Θεοδωρακάκος και Μάλαι νικητές στο 1ο Salomon Lamia City Trail

13 Μάι 2014

Ένας μοναδικός αγώνας πραγματοποιήθηκε χθες στην Λαμία που την κάνει γνωστή στην Ευρώπη μέσω του αγώνα Salomon Lamia City Trail. Μετά τη Γαλλία, με τη πόλη της Λυών, την Ισπανία με την Βαρκελώνη και την Ιταλία με το Μιλάνο έρχεται η Ελλάδα με τη Λαμία. Σε αυτό συνέβαλλαν η ομάδα του Lamia Run Festival με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της εταιρείας Salomon η οποία διοργανώνει παγκοσμίως το νέο αυτό θεσμό.

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων κυρίως αθλητών σε μια Λαμία γιορτινή. Περισσότεροι από τριακόσιοι αθλητές ξεκίνησαν στις δυο διαδρομές του αγώνα από όλη την Ελλάδα. Από αυτούς οι 140 έλαβαν μέρος στα 22 χιλιόμετρα και οι δεκατρείς πέτυχαν επίδοση κάτω από 2 ώρες!

 

 

Υψηλό επίπεδο συναγωνισμού με νικητή το Διεθνή αθλητή της Salomon Δημήτρη Θεοδωρακάκο που τερμάτισε σε 1 ώρα και 35 λεπτά! Ακολούθησαν ο Σταύρος Στεφανής με 1:43:15 και ο Γιώργος Διαλεκτός με 1:43:56. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε με πολύ καλή επίδοση η Μαρία Μαλάι με χρόνο 2:01:58 ακολούθησε η Μαρία Παπαποστόλου με 2:26 και τρίτη η Όλγα Βαρτζιώτη με 2:28.

 

Στα τρία χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Βαλαβάνης με χρόνο 24:21, δεύτερος ο Στέλιος Μαργαρίτης με 26:32 και τρίτος ο Ελπιδοφόρος Τσερπέλης με 27:05. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Κολόκα με 34:15, δεύτερη η Ίριδα Παυλοπούλου με 36:57 και τρίτη η Αργυρώ Βελαώρα με 37:20.

 

 

Ο αγώνας έλαβε τέλος με τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή στα είκοσι δυο χιλιόμετρα στις τρεις ώρες και σαράντα πέντε λεπτά.

 

Η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει ότι η καθυστέρηση της δημοσίευσης των τελικών αποτελεσμάτων, οφείλεται σε περεταίρω έλεγχο μεμονωμένων περιπτώσεων αθλητών που πιθανά να αποκλειστούν, καθώς παρουσιάζουν δυσανάλογους χρόνους περασμάτων, σε σχέση με τους τελικούς τους χρόνους. Τα προσωρινά αποτελέσματα εδώ:

 

http://www.racetecresults.com/results.aspx?CId=16252&RId=76

 

View this photo set on Flickr

 

 

Φωτό ©: MAG24, Runnerspost.gr, lamia.gr, Δημήτρης Ανάγνου

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ