Flampouro Race, νέος αγώνας βουνού στην Φλώρινα στις 7 Μαϊου

24 Μαρ 2016

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «TΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡO» και η Ομάδα Δρομέων της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ-Σ.Ε.Ο ΦΛΩΡΙΝΑΣ, διοργανώνουν αγώνες βουνού 13 και 5 χμ. στο Φλάμπουρο - Φλώρινας.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής των Αγώνων:

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

-       Ώρα 15.00 – Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ

-       Ώρα 15.15 – Εκκίνηση αγώνα 13 χλμ

Αφετηρία – Τερματισμός: Στην πλατεία του χωριούΔικαίωμα Συμμετοχής
-Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών καθώς και ανήλικοι  προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα .

-Σε όλους τους  συμμετέχοντες που θα τρέξουν στους αγώνες θα δοθούν δωρεάν  συλλεκτικά μπλουζάκια  της διοργάνωσης και τσαντάκι με διατροφικό υλικό.

- Θα γίνει  ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ στον αγώνα των 13 χλμ. Θα υπάρχει και σταθμός  ελέγχου  σε κομβικό σημείο της διαδρομής.

-  Στον μεγάλο αγώνα των 13 χλμ. θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί τροφοδοσίας, ενώ στον μικρό ένας (1) στην μέση της απόστασης.
-Κύπελλα  θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε Δρόμου (γενική κατηγορία).

 

-Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών

Έως 35

36-50

50+

-Ηλικιακές κατηγορίες γυναικών

Έως 30

30-45

45+

Επιπλέον, οι νικητές-νικήτριες της γενικής κατηγορίας, θα παραλάβουν και αθλητικό εξοπλισμό, προσφορά ενός εκ των κύριων υποστηρικτών της διοργάνωσης.

-Δωρεάν μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

- Μετά τον τερματισμό θα προσφερθεί πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, σούπες  και χυμούς.

-Υγειονομική Κάλυψη: Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη, αλλά και εθελοντές της  Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας, θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο, εφόσον χρειαστεί.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής
 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την 26-4-2016 στην ιστοσελίδα  www.flampourorace.gr. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.

Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες θα είναι 5 €, ποσό που θα καταβληθεί στη Γραμματεία της διοργάνωσης με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Οι δρομείς θα  παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού  από  τις 11.00 έως τις 14.00 ώρα.

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι

 -Προσφορές ξενοδοχείων για τους συμμετέχοντες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Περιγραφή Διαδρομών

Αγώνας των 5 χμ.

Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση νότια  προς το Νυμφαίο. Αρχικά, η διαδρομή είναι ασφάλτινη και ακολουθεί ομαλός χωματόδρομος  με ελαφριά ανηφορική κλίση διανύοντας  2,5 km μέσα στο καταπράσινο ανοιξιάτικο δάσος στους πρόποδες του Βαρνούντα, καταλήγοντας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, όπου θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου. Η επιστροφή από την ίδια διαδρομή έχει κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.


Αγώνας των 13 χλμ.

Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση βόρεια  προς την εκκλησία της  Ανάληψης .Αρχικά, οι αθλητές θα διανύσουν 2χλμ.  ομαλής επίπεδης χωμάτινης διαδρομής και ακολουθούν περίπου 1,5  χλμ. θετικής υψομετρικής που οδηγούν στον  1ο σταθμό ανεφοδιασμού Ακολουθώντας τον δρόμο προς το Νυμφαίο, παράλληλα με το ιδιόκτητο δάσος «Ραδόσι» για 4 χλμ. περίπου επίπεδης και ήπιας υψομετρικής διαδρομής, οι αγωνιζόμενοι  οδηγούνται μέσα από τα καταπράσινα δάση στην θέση –«Αγροφυλάκους»- και τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού  όπου θα υπάρχει παράλληλα και σταθμός ελέγχου. Τέλος, η διαδρομή κατηφορίζει προς την τοποθεσία   του Αγ. Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός  ανεφοδιασμού, με  κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@PyrStageRun 2019 - End of a dream week in Salardú, read the final report of the 2019 edition:… https://t.co/wTeHRyPC0R
@SCARPAspa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση του μοντέλου στο @Advendure_Net : https://t.co/45FHp9rQJf https://t.co/efbNCU3jxv
@PyrStageRun 2019 - Stage 4: Intense and very challenging stage, report of the 4th stage: https://t.co/doqAd5xYDa https://t.co/EvUBVQF16Z
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Με ρεκόρ και εντυπωσιακή διαδρομή συνεχίστηκε το Migu Run Skyrunner® World Series στον Zacup Skyrace

Scarpa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση!

PTL 2019, κάτι διαφορετικό...

Tor des Geants 2019: Τέσσερις έλληνες αντιμέτωποι με τους Γίγαντες των Άλπεων!

Επιτυχημένη εμφάνιση για Ζησιμόπουλο – Βασιλάτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning 2019 – Σειρά παίρνουν οι Μπίκα – Σελέτης σε Vertical και Sky.

Φολτόπουλος - Σιαρλίδης στον Swiss Peaks 360

Μέσα απ'τον καθρέφτη!

O Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και η Νίκη Ζιώγα μεγάλοι νικητές του Ultra Ursa Trail 2019!

Μεγάλοι νικητές του UTMB 2019 o Ισπανός Pau Capell και η Αμερικανίδα Courtney Dawalter!