Φίλιππος Πρεδάρης: Από τις κάλτσες Medicore στο δικό του “παιδί”, την WRAP!

Από 29 Ιαν 2018

Τον Ιούνιο του 2013 είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά από το Advendure τις κάλτσες Medicore, ένα πρωτοποριακό προϊόν που ερχόταν να “ταράξει” τα νερά σε ένα υλικό πολύ βασικό για αθλητές ορεινού τρεξίματος και υπεραποστάσεων, διαθέτοντας καινοτομικά χαρακτηριστικά όπως η χρήση σε επίπεδο μικρο-ίνας επεξεργασμένου Χαλκού για αντιβακτηριδιακή δράση και  του υλικού NanoGlide™ για προστασία από τις τριβές. Η συνέχεια ήταν εξαιρετική, με τις κάλτσες Medicore να καθιερώνονται, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο της αγοράς και βοηθώντας πολλούς αθλητές στην προσπάθεια τους. Ο Φίλιππος Πρεδάρης όμως – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας – και ιδιαίτερα “ανήσυχο” πνεύμα, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας τον Χαλκό σε έναν δικό του, απόλυτα Ελληνικό προϊόν, με την εμπορική ονομασία “WRAP”. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα αντρικών και γυναικείων εσωρούχων, Homewear, αλλά και κολάν, Ελληνικής παραγωγής, ενισχυμένων με μικρο-ίνες Χαλκού. Με τον Φίλιππο είχαμε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, την οποία δημοσιεύουμε σήμερα στο Advendure, αφού εκτός των πετυχημένων προϊόντων του δραστηριοποιείται πολύ ενεργά και στον στον χώρο μας, με χορηγίες αθλητών αλλά και αγώνων, με αποκορύφωμα το Ziria Race to the Sky στην Ορεινή Κορινθία.

 

[Advendure]: Οι κάλτσες της Medicore διατίθενται ήδη εδώ και αρκετό καιρό στην Ελληνική αγορά, παρέχοντας χαρακτηριστικά όπως η χρήση επεξεργασμένου χαλκού (CU29TEC™) και του αδρανούς και μη αγώγιμου υλικού NanoGlide™, ενώ εμφανίζουν και ιδιαίτερη αντοχή στην φθορά. Πως αξιολογείται την μέχρι στιγμή πορεία σας στην αγορά της Ελλάδας, για ένα τέτοιο καινοτομικό προϊόν;  

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Μέχρι σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία των προϊόντων της Medicore. Οι κάλτσες medicore είναι ένα καινοτόμο προϊόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρειαζόταν πολύ δουλειά και επικοινωνία για να μάθει ο καταναλωτής τα  οφέλη που θα αποκομίσει από την χρήση των προϊόντων. Η ανταπόκριση του κόσμου και το feedback που παίρνουμε μας κάνει να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε για το μέλλον.

 

[Advendure]: Οι κάλτσες Medicore διατίθενται σε μοντέλα για αθλητές (αθλητικές, συμπιεστικές), για εργαζόμενους με πολύωρη ορθοστασία (εργατικές), για απλή καθημερινή χρήση, αλλά και σε εξειδικευμένες κάλτσες ιατρικού τύπου (για διαβητικούς).  Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην αποδοχή κάποιου μοντέλου στην Ελληνική αγορά;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Μπορώ να πω ότι οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι το μοντέλο που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελληνική αγορά. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της αντιμικροβιακής καινοτομίας της medicore και επιπλέον παρέχει 1ου βαθμού διαβαθμισμένη συμπίεση. Ξεκινάει από την περιοχή του Αχίλλειου τένοντα με πίεση 18mmHG και καταλήγει στο πάνω μέρος του ποδιού (γάμπα) με πίεση 14 mmHG για μείωση των πόνων και της κόπωσης. Επίσης επειδή είναι κάλτσα ο χρήστης μπορεί να τη φορά καθημερινά κατά την διάρκεια της ημέρας για την καλύτερη αποκατάσταση των μυών.

 

[Advendure]: Από την μέχρι στιγμή εμπειρία σας, ποια είναι τα δυνατά σημεία των καλτσών Medicore και ποια θέλουν βελτίωση, από το feedback που έχετε από τους χρήστες, οι οποίοι είναι πολλοί πλέον;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Η μείωση της τριβής μεταξύ του πέλματος και της κάλτσας και η καινοτομία του χαλκού μέσα στην πλέξη που διώχνει την υγρασία και  προστατεύει το πόδι από μύκητες και βακτήρια, αποτελεί το δυνατό σημείο των προϊόντων Medicore.  Όσο για το feedback βελτίωσης, ο εμπλουτισμός χρωμάτων και νέων σχεδίων αποτελεί βασικό παράγοντα «παραπόνων» από τους χρήστες μας.

 


[Advendure]: Σαν εταιρεία στηρίζεται - ως χορηγοί - αθλητές που συμμετέχουν τόσο σε αγώνες ασφάλτου, στίβου (μέχρι και το επίπεδο Ολυμπιακών αγώνων) όσο και ορεινού τρεξίματος. Μίλησε μας λίγο για την εμπειρία που έχετε αποκομίσει από τις χορηγίες αυτού του τύπου και τα αθλήματα που καλύπτεται. Ποιους αθλητές υποστηρίζεται αυτή την περίοδο;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Δημήτρη, σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι νιώθω ιδιαίτερη τιμή που αθλητές υψηλού επιπέδου προτιμούν τα δικά μας προϊόντα, τόσο για την προετοιμασία τους όσο και για τους αγώνες τους. Εδώ και τρία χρόνια είμαστε επίσημοι χορηγοί της μαραθωνοδρόμου Σοφίας Ρήγα, την οποία στηρίξαμε στην προσπάθεια της και  προετοιμασία της για την Ολυμπιάδα, επίσημα μέσα από το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016». Επίσης στηρίζουμε τον βαδιστή Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, και τους Σπαρταθλητές Νίκο Σιδερίδη, Γεωργία Μαντά, Στέργιο Αναστασιάδη και Χρήστο Μαυρίκιο.

Νιώθουμε λοιπόν περήφανοι, που μπορούμε να είμαστε κοντά σε κάποιους αθλητές και να τους βοηθάμε στην υλοποίηση των στόχων τους. Επιπλέον είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι και να βλέπεις από κοντά τις προσπάθειες και τις θυσίες που κάνουν αυτοί οι αθλητές και στις διακρίσεις τους να χαίρεσαι μαζί τους.

Σε όλη αυτή λοιπόν την συνεργασία που έχουμε με τους αθλητές αυτούς έχω πάρει και ένα μάθημα ζωής. Κατάλαβα ότι όλα στη ζωή χρειάζονται υπερπροσπάθεια, μα όταν ο στόχος εκπληρωθεί, η ικανοποίηση που νιώθεις σε κάνει να ξεχνάς δυσκολίες, πόνο και απογοητεύσεις στιγμής.

 

[Advendure]: Χορηγία αγώνων. Σαν Φίλιππος Πρεδάρης είστε ο βασικός χορηγός του Ziria race to the Sky, αλλά έχετε κατά καιρού βοηθήσει χορηγικά και άλλους αγώνες, κυρίως ορεινού τρεξίματος. Μιλήστε μας λίγο για την εμπειρία αυτή. Την συνεχίζετε;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Όλα ξεκίνησαν από την Ασημίνα Συλαίου που διοργανώνει από το 2010 τον αγώνα “Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας” www.zccr.gr , όπου διεξάγετε στον τόπο καταγωγής μου στην Γκούρα Κορινθίας, έχοντας εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του χωριού. Από την αρχή μου άρεσε αυτή η διοργάνωση, ήταν σαν μια μεγάλη γιορτή του χωριού με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας και πολύ δημοφιλής τρόπος προβολής της περιοχής και των προϊόντων της. Αμέσως ξεκινήσαμε συνεργασία και μπήκα ως βασικός χορηγός.

Έτσι λοιπόν και φέτος Κυριακή 10 Ιουνίου θα είμαστε παρόν στον αγώνα και θα τον στηρίζουμε συν διοργανωτικά και για την συνέχειά του στο μέλλον. Σημαντικό στοιχείο για όλη την χώρα μας ο αθλητικός τουρισμός, όπου έχει αναδείξει πολλές άγνωστες περιοχές της τα τελευταία χρόνια.

 

[Advendure]: Σας βλέπουμε συχνά να συμμετέχετε με περίπτερο (μόνοι ή με συνεργάτες) σε expo αθλητικών διοργανώσεων. Πόσο βοηθάει τελικά μια εταιρεία η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Λαμβάνουμε μέρος σε διαφορετικές εκθέσεις και event, μόνοι μας ή μέσα από την συνεργασία μας με διάφορα αθλητικά καταστήματα που συνεργαζόμαστε. Μπορούμε έτσι να έχουμε μια άμεση επικοινωνία με τον καταναλωτή, να τους εξηγούμε καλύτερα τα προϊόντα και την χρησιμότητά τους, να ακούμε τις απόψεις τους και να μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Για αυτό το λόγο είναι αποδοτική και σημαντική η συμμετοχή μας σε τέτοια event.   

 Γυναικείο κολάν


[Advendure]: Είναι αξιοσημείωτο και συνάμα άξιο επαίνου στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, μια Ελληνική εταιρεία να επενδύει (τόσο με εξοπλισμό όσο και με νέο ανθρώπινο δυναμικό) στην παραγωγή δικού της – και μάλιστα καινοτομικού – προϊόντος με μικροϊνες χαλκού,  όπως έχετε κάνει εσείς με το νέο brand WRAP (εσώρουχα, κολάν κτλ..) που ήδη διατίθεται σε πολλά καταστήματα στην χώρα μας. Τι περιλαμβάνει το νέο προϊόν και ποια η διαφοροποίηση του σε σχέση με αντίστοιχα εισαγόμενα προϊόντα;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Έχοντας διαδεχθεί την βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων της οικογένειάς μου που δραστηριοποιείται από το 1984 στην Κόρινθο, στον χώρο του ρουχισμού και έχοντας στο μυαλό μου την καινοτομία του χαλκού στην πλέξη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα με το δικό μας brand το “WRAP”. Ως πυρήνα το γυναικείο και ανδρικό εσώρουχο, με επένδυση ύφασμα με χαλκό στην ευαίσθητη περιοχή, για καθημερινή χρήση και καλύτερη υγιεινή, δημιουργήσαμε μια σειρά καινούργιων προϊόντων, με φανέλες ανδρικές και γυναικείες, κορμάκια και κολάν για όλες τις δραστηριότητες της σύγχρονης γυναίκας όπως και ανδρικό και γυναικείο Homewear.

Δημιουργήσαμε ένα καινούριο εμπορικό κομμάτι και επενδύσαμε σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και σε καινούργια μηχανήματα για την κατασκευή τους. Είναι η δεύτερη χρονιά που τα προϊόντα “WRAP” είναι στην αγορά και μπορεί να τα βρει ο καταναλωτής σε μεμονωμένα καταστήματα εσωρούχων  και στα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Όσο για τα εισαγόμενα προϊόντα, το μόνο που μπορώ να πω  είναι, ότι και τα δικά μας ελληνικής κατασκευής, δεν υστερούν πουθενά και ποιοτικά και σε θέματα branding. Επειδή έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια την ελληνική παραγωγή, σημαντικό στοιχείο όλης αυτής της προσπάθειας με την Wrap είναι η ελληνική κατασκευή της. Ας πάρουμε την διαδικασία από την αρχή:  χρησιμοποιούμε ελληνικά νήματα που πλέκονται στην Ελλάδα, επεξεργαζόμαστε και βάφουμε τα υφάσματα σε ελληνικά φινιριστήρια, κόβουμε, ράβουμε, κεντάμε και τυπώνουμε στην δικιά μας βιοτεχνία στην Κόρινθο. Όπως καταλαβαίνεις όλα έχουν αρχή μέση και τέλος την Ελλάδα.!!!!!      

 Φανέλα Ανδρική- Γυναικεία


[Advendure]: Ποια ήταν η έμπνευση που σας οδήγησε στο WRAP; Είστε ευχαριστημένοι από την είσοδο ενός καθαρά Ελληνικού προϊόντος στην αγορά τη χώρας μας; Υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγές στο εξωτερικό ή δεν σκοπεύετε ακόμη σε κάποια τέτοια κίνηση;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Από καιρό σκεφτόμουνα την δημιουργία ενός καινούργιου δικού μας Brand. Μαθαίνοντας λοιπόν την καινοτομία του χαλκού και βλέποντας την απήχηση των καταναλωτών από τις κάλτσες και τα οφέλη τους, πήραμε τα δικαιώματα της χρήσης της ίνας από την Medicore Global USA και φέραμε όλη την τεχνολογία στα μέτρα μας σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, στην κατασκευή ρούχων.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής πορείας του νέου brand “WRAP”, παρόλο τις δυσκολίες που βιώνει η Ελληνική αγορά. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα έχουν δει θετικά την διαφορά που έχουν τα προϊόντα μας με την καινοτομία τους και τα προτιμούν, και βεβαίως εκτιμούν την ελληνική κατασκευή και μας στηρίζουν.

Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγή και όταν πια θα έχει ωριμάσει η “WRAP” θα νιώθουμε και εμείς έτοιμοι με την σειρά μας να ανταπεξέλθουμε σε μεγαλύτερες αγορές όπως αυτές του εξωτερικού. Το θετικό είναι ότι ήδη μας έχουν ανακαλύψει και πλησιάσει εταιρείες του εξωτερικού για συνεργασία.

Έχοντας στήσει λοιπόν ένα πολύ καλό εμπορικό τμήμα, με φρέσκο αέρα και εμπιστοσύνη, προχωράμε και συνεχίζουμε για το μέλλον.   

 Εσώρουχο Ανδρικό- Γυναικείο


[Advendure]: Θυμάμαι μια συζήτηση που είχαμε κάνει στο περιθώριο κάποιου αγώνα και πιστεύω  ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας. Τελικά το καθαρά Ελληνικό προϊόν “τραβάει” τους Έλληνες το ίδιο με το ίδιας αξίας ή υποδεέστερο εισαγόμενο, μιλώντας πάντα για παρόμοιες τιμές στο ράφι;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν θεωρούσαμε τα προϊόντα Ελληνικής κατασκευής υποδεέστερα, αλλά έχει έρθει πια η εποχή που πρέπει να εμπιστευθούμε τους Έλληνες παραγωγούς και τις δυνατότητες τους, να τους στηρίξουμε και να τους προβάλλουμε εμείς οι ίδιοι και στο εξωτερικό. Άφοβα λέω λοιπόν ότι το Ελληνικό προϊόν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εισαγόμενο ούτε σε ποιότητα ούτε σε marketing.      

 

[Advendure]: Μας έχει εντυπωσιάσει η προσοχή που έχετε δώσει στο packaging και το γραφιστικό κομμάτι των WRAP προϊόντων, το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Είναι κάτι που έχει να κάνει με την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια ή με τον ενθουσιασμό και τις προοπτικές που επιθυμείτε να έχει το νέο brand στην Ελληνική και ξένη αγορά;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Επειδή δημιουργήσαμε και χτίσαμε την WRAP εμείς οι ίδιοι από το μηδέν, δώσαμε ιδιαίτερη σημασία τόσο στην ποιότητα όσο και στο Marketing του προϊόντος αλλά και σε κάθε λεπτομέρεια. Στήσαμε ένα ιδιαίτερο συσκευαστικό που δείχνει την ελληνική ταυτότητα του προϊόντος και μας ενθουσιάσει και εμάς τους ίδιους. Επίσης το συσκευαστικό θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το marketing και μας δίνει και την προοπτική για να ανοίξουμε μία ξένη αγορά.

Προσέχουμε την κάθε λεπτομέρεια κυρίως την ποιότητα αλλά και όλες εκείνες τις ενέργειες που πλαισιώνουν το brand για την καλύτερη προοπτική. Όπως είπα και προηγουμένως και το πιστεύω δυνατά ότι το ελληνικό προϊόν δεν υστερεί πουθενά από προϊόντα άλλων χωρών. Η γνώση υπάρχει στην Ελλάδα αρκεί να εμπιστευθούμε  τους συνεργάτες μας. 

Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την εταιρεία CONCEPT ON ACTION που έχει αναλάβει το marketing και την επικοινωνία της εταιρείας για την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει.       

 Συσκευασία εσωρούχων


[Advendure]: Ξεκινήσατε με την Medicore, μετά ήρθε το δικό σας “παιδί”, η WRAP. Ποιο το όραμα σας για το μέλλον; Τι να περιμένουμε;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Ναι, νιώθω η WRAP να είναι “παιδί” μου και η συνέχεια της Medicore και θα ήθελα να την δω να μεγαλώνει σωστά και ποιοτικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχει δουλέψει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, από τις γυναίκες στην παραγωγή μέχρι και τα παιδιά που είναι πρώτη γραμμή στις πωλήσεις και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους.

Σε ευχαριστώ και εσένα Δημήτρη για το ενδιαφέρον σου και για την ευκαιρία που μου έδωσες να μιλήσω για τα νέα βήματα της εταιρείας μου.    

 

[Advendure]: Και εμείς σε ευχαριστούμε Φίλιππε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά φυσικά και για την πολύχρονη συνεργασία μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς σου στόχους.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019 – Και στο βάθος Όλυμπος!

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!