασκήνωση 4 στα 7000 μ. Κατεβαίνοντας την επόμενη προς την κατασκήνωση βάσης,  ο Tomek έπεσε σε κρεβάς. Επέζησε και με υπερπροσπάθεια η Γαλλίδα τον έβγαλε με ένα πλευρό σπασμένο και διάστρεμμα στο πόδι του. Η 10ήμερη περιπέτεια τους στο βουνό έληξε χωρίς άλλο απρόοπτο και μάλλον ετοιμάζονται πια να αποχωρήσουν. 

 

Ο Τomek Mackiewicz και η Elisabeth Revol

 

Από την ίδια πλευρά του βουνού επιχειρούν και οι Ιταλοί Delle Monache και Daniele Nardi, ενώ από την χαοτική Rupal Face οι Ρώσοι προσπαθούν να φιξάρουν σχοινιά πάνω από τα 6000 μέτρα, ενώ καταφθάνουν στο bc  o ισπανός Alex Txikon μετά το φιάσκο των καθυστερήσεων στο Κ2 με τους Πακιστάνους Muhammad Ali Sadpara και Muhammad Khan και μια Ιρανική αποστολή.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ