H εντυπωσιακή πανίδα του Ζαγορίου «πρωταγωνιστεί» στην αφίσα του ZMR2019!

26 Ιουν 2019

H φετινή αφίσα της Διοργάνωσης σας καλωσορίζει στο Zagori Mountain Running 2019 παρέα με την ξεχωριστή και εντυπωσιακή πανίδα του Ζαγορίου. Το Ζαγόρι, δεν είναι μόνο η πετρόκτιστη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αλλά ένα σπάνιο περιβάλλον, μοναδικό από πλευράς βιοποικιλότητας.

 

 

Το εικαστικό της αφίσας, με τη συμμετοχή και παρουσία των ειδών της πανίδας και του οικοσυστήματος, που συναντούμε στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, στη Χαράδρα του Βίκου και στα μονοπάτια του Ζαγορίου, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την αρμονία της βιοκοινότητας: «weak or strong, clever or simple, we are all brothers». Με τον ηχηρό συμβολισμό του George Orwell, από το έργο του «Η Φάρμα των Ζώων», το Zagori Mountain Running αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενθαρρύνοντας τον ατομικό στόχο κάθε αθλητή, επιβραβεύοντας τη συμμετοχή, την προσπάθεια, τη νίκη, μέσα από 4 κορυφαίους αγώνες: 10km, 21km, 44km & 80km, χωρίς να αφήνει θεατές τα παιδιά και τους εφήβους, σε ένα «δύσκολο» αλλά ιδιαίτερα προικισμένο τόπο, αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής και περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς.

Σήμερα η πανίδα του Ζαγορίου αντανακλά πάνω από 60 είδη θηλαστικών με πιο σημαντικά την αρκούδα, το λύκο, τις αλεπούδες, τους λαγούς και τα ζαρκάδια. Στα πιο σπάνια και προστατευόμενα συγκαταλέγονται το βαλκανικό αγριόγιδο, ο αγριόγατος, το δασοκούναβο και η βίδρα. H ορνιθοπανίδα της περιοχής, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, απαρτίζεται από ένα σύνολο 180 πτηνών, με βασικούς πληθυσμούς τα αρπακτικά. Εδώ κατοικεί ο Ασπροπάρης γύπας, ο μικρότερος και περισσότερο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη, αλλά και ο Χρυσαετός, ο Σταυραετός και το Χρυσογέρακο. Η παρουσία Δρυοκολαπτών και του Μαυροπελαργού είναι αξιόλογη, ενώ αλπικοί τρίτωνες κάνουν την εμφάνισή τους στη Δρακόλιμνη της Τύμφης.

Το Zagori Mountain Running διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το σπάνιο οικοσύστημα της περιοχής, καθώς και τις περιοχές του Ζαγορίου που ανήκουν στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA 2000) σε συνεργασία με το Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου, την Περιφέρεια Ηπείρου και τις τοπικές Αρχές.

               

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια", αναλυτικό review του @Advendure_Net :… https://t.co/F1fBG52oNQ
Great news for Greek #trailrunning the election of Nikos Zanas in @ITRA_trail Steering Commitee! #ITRA… https://t.co/lBZPq4XxEh
Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα @SCARPAspa Spin RS στον SALEWA @OMT100K: https://t.co/2hWctgRd9a https://t.co/8kM4RQbJLZ
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

La Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια!

Ο Νίκος Ζάνας στην Διοικούσα Επιτροπή της ITRA!

Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα Scarpa Spin RS στον SALEWA Olympus Mythical Trail!

Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού!

Salomon Ultra Pro: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail αγώνες και πολύωρες προπονήσεις!

Τρέχοντας στον Olympus Ultra με SALEWA - SCARPA

BROOKS Cascadia 14, η αναγέννηση ενός θρυλικού παπουτσιού

Δυο ελληνίδες στην “στέγη του κόσμου” -  Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη και την Βανέσα Αρχοντίδου!

55 Peaks Project: Η συνέχεια!