Αγωνιστική Πανδαισία: Olympus Marathon, TNF Lavaredo Ultra Trail, Western States 100, Marathon du Mont-Blanc!

By 23 Ιουν 2017

Τι Σαββατοκύριακο είναι αυτό που έρχεται! Ίσως αποτελεί την κορύφωση της ανοιξιάτικής – καλοκαιρινής σεζόν. Στην Ελλάδα τα πάντα επισκιάζει ο ένας και μοναδικός Olympus Marathon ο οποίος φέτος συγκεντρώνει τα φώτα όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας δημοσιότητας λόγω της συμμετοχής του στο Skyrunner World Series. Πλήθος ξένων αθλητών εγνωσμένης αξίας αλλά και όλων σχεδόν των σπουδαίων ελλήνων αθλητών μαζί με 800 περίπου δρομείς από όλη την Ελλάδα θα στηθούν στο Δίον το Σάββατο 24 Ιουνίου για να συμμετάσχουν σε έναν ιστορικό από όλες τις απόψεις αγώνα! Το ενδιαφέρον βέβαια της παγκόσμιας κοινότητας δεν στρέφεται μόνο στην Ελλάδα. Δύο αγώνες που αποτελούν τα highlights του φετινού Ultra Trail World Tour μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο The North Face Lavaredo Ultra Trail ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο 2ος σε δημοφιλία και δυναμική ultra trail αγώνας στον κόσμο, και βέβαια ο ιστορικός – θρυλικός – ανεπανάληπτος Western States 100! Το ζευγάρι αυτό των πολύ σπουδαίων αγώνων συμπληρώνει βέβαια και ο Marathon du Mont Blanc με τους αγώνες των 80 και 44 χιλιομέτρων να αποτελούν πόλο έλξης δεκάδων κορυφαίων δρομέων από όλον τον κόσμο!

Olympus Marathon

Για τον Olympus Marathon δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, τα έχουμε επαναλάβει πολλές φορές. Αποτελεί τον αγώνα αναφορά στην Ελλάδα, και ένα άτυπο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος αφού συμμετέχουν παραδοσιακά όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής του αθλήματος. Φέτος ο αγώνας συμμετέχει για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Skyrunner World Series και με την ευκαιρία αυτή μία πραγματική αρμάδα κορυφαίων αθλητών του είδους θα παρελάσει στα μονοπάτια του Βουνού των Θεών. Διαβάστε περισσότερα για αυτό, στο αφιέρωμά μας. Ο αγώνας ξεκινάει το Σάββατο στις 6:05 από το Δίον και το Advendure θα είναι βέβαια εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα και τα νέα από έναν σπουδαίο διεθνή αγώνα!

 

 

Western States 100

Τι να πρωτογράψει κανείς για τον παλαιότερο και πιο ιστορικό ultra trail 100 miler? Πάντα το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν κορυφαίο και το ίδιο θα είναι και φέτος. Μόνο και μόνο ότι παρόντες φέτος θα είναι οκτώ από την περυσινή πρώτη δεκάδα τα λέει όλα! Ο Jim Walmsley έρχεται με πραγματική φόρα να διεκδικήσει αυτό που του στέρησε πέρυσι η λανθασμένη στροφή και η απώλεια της σωστής διαδρομής: τη νίκη και το ρεκόρ! Από εκεί και μετά … Ryan Sandes, Tòfol Castanyer, Jonas Buud, Alex Nichols, David Byrne, Erik Clavery, Brian Rusiecki, Jeff Browning, Thomas Lorblanchet, Paul Giblin, Ian Sharman, Chris Mocko, Kyle Pietari, Christopher DeNucci, Jesse Haynes και πολλοί πολλοί άλλοι!

 

Στις γυναίκες ο ανταγωνισμός ίσως είναι ακόμη μεγαλύτερος. Η Kaci Lickteig η περσινή νικήτρια του αγώνα με τον 4ο καλύτερο γυναικείο χρόνο στην ιστορία του επιστρέφει φέτος για να υπερασπιστεί τον τίτλο της! Από εκεί και μετά μία πλειάδα άλλων σπουδαίων αθλητριών εποφθαλμιά το βάθρο και την καλή κατάταξη: Magdalena Boulet, Stephanie Violett, Camille Herron, YiOu Wang, Andrea Huser, Amy Sproston και πολλές άλλες!

 

Παρακολουθείστε Live τον αγώνα
- http://www.ultralive.net/ws100
- και βέβαια παραδοσιακά από το twitter live feed του iRunFar https://twitter.com/iRunFar

 

 

 

The North Face Lavaredo Ultra Trail

Ο Lavaredo Ultra Trail έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από άποψη δυναμικής βρίσκεται μόνος πίσω από τον Ultra Trail du Mont Blanc. Όχι άδικα αφού η διαδρομή είναι από τις πιο όμορφες και πιο εντυπωσιακές σε όλον τον κόσμο σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της ορεινής Ευρώπης, τους Δολομίτες.

 

Στον αγώνα θα τρέξει μία πλειάδα διακεκριμένων αθλητών. Από πού να ξεκινήσει κανείς: Gediminas GRINIUS, Pau CAPELL, Seth SWANSON, Didrik HERMANSEN, Jorge MARAVILLA, Daniel JUNG, Fulvio DAPIT, Fabien ANTOLINOS, Vaidas ZLABYS, Scott HAWKER, Sebastien CHAIGNEAU ενώ δυστυχώς την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή του Francois D’Haene λόγω τραυματισμού.

 

Στις γυναίκες ο συναγωνισμός αναμένεται εξίσου κορυφαίος αφού στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης θα σταθούν οι Caroline CHAVEROT, Ruth Charlotte CROFT, Aliza LAPIERRE, Juliene BLANCHET, Ewa MAJER, Jo MEEK, Emma ROCA, Maud GOBERT, Lisa BORZANI, Sophie GRANT και η μεγάλη Lizzy HAWKER

 

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το The North Face Lavaredo Ultra Trail αποτελεί πόλο έλξης και πολλών ελλήνων δρομέων βουνού και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση αν και σαφώς φέτος ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος. Οι ελληνικές συμμετοχές:

- Konstantinos CHATZITHOMAOGLOU
- Anastasios EMMANOUILIDIS
- Anastasios KOUKOUSOULIS
- Grigoris LAMPAKIS

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

Παρακολουθείστε ζωντανά τον αγώνα στο http://lavaredo.livetrail.net/

 

 

Marathon du Mont Blanc

Μπορεί οι αγώνες του Marathon du Mont Blanc να μην συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο καλεντάρι διεθνούς σειράς αγώνων, αυτό όμως ουδόλως πτόησε αρκετούς κορυφαίους δρομείς από όλον τον κόσμο να τρέξουν στα μονοπάτια του. Η μεγάλη βέβαια είδηση δεν είναι άλλη από την μεγάλη επιστροφή του Kilian Jornet στον κλασικό πια μαραθώνιο αγώνα της διοργάνωσης ο οποίος επέστρεψε από το Έβερεστ και τις δύο γρήγορες αναβάσεις του με όρεξη και μεγάλο βέβαια στόχο το Ultra Trail Mont Blanc (UTMB). Από εκεί και μετά το ενδιαφέρον στρέφεται βέβαια στους δύο μεγάλους αγώνες της διοργάνωσης στους οποίους τρέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής:


80KM DU MONT-BLANC, 82KM / 6000M+

- Άνδρες: Xavier THEVENARD, Clemente Mora CRISTOFER, Sébastien SPEHLER, Michel LANNE, Gregory VOLLET, Philipp REITER.
- Γυναίκες: Marianne HOGAN, Mimmi KOTKA, Lucy BARTHOLOMEW, Lucie JAMSIN, Sonia LOCATELLI


42KM DU MONT-BLANC, 42KM / 2730M+

- Άνδρες: Kilian JORNET, Sage CANADAY, Rémi BONNET, Tom OWENS, Marc LAUENSTEIN, Stian ANGERMUND, Dakota JONES
- Γυναίκες: Megan KIMMEL, Stevie KREMER, Emelie FORSBERG, Kasie ENMAN, Laura ORGUE, Michelle MAIER, Yngvild KASPERSEN, Maria DALZOT, Celia CHIRON

 

Παρακολουθείστε live τον αγώνα στο http://mbm.livetrail.net/

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ