Adventure Endurance Network

Adventure Endurance Network

Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές

Τον τελευταίο καιρό  η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει και ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά από μια οθόνη προσπαθώντας να καταλάβουμε την <απειλή του Κορωνοιού> και να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, πολλές φορές τις εξελίξεις. Είναι όμως υποχρέωση  όλων μας να παραμείνουμε σπίτι σύμφωνα με τις υποδείξεις  της πολιτείας και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας αλλά και τους εαυτούς μας.

Αγαπητοί  φίλοι,

Η πορεία και η εξέλιξη των γεγονότων μας οδηγεί στην απόφαση ακύρωσης του αγώνα Ursa Trail 40km. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι  η 29η Μαΐου 2021. Ωστόσο η Οργανωτική Ομάδα του Ursa Trail καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε τέλος Αυγούστου να βρεθούμε ξανά και να ζήσουμε ένα συναρπαστικό τριήμερο στα μονοπάτια της αρκούδας με διαδρομές και αποστάσεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Λαμία, Απρίλης 2020

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι

Ως μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα σχέδια και τις εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης.

Επιγραμματικά, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι στη διαδικασία των εγκρίσεων αιτήματα για την εγκατάσταση πέντε αιολικών σταθμών, συνολικά 37 α/γ διαστάσεων 120μ,  σε υψόμετρα από 1700 έως 2150 μέτρα. Η μια αίτηση, που αφορά στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», έχει πάρει την έγκριση άδειας παραγωγής και πρόσφατα τη θετική γνωμοδότηση στο ΚΕΣΠΑ,  οι δε άλλες τέσσερις, που αναφέρονται στις θέσεις Πύργος, Ξεροβούνι(2) και Μακρυράχη, είναι στη φάση της αξιολόγησης των αιτήσεων παραγωγής.

Το ΑΠΡΌΣΜΕΝΟ και το ΑΠΡΟΣΔΌΚΗΤΟ

Εκεί που δεν το περιμένεις. Εκεί που το είχες υπολογίσει αλλιώς. Εκεί περιμένει το απρόσμενο και το απροσδόκητο. Πέρυσι τα σχεδίαζες αλλιώς αλλά η Μητέρα Φύση είχε τη δική της διαφορετική γνώμη. Φέτος που ήθελες να το χαρείς, αφού το στερήθηκες πέρυσι, έρχεται …ένας ιός. Κάτι δηλαδή σαν να είσαι στην Πρασινάδα 2 (55 χλμ) και να νομίζεις ότι τελείωσες άλλα ανακαλύπτεις ότι έχει έναν Καπεταν Θεολόγο μπροστά σου! Κάτι δηλαδή σαν τις ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Στη δίνη των γεγονότων των ημερών που διανύουμε, με ολόκληρο τον πλανήτη να υποφέρει και να αγωνιά για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19), η Olympus Trails, διοργανώτρια των αγώνων Mythical, Lost, Ρογκά και Gulag, αισθάνεται την ανάγκη να δώσει το παρών με μια σύντομη παρέμβαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, ακόμα και μέσα στο Μάιο θα πρέπει να περιμένουμε μια γενική καταστολή της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ματαίωση οποιασδήποτε φύσης γεγονότων, που προκαλούν συγχρωτισμό ατόμων, ακόμα και ελάχιστων! Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, λίγο αργότερα να αρχίσει μια αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, κατά συνέπεια και σε ένα σχετικό βάθος χρόνου να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση γεγονότων όπως οι αγώνες βουνού, με τους όποιους πιθανούς περιορισμούς φυσικά.

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» ως κύριος διοργανωτής, ο Δήμος Χίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Χίου ως συνδιοργανωτές καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή Chios HardStone Trail, που έχει την κύρια ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων, πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη διοργάνωση, στους αθλητές, τους εθελοντές και τους επισκέπτες μας και με σεβασμό στην αναγκαιότητα διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας παρακολουθώντας την έξαρση του ιού COVID-19 στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια αποφάσισε την αναβολή της διοργάνωσης του 1st Chios HardStone Trail, η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί 26 Απριλίου 2020  και μετάθεσή της σε ημερομηνία που θεωρείται ασφαλέστερη για όλους.

Στο άγνωστο για τους περισσότερους βουνό δίπλα στη Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο δάσος και τα καταπληκτικά για διάσχιση μονοπάτια, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και την αθλητική δραστηριότητα και έγιναν πρεσβευτές της ομορφιάς ενός φυσικού περιβάλλοντος που είναι ο στόχος των διοργανωτών να γίνει γνωστή σε περισσότερο κόσμο. Στο βουνό βρέθηκαν πάνω από 400 δρομείς και αρκετοί συνοδοί τους και έζησαν από κοντά την απόλαυση μία απόδρασης από το αστικό τοπίο. Για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι το βουνό με τις κεραίες. Είναι εκεί πολλά χρόνια πάνω από τον οικισμό του Πανοράματος, αλλά εκτός από επισκέψεις στις τοπικές ταβέρνες δεν έχουν τολμήσει να μπουν στα καθαρά και εύκολα για περπάτημα μονοπάτια του. 
 

Due to the continuing public health threat of coronavirus (COVID-19), the Board of Trustees for the Western States Endurance Run has made the decision to cancel the 2020 Western States Endurance Run. In accordance with this decision, we are offering an entry spot for the 2021 race to all runners entered in this year’s race and a wait list spot on the 2021 wait list to all people on this year’s wait list. The 2020 Memorial Day training runs are cancelled and all registrations for those events will roll over to the 2021 Memorial Day training runs. More details on entry and registration for 2021 events will be provided later.

Παρακολουθώντας τα παγκόσμια γεγονότα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και σεβόμενοι το νησί μας ,τη δρομική κοινότητα αλλά και την ίδια την διοργάνωση, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την αναβολή του 4ου Amorgos Trail Challenge.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις εξελίξεις, σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας "Τραχίνα" προχωρά στην αναβολή του 11ου Ορεινού Αγώνα Ανόπαια  Ατραπός, που είχε ορισθεί να διεξαχθεί τις 3 Μαϊου 2020. Η διοργάνωση  θα ανακοινώσει  νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, όταν  το επιτρέψουν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τους δρομείς, όσο και για τον γενικότερο πληθυσμό.

Σελίδα 1 από 394

Latest Tweets

Η νέα γενιά παπουτσιών της @thenorthface για ορεινό τρέξιμο, με χρήση της πρωτοποριακής αδιάβροχης μεμβράνης FUTURE… https://t.co/ZX1BCFgeKa
@nitecorelight UT32: Ένας high-end φακός κεφαλής για νυχτερινές ultra-trail καταστάσεις παντός καιρού, αναλυτική πα… https://t.co/rxFmfFk0om
"Ορεινό Τρέξιμο - Μετά την επόμενη μέρα", ένα άρθρο για ζητήματα υγιεινής αλλά και συμπεριφορών στους αγώνες, που θ… https://t.co/xhyeXWhbPT
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η νέα γενιά παπουτσιών της The North Face για ορεινό τρέξιμο

NITECORE UT32: Ένας high-end φακός κεφαλής για νυχτερινές ultra-trail καταστάσεις παντός καιρού!

Ορεινό Τρέξιμο - Μετά την επόμενη μέρα…

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος”!

Με εξομοίωση αγώνων απαντάει στην πανδημία το Skyrunner® World Series για το 2020!

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...