Flampouro Race, νέος αγώνας βουνού στην Φλώρινα στις 7 Μαϊου

24 Μαρ 2016

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «TΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡO» και η Ομάδα Δρομέων της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ-Σ.Ε.Ο ΦΛΩΡΙΝΑΣ, διοργανώνουν αγώνες βουνού 13 και 5 χμ. στο Φλάμπουρο - Φλώρινας.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής των Αγώνων:

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

-       Ώρα 15.00 – Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ

-       Ώρα 15.15 – Εκκίνηση αγώνα 13 χλμ

Αφετηρία – Τερματισμός: Στην πλατεία του χωριούΔικαίωμα Συμμετοχής
-Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών καθώς και ανήλικοι  προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα .

-Σε όλους τους  συμμετέχοντες που θα τρέξουν στους αγώνες θα δοθούν δωρεάν  συλλεκτικά μπλουζάκια  της διοργάνωσης και τσαντάκι με διατροφικό υλικό.

- Θα γίνει  ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ στον αγώνα των 13 χλμ. Θα υπάρχει και σταθμός  ελέγχου  σε κομβικό σημείο της διαδρομής.

-  Στον μεγάλο αγώνα των 13 χλμ. θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί τροφοδοσίας, ενώ στον μικρό ένας (1) στην μέση της απόστασης.
-Κύπελλα  θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε Δρόμου (γενική κατηγορία).

 

-Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών

Έως 35

36-50

50+

-Ηλικιακές κατηγορίες γυναικών

Έως 30

30-45

45+

Επιπλέον, οι νικητές-νικήτριες της γενικής κατηγορίας, θα παραλάβουν και αθλητικό εξοπλισμό, προσφορά ενός εκ των κύριων υποστηρικτών της διοργάνωσης.

-Δωρεάν μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

- Μετά τον τερματισμό θα προσφερθεί πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, σούπες  και χυμούς.

-Υγειονομική Κάλυψη: Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη, αλλά και εθελοντές της  Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας, θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο, εφόσον χρειαστεί.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής
 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την 26-4-2016 στην ιστοσελίδα  www.flampourorace.gr. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.

Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες θα είναι 5 €, ποσό που θα καταβληθεί στη Γραμματεία της διοργάνωσης με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Οι δρομείς θα  παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού  από  τις 11.00 έως τις 14.00 ώρα.

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι

 -Προσφορές ξενοδοχείων για τους συμμετέχοντες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Περιγραφή Διαδρομών

Αγώνας των 5 χμ.

Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση νότια  προς το Νυμφαίο. Αρχικά, η διαδρομή είναι ασφάλτινη και ακολουθεί ομαλός χωματόδρομος  με ελαφριά ανηφορική κλίση διανύοντας  2,5 km μέσα στο καταπράσινο ανοιξιάτικο δάσος στους πρόποδες του Βαρνούντα, καταλήγοντας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, όπου θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου. Η επιστροφή από την ίδια διαδρομή έχει κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.


Αγώνας των 13 χλμ.

Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση βόρεια  προς την εκκλησία της  Ανάληψης .Αρχικά, οι αθλητές θα διανύσουν 2χλμ.  ομαλής επίπεδης χωμάτινης διαδρομής και ακολουθούν περίπου 1,5  χλμ. θετικής υψομετρικής που οδηγούν στον  1ο σταθμό ανεφοδιασμού Ακολουθώντας τον δρόμο προς το Νυμφαίο, παράλληλα με το ιδιόκτητο δάσος «Ραδόσι» για 4 χλμ. περίπου επίπεδης και ήπιας υψομετρικής διαδρομής, οι αγωνιζόμενοι  οδηγούνται μέσα από τα καταπράσινα δάση στην θέση –«Αγροφυλάκους»- και τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού  όπου θα υπάρχει παράλληλα και σταθμός ελέγχου. Τέλος, η διαδρομή κατηφορίζει προς την τοποθεσία   του Αγ. Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός  ανεφοδιασμού, με  κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Wonder Run – Ένα διαφορετικό project, με φιλανθρωπικό σκοπό από τον Θωμά Πουρλίδα και με τη στήριξη του… https://t.co/Zi9osSAXMG
Naxos Sea Kayak Symposium: Ο Μανώλης Λουδάρος μας μιλάει για το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στην Ελλάδα, το οποίο… https://t.co/tQ1my0N0L7
Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 3ο), από τον Ιωάννη Δαγκόγλου για το… https://t.co/DTdsyObZIR
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις του (Μέρος 8ο)!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 7o)!

Σακίδια GREGORY, η σπουδαία μάρκα σακιδίων πλέον και στην Ελλάδα!

Wonder Run – Ένα διαφορετικό project!

Naxos Sea Kayak Symposium: Ο Μανώλης Λουδάρος μας μιλάει για το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στην Ελλάδα!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 6o)!

Παναγιώτης Παναρίτης, το μέλλον του Ελληνικού ultra trail του ανήκει!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 4ο & 5ο)

SUUNTO 9 BARO + HR BELT: Μπαταρία, καινοτομίες και επιδόσεις στο μάξιμουμ (update Νοεμβρίου 2019)!

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Μέτσοβο 2 & 3 Νοεμβρίου

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 3ο)

14 «οκτάρες» σε 189 ημέρες κατάφερε ο Νεπαλέζος Nirmal Purja!