«Οι Αγώνες Μου», άλλη μια καινοτομία από το Advendure

Από 12 Δεκ 2014

Είναι γνωστός ο πλούτος της πληροφορίας που διαθέτει πια το Αρχείο Αθλητών από το οποίο μπορούμε να βγάζουμε πολλά συμπεράσματα για την πρόοδο του Ορεινού Τρεξίματος στην χώρα μας χρόνο με τον χρόνο. Επίσης έχει αποδειχθεί ένα σπουδαίο εργαλείο τόσο σε διοργανωτές των οποίων οι αγώνες τους στηρίζονται σε άλλους αγώνες κριτήρια, όσο και στους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι βλέπουν συγκεντρωμένους όλους τους αγώνες τους και κάνουν εύκολα αναζητήσεις για να δουν αγώνες φίλων. Γιατί όμως να μην είναι όλα αυτά συγκεντρωμένα σε μία και μόνο σελίδα;

Κάπως έτσι σκεφθήκαμε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το Αρχείο Αθλητών Ορεινού Τρεξίματος ένα βήμα πιο πέρα. Σε μία σελίδα η οποία θα προσφέρει προσωποποιημένη πληροφόρηση με επιπλέον στατιστικά για κάθε αθλητή, την δυνατότητα να προσθέτει φωτογραφία ή βιογραφικό και το σημαντικότερο και πιο «παιχνιδιάρικο», να συγκρίνει τα δικά του στατιστικά με αυτά των φίλων ή συναθλητών του! Όλα αυτά απλά πατώντας την επιλογή στο μενού «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥ»!

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να είστε εγγεγραμμένος χρήστης του Advendure. Από εκεί και μετά, αφού έχετε κάνει login, με μία απλή διαδικασία συσχετίζετε τον λογαριασμό σας με το όνομά σας στο αρχείο αθλητών και … voila! Η προσωπική σας σελίδα Αγώνων είναι έτοιμη! Παρακάτω περιγράφουμε συνοπτικά την –σχετικά απλή- διαδικασία:

 

1. Πατάμε την επιλογή του μενού «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥ»

 

2. Αν δεν έχουμε κάνει ήδη login ή δεν είμαστε εγγεγραμμένοι χρήστες παρουσιάζεται η παρακάτω οθόνη. Από εδώ μπορούμε να κάνουμε login ή να γραφτούμε στο Advendure και να ξαναπατήσουμε την επιλογή του μενού «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥ» (βήμα 1). Αν έχουμε κάνει ήδη login αυτόματα εμφανίζεται η οθόνη που περιγράφεται στο βήμα (3).

 

3. Βρίσκουμε το όνομά μας από το Αρχείο Αποτελεσμάτων. Αρκούν τα 4-5 πρώτα γράμματα του επώνυμού σας και δεν χρειάζεται [Enter] αφού το εύρος της αναζήτησης περιορίζεται καθώς γράφετε περισσότερα γράμματα. Μόλις βρείτε το όνομά σας, το επιλέγετε και …

 


… εμφανίζεται μία λίστα με τους τελευταίους αγώνες σας από το Αρχείο Αποτελεσμάτων. Εδώ μπορείτε να επιβεβαιώσετε (ή όχι) ότι πράγματι είστε εσείς πατώντας το κουμπί «Επιβεβαίωση Συσχέτισης». Αφού το κάνετε αυτό …

 


… Voila! H προσωπική σας σελίδα αγώνων η οποία θα εμφανίζεται πάντα αφού έχετε login στο Advendure και επιλέξετε «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥ»! Η σελίδα χωρίζεται σε 5 «υποπεριοχές»:

 1. Αριθμός Μητρώου Advendure – Ονοματεπώνυμο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης της οντότητάς σας ως αθλητής στο Αρχείο Αποτελεσμάτων
 2. Προσωπικά Στατιστικά:
  • Μεγαλύτερος Αγώνας: Ο μεγαλύτερος χιλιομετρικά αγώνας που έχετε τερματίσει
  • Δυσκολότερος Αγώνας: Ο δυσκολότερος αγώνας που έχετε τερματίσει. Ο υπολογισμός γίνεται βάσει του δείκτη δυσκολίας κάθε αγώνα. Ο δείκτης δυσκολίας προκύπτει από το άθροισμα των χιλιομέτρων του αγώνα με την υψομετρική του διαφορά. Πχ ο Olympus Marathon έχει δείκτη δυσκολίας 44χλμ + (3170 D+ / 100) = 64,7 ενώ ο The North Face Zagori Mountain Running TeRA έχει δείκτη δυσκολίας 80χλμ + (5000 D+ / 100) = 130.
  • Γρηγορότερος αγώνας: ένα στατιστικό στοιχείο … λίγο σχετικό αφού δεν πρόκειται για την απόλυτη μικρότερη επίδοση που είχατε σε κάποιον αγώνα που έχετε τερματίσει αλλά υπολογίζεται βάσει ενός τύπου που λαμβάνει υπόψη του την επίδοση αλλά και την δυσκολία του αγώνα: Επίδοση / (Χλμ + (Υψομετρική /100)). 
  • Καλύτερη κατάταξη: Η καλύτερη κατάταξη που έχετε πετύχει ανεξαρτήτως δυσκολίας αγώνα ή συμμετοχών σε αυτόν.
 3. Φωτογραφία. Ως αρχική εμφανίζεται το avatar που έχετε ήδη στο Advendure. Αν δεν έχετε ήδη κάποια φωτογραφία/avatar, μπορείτε εδώ να προσθέσετε μία η οποία θα εμφανίζεται πάντα στην σελίδα των Αγώνων σας. Με αυτή την επιλογή δεν αλλάζει και το avatar του προφίλ σας στο Advendure, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αν δεν θέλετε κάποια φωτογραφία πατάτε «Διαγραφή». 
 4. Οι φίλοι μου … και εγώ! Εδώ γίνεται όλο το «παιχνίδι». Προσθέτετε/αφαιρείτε φίλους κατά βούληση και συγκρίνετε τα συνολικά στατιστικά σας! Μην φοβηθείτε να προσθέτετε και να αφαιρείτε όσες φορές θέλετε. (Βήμα 5)
 5. Όλοι οι αγώνες σας από το Αρχείο Αποτελεσμάτων

 

 

5. Οι φίλοι μου … και εγώ! Εδώ μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 4 φίλους (ή… «αντιπάλους»!) και να κάνετε ταξινομήσεις σε κατηγορίες όπως Συνολικός Αριθμός Χιλιομέτρων, Πόντοι από αγώνες, Υψομετρική, Καλύτερη Κατάταξη. Πατώντας το κουμπί (+) εμφανίζεται το πεδίο αναζήτησης στο οποίο πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα όποιου θέλετε να εμφανίζεται στον πίνακά σας. Αφού τον επιλέξετε ο πίνακας ανανεώνεται αυτόματα. Αν σε περίπτωση που επιλέξετε κάποιον δεν εμφανιστεί στον πίνακα, πατήστε το κουμπί της «Ανανέωσης Πίνακα». Εσείς εμφανίζεστε στον πίνακα με διαφορετικό χρώμα για να μπορείτε να ξεχωρίζετε σε σχέση με τους φίλους σας. Με τον ίδιο απλό τρόπο μπορείτε να αφαιρείτε κάποιον πατώντας το κουμπί της διαγραφής που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα. Μην φοβηθείτε να προσθέτετε όποιους θέλετε. Τους βλέπετε … μόνο εσείς καθώς οι υπόλοιποι το μόνο που βλέπουν είναι τα στατιστικά σας, το βιογραφικό και η φωτογραφία και όχι τα περιεχόμενα του πίνακα «Οι φίλοι μου … και εγώ».

 

 

 

Τέλος, αν δεν θέλετε να έχετε συσχετισμένο τον λογαριασμό σας με τα στοιχεία σας από το Αρχείο Αποτελεσμάτων ή αν έχετε κάνει λάθος, μπορείτε από τον σύνδεσμο «Από-συσχέτιση αθλητή/προφίλ» να διαγράψετε την συσχέτιση που έχετε δημιουργήσει. Μπορείτε και αυτό να το κάνετε όσες φορές θέλετε καθώς η επιλογή αυτή δεν διαγράφει ούτε τον λογαριασμό σας στο Advendure ούτε βέβαια τα στοιχεία σας από το Αρχείο Αποτελεσμάτων.

 

 

Όπως διαπιστώνετε λοιπόν οι καινοτομίες συνεχίζονται και είμαστε ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορεί η δυνατότητα αυτή να γίνει ακόμη πιο λειτουργική! Για οποιεσδήποτε αλλαγές/διευκρινήσεις/απορίες μην διστάσετε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Great news for Greek #trailrunning the election of Nikos Zanas in @ITRA_trail Steering Commitee! #ITRA… https://t.co/lBZPq4XxEh
Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα @SCARPAspa Spin RS στον SALEWA @OMT100K: https://t.co/2hWctgRd9a https://t.co/8kM4RQbJLZ
"Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού", μια δοαφορετική προσέγγιση του Δημήτρη Ραυτόπουλο… https://t.co/5ObjkzfQZa
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ο Νίκος Ζάνας στην Διοικούσα Επιτροπή της ITRA!

Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα Scarpa Spin RS στον SALEWA Olympus Mythical Trail!

Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού!

Salomon Ultra Pro: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail αγώνες και πολύωρες προπονήσεις!

Τρέχοντας στον Olympus Ultra με SALEWA - SCARPA

BROOKS Cascadia 14, η αναγέννηση ενός θρυλικού παπουτσιού

Δυο ελληνίδες στην “στέγη του κόσμου” - Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη και την Βανέσα Αρχοντίδου!

55 Peaks Project: Η συνέχεια!

Ο Olympus Marathon στον αστερισμό της διεθνούς καταξίωσης!