“Virtual Expo 2014”: Active Point S.A (La Sportiva)! Κύριο

Από 16 Σεπ 2014

Στην βάση των Ιταλικών Δολομιτών έχει βάση η La Sportiva, παρέχοντας εδώ και περίπου 80 χρόνια εξαιρετικά πετυχημένα παπούτσια για το βουνό και για ορεινό τρέξιμο. Ιδιαίτερα διαδεδομένα τα παπούτσια της στην χώρα μας, όπου η Ιταλική εταιρεία αντιπροσωπεύεται από την Active Point S.A. Το Advendure έχει ήδη παρουσιάσει και δοκιμάσει δυο πάρα πολύ επιτυχημένα στην αγορά μοντέλα της εταιρείας, το ελαφρύ αγωνιστικό C-Lite 2.0 αλλά και την “ναυαρχίδα” των παπουτσιών για σκληρά ultra-trail, το Ultra-Raptor. Ο Τρύφων Καραχάλιος της Active Point S.A μας μιλάει στην συνέντευξη του για την εταιρεία, τις εξελίξεις στο ορεινό τρέξιμο και τις τάσεις στον νέο εξοπλισμό, καθώς και για τα νέα μοντέλα της La Sportiva, όπως το Bushido.


[Advendure]: Δώστε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Τρύφων Καραχάλιος]: H Active Point από το 1999 δραστηριοποιείται στην χονδρική πώληση ειδών για δραστηριότητες στη φύση όπως ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο, κατασκήνωση, σκι. Προϊόντα που υποστηρίζει η εταιρία είναι παπούτσια της εταιρίας La Sportiva, ρούχα της εταιρίας Odlo, κάλτσες της εταιρίας Lorpen, σακίδια της εταιρίας Osprey και μπατόν της εταιρίας Leki. Την παρούσα χρονιά τα βασικότερα προϊόντα είναι τα παπούτσια της εταιρίας La Sportiva και συγκεκριμένα τα μοντέλα Bushido και Ultra Raptor.  

 

To Ultra Raptor αποτελεί ένα εξαιρετικό παπούτσι για σκληρούς αγώνες ultra-trail!

[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Τρύφων Καραχάλιος]: Το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αγώνων αλλά και των συμμετοχών οφείλεται ενδεχομένως στο ότι έχει προσελκύσει κόσμο και από άλλες δραστηριότητες είτε είναι αγώνες δρόμου, είτε ορειβασία-πεζοπορία. Κάθε ένα από αυτά τα άτομα φέρνει στο καινούριο του πλέον άθλημα κάποιες από τις εμπειρίες και τις ανάγκες του προηγούμενου. Έτσι έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις, άρα και η ζήτηση.

Η τάση εξειδίκευσης προκύπτει σαν ανάγκη του παραπάνω: πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για εξοπλισμό πιο ελαφρύ, πιο ανθεκτικό, για παπούτσια με καλύτερη εφαρμογή και κράτημα, για ρουχισμό ελαφρύ και λειτουργικό. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στο κομμάτι των παπουτσιών της La Sportiva, οι διαφορές μεταξύ μοντέλων είναι ουσιαστικές, απευθύνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες και δεν αποτελούν θέμα μάρκετινγκ. Έρχονται να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες είτε πρόκειται για το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται ο αθλητής ή για το είδος / διάρκεια δραστηριότητας.

Όσον αφορά στη διαφοροποίηση των τιμών και μιλώντας για το ίδιο brand, κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει κάποιο είδος από κάποιο άλλο και όχι με τη διαφορά της ποιότητας.  To Bushido (ανδρική και γυναικεία έκδοση) αποτελεί το νέο μοντέλο της La Sportiva στην ελληνική αγορά!


[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Τρύφων Καραχάλιος]: Μία από τις τάσεις που θα βλέπουμε από το χειμώνα που έρχεται και μετά θα είναι η πολυχρηστικότητα. Αφορά κυρίως στον ρουχισμό και στα είδη τα οποία μπορεί κάποιος να φορέσει και να τα συνδυάσει με το άθλημα που κάνει αλλά και την καθημερινότητά του. Μια άλλη τάση επίσης είναι και η αύξηση των ειδών τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες, οι οποίες άλλωστε  έχουν και μεγάλο μερίδιο της αύξησης των συμμετοχών. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε πλέον για διεύρυνση κατά πολύ των συλλογών ρουχισμού με πολλά χρώματα και σχέδια. Μια τάση ακόμη είναι και η ύπαρξη ειδών ρουχισμού τα οποία έχουν στη σχεδίασή τους στοιχεία fashion, διατηρώντας παρόλα αυτά την απόδοση και λειτουργικότητά τους.

 

Η Gore-Tex έκδοση του Ultra Raptor![Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεται αυτή την έκρηξη και που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει;

[Τρύφων Καραχάλιος]: Η έκρηξη αυτή μας δείχνει ότι ο κόσμος είτε είναι αθλητής, είτε απλά κάποιος που του αρέσει η φύση, έχει πλέον σηκωθεί από τον καναπέ και έχει ξεφύγει από τις συνηθισμένες μορφές άθλησης. Το γεγονός ότι πολλοί από τους αγώνες αυτούς συγκεντρώνουν κόσμο από πολλά μέρη της χώρας μας, κάποιες φορές και από αρκετά μακριά, μας δείχνει ότι υπάρχει διάθεση και αγάπη για αυτό. Συγχρόνως, οι αγώνες αυτοί έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο θερμά αποδεκτοί στις τοπικές κοινωνίες, πράγμα το οποίο μπορεί να προσελκύσει όλο και περισσότερο κόσμο στα μέρη αυτά, με τη μορφή τουρισμού. Υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω αύξηση.

 

To μοντέλο Savage Gore-Tex!

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Great news for Greek #trailrunning the election of Nikos Zanas in @ITRA_trail Steering Commitee! #ITRA… https://t.co/lBZPq4XxEh
Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα @SCARPAspa Spin RS στον SALEWA @OMT100K: https://t.co/2hWctgRd9a https://t.co/8kM4RQbJLZ
"Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού", μια δοαφορετική προσέγγιση του Δημήτρη Ραυτόπουλο… https://t.co/5ObjkzfQZa
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ο Νίκος Ζάνας στην Διοικούσα Επιτροπή της ITRA!

Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα Scarpa Spin RS στον SALEWA Olympus Mythical Trail!

Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού!

Salomon Ultra Pro: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail αγώνες και πολύωρες προπονήσεις!

Τρέχοντας στον Olympus Ultra με SALEWA - SCARPA

BROOKS Cascadia 14, η αναγέννηση ενός θρυλικού παπουτσιού

Δυο ελληνίδες στην “στέγη του κόσμου” -  Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη και την Βανέσα Αρχοντίδου!

55 Peaks Project: Η συνέχεια!

Ο Olympus Marathon στον αστερισμό της διεθνούς καταξίωσης!