Ας γνωρίσουμε το "Δεκάρι του Πάρκου" Αντώνης Τρίτσης, μέσα από μια συζήτηση με τον κ. Αντώνη Σπέρτο!

Από 08 Μαρ 2018

Στις 24 Μαρτίου 2018, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά το “Δεκάρι του Πάρκου”, μια διοργάνωση με έντονο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό μήνυμα. Διοργανωτής είναι τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, με την διοργάνωση να περιλαμβάνει αγώνες και αποστάσεις για κάθε ηλικία και διάθεση. Για όλα όσα αφορούν το “Δεκάρι του Πάρκου”, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα, όπως τον αθλητισμό στους νέους και τα παιδιά καθώς και το ορεινό τρέξιμο, μιλήσαμε με τον κ. Αντώνη Σπέρτο, εκ των διοργανωτών του αγώνα και έναν άνθρωπο που έχει ζήσει την εξέλιξη του αθλήματος από τα πρώτα του κιόλας βήματα και σίγουρα είχε πολλά να μας πει.


[Advendure]: Τρίτη χρονιά φέτος για το “Δεκάρι του Πάρκου”, με διοργανωτή ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, κάτι που – αν δεν είναι μοναδικό - σπανίζει στην χώρα μας.  Πως ξεκίνησε σαν ιδέα και πως εξελίσσεται η διοργάνωση;

[Αντώνης Σπέρτος]: Το Δεκάρι του Πάρκου αποτελεί μία προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουμε σε μαθητές, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται το σχολείο μας, το νόημα της δια βίου άθλησης. Ο στόχος μας είναι όλο και περισσότεροι νέοι να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού, τη χαρά της επαφής με τη φύση η οποία υπάρχει δίπλα μας και δεν  την έχουμε ανακαλύψει.

Θεωρώ ότι ο ρόλος του σχολείου είναι να χτίσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, οι οποίες εκτός από το πνεύμα, θα πρέπει να μάθουν να εξασκούν παράλληλα και το σώμα τους. Ο αθλητισμός και ειδικά το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις τεράστιες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους.

Χρόνια τώρα στο σχολείο μας προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά το νόημα του «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

 


[Advendure]: Το Δεκάρι του Πάρκου έχει από την πρώτη του στιγμή ισχυρό φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μίλησε μας για αυτή την πτυχή της διοργάνωσης και ποια μορφή ενίσχυσης είχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα έχει και φέτος.

[Αντώνης Σπέρτος]: Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και τη διάδοση του μηνύματος της άθλησης, στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη δράση μας, να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να βοηθήσουμε οικονομικά κοινωνικούς φορείς. Συγκεκριμένα, την  πρώτη χρονιά τα χρήματα δόθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου, τη δεύτερη στη «Φλόγα» και φέτος θα δοθούν στο ΜDA Ελλάδος.  Να επισημάνω ότι ΟΛΑ τα χρήματα που δίνουν οι αθλητές για τον αγώνα, πηγαίνουν στις οργανώσεις και το όλο κόστος της διοργάνωσης καλύπτεται από το σχολείο και από χορηγίες.

 

[Advendure]: Οι αγώνες που αποτελούν το μπουκέτο της διοργάνωσης γίνονται μέσα σε ένα κόσμημα της Αθήνας, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Αντώνης Τρίτσης. Πως επιλέχτηκε αυτό ο χώρος και τι μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από τον αγώνα, σχετικά με το Πάρκο;

[Αντώνης Σπέρτος]: Το σχολείο μας βρίσκεται στη Δυτική Αττική, πολύ κοντά στο Πάρκο Τρίτση, αυτός είναι και ο λόγος που θέλαμε μέσα από τον αγώνα μας  να αναδείξουμε τις ομορφιές του και παράλληλα την τεράστια ανάγκη προστασίας, συντήρησης και σεβασμού σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες ζωής της Αθήνας.

Θέλουμε να περάσουμε παράλληλα και το μήνυμα ότι πολιτεία και πολίτες, πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτός ο χώρος να ξαναβρεί την αρχική του ομορφιά και να μην παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.  Γι΄ αυτόν τον λόγο προσπάθειά μας είναι φεύγοντας από το Πάρκο, να το παραδώσουμε πιο καθαρό από ό,τι το βρήκαμε! Αυτό το πετυχαίνουμε με εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με τον καθαρισμό όχι μόνο των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι αθλητές, αλλά και εκείνων που ήδη υπήρχαν στο Πάρκο.

 


[Advendure]: Εκτός του παιδικού αγώνα και του κλασσικού δεκαριού, βλέπουμε ότι η διοργάνωση περιλαμβάνει και σκυταλοδρομίες. Μιλήστε μας λίγο για την φιλοσοφία σχεδίασης του μπουκέτου των αγώνων που περιλαμβάνει το Δεκάρι του Πάρκου. Σε ποιους απευθύνεται;

[Αντώνης Σπέρτος]: Οι αγώνες μας είναι έτσι προγραμματισμένοι, ώστε να ικανοποιήσουν αρκετά μεγάλη γκάμα αθλητών, αρχάριων και μη , ενηλίκων και νέων, ανεξάρτητα από φύλο και  ηλικία. Αρχικά, έχουμε τον αγώνα των 1300 μέτρων, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά κυρίως δημοτικού και γυμνασίου. Αμέσως μετά έχουμε τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο οποίος γίνεται σε τρείς γύρους των 3333 μέτρων  ο καθένας.

Παράλληλα,  γι΄ αυτούς που δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα 10 χιλιόμετρα, γεννήθηκε η  ιδέα για τη σκυταλοδρομία, ώστε να εμπλέξει περισσότερους μαθητές του λυκείου και τους γονείς τους. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή και μεικτές ομάδες των τριών αθλητών, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία . Πέρσι που το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είδαμε οικογένειες να κατεβαίνουν σε ομάδες και να τρέχουν απολαμβάνοντας όλοι μαζί τη χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, που θα θέλει να πάρει μέρος στη σκυταλοδρομία. Ήδη, αρκετοί μαθητές του λυκείου μας δημιουργούν τις ομάδες τους, για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρωτόγνωρο για τους περισσότερους άθλημα, που είναι το trail running.

 


[Advendure]: Σε τεχνικό επίπεδο, δώστε μας κάποιες πληροφορίες για τους αγώνες της διοργάνωσης.

[Αντώνης Σπέρτος]: Αρχικά, να ενημερώσω ότι ο αγώνας γίνεται το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 16:30. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο αγώνας γίνεται μέσα στο Πάρκο Τρίτση. Οι υψομετρικές διαφορές είναι πολύ μικρές. Το τερέν είναι χωμάτινο, σε  δρόμο και μονοπάτι . Η διαδρομή περνάει μέσα από δεντρόφυτα σημεία, δίπλα σε λίμνη και σε ένα τεχνητό ποτάμι.

Προφανώς, θα υπάρχει και χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες στη σκυταλοδρομία και στο δεκάρι. Υπάρχουν νερά, ενεργειακά ποτά και στο τέλος του αγώνα μοιράζονται μπανάνες. Μετάλλια θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τρέξουν στον αγώνα και βέβαια θα γίνουν και οι ανάλογες απονομές σε γενική κατηγορία και σε επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες ανά φύλο. Τέλος, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα γίνει κλήρωση αθλητικών ειδών από τις εταιρείες που είναι δωροθέτες .

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο site του αγώνα: https://saal2017.wixsite.com/dekaritouparkou

 Χάρτης Διαδρομής!


[Advendure]: Η διοργάνωση δίνει έμφαση με δυο μάλιστα αγώνες (παιδικό και σκυταλοδρομία) στην άθληση στις μικρές ηλικίες, κάτι πολύ σημαντικό που λείπει από την χώρα μας. Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη σας για το πώς τα παιδιά και οι νέοι θα έρθουν καλύτερα και σε μεγαλύτερους αριθμούς σε επαφή με το ορεινό τρέξιμο, και γενικότερα με τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες στη φύση.

[Αντώνης Σπέρτος]: Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να θεωρούν την άθληση σαν ένα αναπόσπαστο  μέρος της καθημερινότητάς τους, εξίσου σημαντικό, όσο είναι η διατροφή και ο ύπνος τους. Θεωρώ ότι πάνω σε αυτό είναι σημαντικό να δραστηριοποιηθεί αρχικά η κάθε οικογένεια, το κάθε σχολείο και προφανώς και όλα τα μέσα (ΜΜΕ, SOCIAL MEDIA κ.λπ.) που περιβάλλουν τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Με την ευκαιρία θα σας αναφέρω ότι στο σχολείο μας, διαρκώς  τονίζουμε στους μαθητές που έχουν άγχος με το διάβασμα, ειδικά κατά την περίοδο των πανελληνίων, πέρα από την  καλή διατροφή και τον  ποιοτικό ύπνο να βάλουν στην καθημερινότητά τους και την άθληση. Σίγουρα ο χρόνος που έχουν τα παιδιά είναι πολύ περιορισμένος, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μπορέσουν έστω και για μισή ώρα να βγουν  στο κοντινό τους στάδιο ή πάρκο να τρέξουν, να κινήσουν το σώμα τους, το οποίο δυστυχώς είναι καρφωμένο πάνω σε μία καρέκλα. Ακόμη και λίγο περπάτημα ή  τρέξιμο, μπορεί να φορτώσει τόσο τις μπαταρίες τους,  ώστε με μεγαλύτερη όρεξη, ευεξία και αυτοπεποίθηση, να μπορέσουν  να συνεχίσουν το διάβασμα.

Πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να σηκωθεί από τον καναπέ του και να βάλει στη ζωή του την άθληση και φυσικά την επαφή με τη φύση. Έχω κάνει αρκετές εξορμήσεις με μαθητές μου στην Πάρνηθα και είναι εντυπωσιακός ο ενθουσιασμός των παιδιών της Αθήνας που ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι υπάρχει ένα τόσο όμορφο δάσος δίπλα τους. Είναι απερίγραπτη η χαρά τους μέσα στο δάσος όταν περπατάμε, τρέχουμε, λασπωνόμαστε, χαλαρώνουμε και γαληνεύουμε με την ηρεμία και την ομορφιά του.

 


[Advendure]: Σπάνια βλέπουμε αγώνες trail running ή και γενικότερα αγώνες τρεξίματος σε απογευματινές ώρες. Γιατί επιλέξατε το Δεκάρι του Πάρκου να γίνεται απόγευμα;

[Αντώνης Σπέρτος]: Στόχος μας είναι σε αυτόν τον αγώνα να έρθουν πολλοί μαθητές και σίγουρα ένας αγώνας στις εννέα ή δέκα το πρωί, δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για το ωράριο των παιδιών. Παράλληλα, θέλαμε να ξεφύγουμε από τα κλασικά των αγώνων, που συνήθως γίνονται Κυριακή πρωί. Όπως ξέρετε, δύσκολα ένας αθλητής θα σηκωθεί την Κυριακή το πρωί για να κάνει μόνο ένα δεκάρι. Επίσης, αυτό που θέλαμε είναι να το δει ο κόσμος σαν μια ευκαιρία όμορφης απογευματινής βόλτας ή  δραστηριότητας, πριν την βραδινή του έξοδο.

 


[Advendure]: Υπάρχουν άλλες δραστηριότητες στην φύση που να πραγματοποιούν τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου; Μιλήστε μας λίγο για τις δράσεις σας.

[Αντώνης Σπέρτος]: Κατά τη διάρκεια του έτους στο σχολείο μας διοργανώνουμε πληθώρα δράσεων που έχουν σαν στόχο την επαφή των παιδιών με τη φύση και το τρέξιμο. Από το 2000 έχουμε ξεκινήσει μία από τις πρώτες σχολικές running team στην Ελλάδα, με συμμετοχή και διακρίσεις σε αρκετούς αγώνες, όπως ο κλασικός  Μαραθώνιος και ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Επίσης τον μήνα Οκτώβρη, όλοι οι μαθητές του γυμνασίου και της Α΄ λυκείου (γύρω στα 450 παιδιά), παίρνουν μέρος σε ένα mountain event με πολλαπλές δραστηριότητες, κυρίως μέσα στο δάσος της Πάρνηθας.

Πολλά Σαββατοκύριακα πραγματοποιούμε πεζοπορικές εκδρομές για μαθητές και γονείς ανά την Ελλάδα, αλλά κάποιες φορές και στο Εξωτερικό. Στο σχολείο έχουμε δύο πολύ δραστήριες περιβαλλοντικές ομάδες, οι  οποίες έχουν πλούσια δράση σε θέματα επαφής και προστασίας της φύσης.

 


[Advendure]: Το Δεκάρι του Πάρκου έφτασε και ξεπέρασε πέρσι τις 800 συμμετοχές, αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Το πιστεύατε όταν το είχατε συλλάβει ως σκέψη ότι θα φτάνατε εκεί; Είστε ευχαριστημένοι; Ποιό το όραμα για το μέλλον, σε σχέση και με τους σκοπούς της διοργάνωσης (φιλανθρωπικοί, ανάδειξης του πάρκου κτλ..)

[Αντώνης Σπέρτος]: Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι μία τέτοια δράση σαν το «Δεκάρι του Πάρκου», θα έχει αρκετό κόσμο, διότι γενικά το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι σε μεγάλη άνθηση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε μέσα από αυτή τη δράση μελλοντικά να φέρουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στο τρέξιμο, να δώσουμε περισσότερη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και βέβαια να οργανώσουμε δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του Πάρκου.

 


[Advendure]: Είσαστε ευχαριστημένοι από την υποστήριξη σωματείων, φορέων αθλητισμού και γενικά όσων ασχολούνται με το τρέξιμο; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, φορείς, σωματεία  κτλ., που θα θέλατε να αναφέρετε για την βοήθεια τους στην προσπάθεια σας;

[Αντώνης Σπέρτος]: Πρώτα από όλα, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του σχολείου, από τις κυρίες της γραμματείας,  τις κυρίες της καθαριότητας, τους  οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων και βέβαια αυτούς που έχουν αναλάβει το δυσκολότερο κομμάτι του στησίματος και της ασφάλειας του αγώνα, τους γυμναστές μας, που κάθε χρόνο κάνουν πραγματικά υποδειγματική δουλειά.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους χορηγούς μας οι οποίοι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στηρίζουν την προσπάθειά μας συμβάλλοντας στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας.

Στην συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΕΟΣΛΜΑ-Υ και τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, που κάθε χρόνο μας υποστηρίζουν την προσπάθειά μας.

Φυσικά, πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους δρομέων, που με την παρουσία τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Και βέβαια το μεγαλύτερο ευχαριστώ το απευθύνω σε όλους τους συναθλητές που βρέθηκαν και θα ξαναβρεθούν κοντά μας, για να στηρίξουν τον αγώνα και την προσπάθειά μας.

 


[Advendure]: Τέλος, κάτι ανεξάρτητο από τον Δεκάρι του Πάρκου. Αντώνη έχεις πολλά χρόνια που ασχολείσαι με τα βουνά και το ορεινό τρέξιμο. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε την άποψη σου για την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας.

[Αντώνης Σπέρτος]: Αρχικά, θα ήθελα να σας αναφέρω μερικές σκέψεις μου για το πώς βλέπω, νιώθω και αισθάνομαι το ορεινό τρέξιμο: Δώδεκα  χρόνια τώρα το άθλημα αυτό είναι για εμένα πηγή ζωής, υγείας τόσο ψυχικής, όσο και σωματικής. Η ελευθερία και η ευεξία που με κάνει να νιώθω κάθε φορά που τρέχω στα μονοπάτια των βουνών της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, είναι πραγματικά απερίγραπτη. Η εναλλαγή από τη βαριά ανάσα της ανάβασης, στο ανάλαφρο πάτημα της κατάβασης σε κάνει να νιώθεις με όλες τις αισθήσεις σου ότι γίνεσαι ένα με το βουνό, σε κάνεις να νιώθεις το μεγαλείο του. Οι υπέροχες εικόνες τρέχουν γύρω σου σε ένα παιχνίδι που μετράει τα όριά σου. Αυτή η αίσθηση τού να χάνεσαι μέσα στην απεραντοσύνη ενός καταπράσινου δάσους στη Δράμα ή το μεγαλείο τού να περνάς το μονοπάτι στον Θρόνο του Δία στον Όλυμπο, είναι ό,τι ομορφότερο μπορείς να νιώσεις .

Για να απαντήσω τώρα  στο ερώτημά σας, θα ήθελα να δανειστώ κάποια στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα που κάνατε και δημοσιεύσατε στο site σας:

Στον πίνακα βλέπουμε ότι το ποσοστό των νέων που ασχολούνται με το άθλημα είναι πολύ μικρό . Αυτό το στοιχείο για όλους εμάς που αγαπάμε το τρέξιμο στο βουνό θα πρέπει να αποτελέσει μια πρόκληση ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά να γνωρίσουν την ομορφιά του αθλήματος.

 

 

Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα όσο αναφορά την εξέλιξη του αθλήματος. Οι 100 άνθρωποι που τρέχαμε στο Olympus Marathon γίναμε 600. Οι 3.000 χιλιάδες άνθρωποι που τρέχαμε στον κλασικό Μαραθώνιο, έχουν φτάσει τις 50.000 . Οι ελάχιστοι αγώνες έγιναν πλέον εκατοντάδες. Όλη αυτή η εικόνα που διαρκώς αλλάζει στο τρέξιμο, πραγματικά μου δίνει απίστευτη χαρά διότι βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να θέλει να ενταχθεί στη δρομική οικογένεια.

Είναι πια φανερό ότι αυτό που για χρόνια προσπαθούσαμε εμείς οι άλλοτε γραφικοί τύποι που τρέχαμε -δηλαδή να εμπνεύσουμε αρκετούς συνανθρώπους μας να ανακαλύψουν την ομορφιά του τρεξίματος και ειδικά του ορεινού- έχει αποδώσει καρπούς. Για αυτόν τον λόγο ο καθένας από εμάς έχει χρέος να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή, διότι το χρωστάμε στα παιδιά μας. 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο site σας, να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτή την πραγματικά πολύ καλή δουλειά που κάνετε για την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος και βέβαια να πω ότι θα ήταν χαρά μας να σας δούμε στις 24/3 στο Πάρκο Τρίτση, να τρέξουμε παρέα Το Δεκάρι μας!!!

 

[Advendure]: Αντώνη, εμείς σε ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να τρέξουμε .. το Δεκάρι του Πάρκου στις 24 Μαρτίου!

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019 – Και στο βάθος Όλυμπος!

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!